ASUS STRIX H270F GAMING anakarta kısa devre yapamıyorum

bilalklc

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, herkese iyi forumlar dilerim. Bugün güç kaynağı geldi Vatan Bilgisayar'dan elime ulaştı ama anakartıma kısa devre yapıp güç vermek istiyorum. RAM'lerin nasıl bir RGB aydınlatması var canlı gözlerimle görmek istedim ama bu mümkün olmadı. Denemelerime rağmen kısa devre olmuyor, anakart kendini çalıştırmıyor. Sorun bende mi anakartta mı anlamış değilim, bir fikri olan var mı? Bir akıl verirseniz çok sevinirim arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
hayır ama işlemci takılı olmasa bile ana kartın güç alabileceğini çalışacağını düşünüyorum.
kardeşim, psu kabloları eksik, ram yok, işlemci yok.. bu şekilde kart start almaz. rica ediyorum olmazsa olmaz bileşenleri tamamlamadan kartı ziyan etme.

kardeşim, psu kabloları eksik, ram yok, işlemci yok.. bu şekilde kart start almaz. rica ediyorum olmazsa olmaz bileşenleri tamamlamadan kartı ziyan etme.

ya ram tıkılı benim bildiğim işlemci takılı değil ve fanı takılı olmasa bile normalde ana kartın açılması gerekiyor güç alması gerekiyor

hayır ama işlemci takılı olmasa bile ana kartın güç alabileceğini çalışacağını düşünüyorum.
böyle olduğuna inanıyorsunuz, ve/fakat bu inancın temeli yok. işlemci olmadan ve psu kablolarını doğru bağlamadan kart çalışmaz. boşa uğraşıyorsunuz ve korkarım karta zarar vereceksiniz.

Anakart güç alır fakat sistem açık olmadan bileşenlere güç vermez, sistemi açtıktan sonra istersen BIOS'dan bellek ledlerini kapalıykende açık olmasını sağlayan ayarı yapabilirsin ama fabrika çıkışlı olmaz.

ya ram tıkılı benim bildiğim işlemci takılı değil ve fanı takılı olmasa bile normalde ana kartın açılması gerekiyor güç alması gerekiyor
Demir baş parçaları takılmadan start verirseniz anakarta zarar verebilir.

Bir borunun içinden su aktığını düşünün. O boruda delik olsaydı su borunun ucundan akamazdı. Siz de bileşenleri takmadan borudaki deliklerden suyun akmasını sağlıyorsunuz. Yani güç gerektiği yere gidemiyor. Çünkü bileşenleri takmadınız

burada mesele bileşenlere güç vermesi bile değil ana kartın güç aldığını görüp güç kaynağının çalışıp döndüğünü görmek istiyorum olay bu normalde bu halde çalışması gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…