ASUS ROG Strix RX 570 ekran kartımı 9 Şubat’ta Vatan Bilgisayar üzerinden garantiye yolladım. Kart RDR2 ve yüke sokan çoğu oyunda 87 dereceyi görüyordu. Ekstra olarak yanında siyah ekran sorunu, ufak cızırtı sorunu vardı. Garantiye vermeden kartın kutusunun içine şöyle bir kağıt bıraktım ekstra.
Kartı 2019 Mayıs ayında Vatan Computer üzerinden satın almıştım. O zaman ufak tefek sıcaklık sorunları, ünlü WattMan sorunları vardı fakat pek aldırış etmemiştim. Asla yükte 86 dereceyi görmemesi gereken kart 86 dereceleri gördü. Üstüne üstlük kasanın yan tarafına açmama rağmen bile 78-79 dereceye inebildi.
Bunlar inanılmaz derecede çok yüksek değerler. Bunların yanında ekran kartı yüzünden sık sık ekran, siyah ekrana düşüp geri geliyor. Kartın sıcaklığını düşürmek için yaptığım Undervolt ayarlarını kart uygun görse bile ayarları kabul etmiyor, hiçbir şekilde ısıyı düşüremiyorum. Bunun dışında kartımdan yüke binince ufak tefek cızırtı sesleri geliyor, Coil Whine olduğunu düşünüyorum.
Kartı aldığımdan beri cebelleşiyorum. Ayrıca ben fabrikasyon hatalı termal pedler yüzünden bloğun işlemciye tam temas etmediğini düşünüyorum çünkü bu kart için bu sıcaklık değerleri mümkün değil, yanacak derecelere geliyor.
Not: Kasa modeli Sharkoon Pure Steel RGB. Herhangi bir hava akışı kötülüğü söz konusu değil, ki zaten kasanın camını açınca bile kart en aşağı 79-78 derece oluyor yine fazlasıyla anormal değerler.”
Vatan Bilgisayar’da bana yardımcı olan arkadaş bile azami sürenin 23 gün olduğunu söylerken kart neredeyse 10 gün içinde elime ulaşacak fakat şöyle ulaşacak.
Eki Görüntüle 882024
En azından bir macun yenilerler diyordum o bile yok galiba. Ya yükte 87 derecenin nesi normal? Kasanın durumu belli, full ekran kartını soğutmaya yönelik. İşlemcinin ısısının etkilediğini düşünüyorum fakat asla bu kadar etki edemez.
3500X işlemciye stok kullanıyorum ve haliyle ısınıyor ama 3500X’den önce yine deli gibi ısınıyordu. Kendisine en kısa süre içinde soğutucu alacağım zaten ama bu ASUS servisinin yaptığı çok büyük bir rezillik. Muhtemelen işin peşini bırakmayacağım.