Asus Teknik Servis Faciası

HEYKIRR

Hectopat
Katılım
27 Şubat 2018
Mesajlar
2
Merhaba değerli üyeler, Asus marka Notebook cihazımı güç gelmemesi şikayetiyle teknik servise götürdüm. Anakart CD-ROM yuvasına harddisk taktığım için kısa devre yapıp bozulduğunu söyleyerek 1920 lira masraf çıkardılar yaptırmayacağımı söyledim ve bilgisayarımı geri aldım. Garanti dışı olduğu için açıp bakmak istedim. Açtığımda anakart vidalarının takılmadığını gördüm. Asus’a olan güvenim acayip kırıldı, anakartın söyledikleri nedenden bozulmadığını bile düşünüyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir şüphen varsa yapacağın tek şey Tüketici Hakem Heyeti'ne dilekçe verip cihazın bilir kişi tarafından hangi sebeple arızalandığını tespit ettirmelisin. Benim anlamadığım garantin devam ederken mi bu arıza meydana geldi yoksa garanti bitmiş miydi? Eğer garanti devam ederken HDD takıldıysa bu işlemi kim yaptı? Yetkili servis yapmadıysa garanti dışı kalması normal, hiçbir hak talep edemezsin. Vidalar konusunda ne desem bilemedim, bildiğimiz Asus servisinin kepazeliği, başka birşey değil. Teleservice de, SMS Infocomm da beş para etmez. Asus'un servisine ürün gönderip de ürünün başına bela gelmeyen kalmadı sanırım. Serviste ekranı kırılanı mı ararsın, yanlış işlemci takılanı mı ararsın, RAM,HDD'i serviste unutulanı mı ararsın, kasadaki etiketleri sıkıntıdan söken atan servis personeli mi ararsın, kasası ve ekranı tornavidayla çizilen mi ararsın, klavye arızası sebebiyle gidip sağlam olan anakartın yanmış bir vaziyette geri gönderilmesini mi ararsın daha hangisini sayayım? Asus artık bildiğimiz Asus değil, alırken 6 (altı) defa düşünün :) Ürün kalitesi olarak da, servis kalitesi olarak da eski kalitesi kesinlikle yok. Şikayet sitelerinin Asus bölümüne bir göz atın gerçekleri göreceksiniz.
 
Artık Türkiyede hiç bir teknik servise güvenim yok. Artık gidip global destek ile görüşüyorum adamlar direk hallediyorlar. Bıktım usandım artık şu firmaların boş vermişliğinden.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı