ASUS Teknik Servis Rezilliği

Lintos

Gigapat
Sosyal Tayfı
Makaleler
25
Yer
Colorado, Colorado Springs
ASUS ROG Strix RX 570 ekran kartımı 9 Şubat’ta Vatan Bilgisayar üzerinden garantiye yolladım. Kart RDR2 ve yüke sokan çoğu oyunda 87 dereceyi görüyordu. Ekstra olarak yanında siyah ekran sorunu, ufak cızırtı sorunu vardı. Garantiye vermeden kartın kutusunun içine şöyle bir kağıt bıraktım ekstra.

Kartı 2019 Mayıs ayında Vatan Computer üzerinden satın almıştım. O zaman ufak tefek sıcaklık sorunları, ünlü WattMan sorunları vardı fakat pek aldırış etmemiştim. Asla yükte 86 dereceyi görmemesi gereken kart 86 dereceleri gördü. Üstüne üstlük kasanın yan tarafına açmama rağmen bile 78-79 dereceye inebildi.

Bunlar inanılmaz derecede çok yüksek değerler. Bunların yanında ekran kartı yüzünden sık sık ekran, siyah ekrana düşüp geri geliyor. Kartın sıcaklığını düşürmek için yaptığım Undervolt ayarlarını kart uygun görse bile ayarları kabul etmiyor, hiçbir şekilde ısıyı düşüremiyorum. Bunun dışında kartımdan yüke binince ufak tefek cızırtı sesleri geliyor, Coil Whine olduğunu düşünüyorum.

Kartı aldığımdan beri cebelleşiyorum. Ayrıca ben fabrikasyon hatalı termal pedler yüzünden bloğun işlemciye tam temas etmediğini düşünüyorum çünkü bu kart için bu sıcaklık değerleri mümkün değil, yanacak derecelere geliyor.

Not: Kasa modeli Sharkoon Pure Steel RGB. Herhangi bir hava akışı kötülüğü söz konusu değil, ki zaten kasanın camını açınca bile kart en aşağı 79-78 derece oluyor yine fazlasıyla anormal değerler.”

Vatan Bilgisayar’da bana yardımcı olan arkadaş bile azami sürenin 23 gün olduğunu söylerken kart neredeyse 10 gün içinde elime ulaşacak fakat şöyle ulaşacak.

En azından bir macun yenilerler diyordum o bile yok galiba. Ya yükte 87 derecenin nesi normal? Kasanın durumu belli, full ekran kartını soğutmaya yönelik. İşlemcinin ısısının etkilediğini düşünüyorum fakat asla bu kadar etki edemez.

3500X işlemciye stok kullanıyorum ve haliyle ısınıyor ama 3500X’den önce yine deli gibi ısınıyordu. Kendisine en kısa süre içinde soğutucu alacağım zaten ama bu ASUS servisinin yaptığı çok büyük bir rezillik. Muhtemelen işin peşini bırakmayacağım.

Vatan aracılığı ile garantiye yollanan ürünler sanki bilinçli reddediliyor. Arızalanan işlemcimi kendileri söktüler uzun bir aradan sonra işlemcide kullanıcı taraflı sorun var denildi ve işlemcinin sağ üst köşesi kırıktı. Resmen hiçbir şey yapmamak için zarar vermişlerdi. Kıt kanaat bir şeyler aldığımız günlerde bizi masrafa sokmuşlardı. Size de geçmiş olsun.

Ya kartı elimden çıkarayım diyeceğim üstüne ekleyip kart alamam aşırı pahalılar.

Asus genel olarak artık kötü. Bana 4 aydır hala cashback parasını göndermediler. Bir daha hiçbir asus markası ürün almayacağım. Sanırım artık onların insafına kalmış durumdayız.

Siyah ekran sorunu yaptıkları testte tekrar etmezse sorun yok diyip gonderirler demiştim hocam. Tekrar gönderin karti, mumkunse video cekin siyah ekran sorununu, flash bellek ile gonderin. Ya da Youtube yükleyin, kartı tekrar gönderdiğiniz esnada video linkini de teknik destege gönderin. Emin olun siyah ekran sorunundan giden kacinci karttır bu onlara kim bilir. Onlar da biliyor aslında RX500 serisinde bu sorunun olduğunu, bu biraz oyalama kısmı aslında. Elbet değişim yapacaklardır.

Hocam o sorun nadir oluyor fakat kartın ısısı beni en çok rahatsız eden şey ya. 87 derece dile kolay. Ana sebebi ısınma sorunuydu ve bir macun bile sürmediler galiba.

Belli ki sürmemişler. Siz sıcaklık sorunundan yakınmayın adamlara, bunu göz önünde bulundurmazlar. Eminim test yaptıkları odada soğuktan duramazsiniz, hicbir parcaya sıcaklık sorunundan değişim yapmazlar. Siyah ekran sorununu dile getirin çoğunlukla. Nadir de yaşansa, yaşanmaması gerekiyor bu durumun sonuçta. Aynı sorunlar benim de başımdan geçtiği için özellikle uyarıyorum sizi.

Tamamdır, dile getiririm o sorunu hep fakat cidden kanıt olarak bir video yakalayamam çünkü ne zaman olacağı belli olmayan anlık bir sorun bu. Yani benim oda soğuk fakat karta ne yapsam hiçbir şekilde yaranamadım sıcaklık olarak. En son işlemciyi de buz gibi tutmak belki kartın ısısına yarar diye sıvı soğutucuya geçeceğim stoktan. Kart bir kere benim yaptığım UV işlemini umursamıyor ki.

Ayar tamam, oluyor fakat girdiğim her oyunda voltaj ayarına göre çekmesi gereken 90W olması gerekirken geliyor 144W çekiyor.

Her yerde Asus servisini överdim. Yaşadığınız olaya çok üzüldüm umarım mağduriyetiniz giderilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…