ASUS STRIX H270F GAMING anakarta kısa devre yapamıyorum

Ne demek. Anakartında bir problem yok. İşlemci ve işlemci gücünü taktığında kısa devre yaparsan açılacaktır.

teşekkür ederim hocam

galiba açılır start vermesi gerekiyor diyorsunuz?

evet hocam umarım ana kartta bir problem sorun yoktur.

Anakartınızda sıkıntı olacağını sanmıyorum öyle bir endişeniz olmasın. Start almamasının sebebi tasarımsal olabilir. Videolarda da gördüğün gibi CPU olmadan start alan anakartlarda var.

Ayrıca doğru yeri kısa devre yaptığına emin misin? Anakartının kullanım kılavuzunu inceledim ve bunu buldum.

PWR_SW yazan yer kısa devre yapacağınız yer.

bu kısım değil mi hocam ?

yok hocam veriyorum güç kaynağından elektriği ana kartın rgb ledleri yanıyor hatta ama kısa devre yapıyorum güç kaynağı fanı dönmeye başlamıyor

Kullanma kılavuzunda 8 pinlik güç kablosu takılmadan anakart start almaz denmiş ancak anakartın start alması için o 8 pinlik güç kablosu gerekliyse büyük ihtimal CPU'da gerekli olacaktır. Anakart bu şekilde tasarlanmış, anlaşılan bir CPU'ya ihtiyacınız var. İsterseniz 8 pinlik güç kablosunu takarak tekrar start vermeyi denebilirsiniz.

yani mantıken evet bahsettiğiniz doğru demek ki CPU olmadan start verdirmiyor ana kart

yani mantıken evet bahsettiğiniz doğru demek ki CPU olmadan start verdirmiyor ana kart

Attığım 3 videoda da anakarta CPU power kablosu takılmış. Onların anakartının start alıp sizinkinin start almamasının sebebi bu olabilir. Yada gerçekten bir CPU'ya ihtiyacınız var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…