Asus Titan X Overclock "3DMark görüntü vermeyi kesti" hatası

Heimatlos

Megapat
Yer
Muğla/Muğla
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Teknikeri
Ekran kartını overclockladığımda 3DMark ile bütün Benchmark'ları yaptığımda sorun olmuyor ancak stress testine aldığım anda 3DMark görüntü vermeyi kesti diye bir hata alıyorum. MSI'nın Kombustor programı ile stress testine soktuğumda hiçbir sorun yok. Sıcaklık değeri 75 C'yi de aşmıyor. Acaba yaptığım O.C. de mi bir sorun var yoksa 3DMark mı sorun yapıyor?

Ek Açıklama 2019-09-11 114948.png

Ek Açıklama 2019-09-11 115107.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce:
Core Clock'u +200
MEM Clucku da +400 ile ve biraz daha Core Voltage verip stres testine sokun.
Stres testi yaparken, anlık sıcaklık değerlerinizi kontrol edin. (Anlık sıcaklık değerleri için Aida64 ile kontrol edebilirsiniz.)
Anlık sıcaklık değerleri 80-85 dereceyi aşmıyorsa, +210 Core + 450 MEM clock verin.
Baktınız anlık sıcaklıklarda 85 gibi dereceleri aşmıyorsa biraz daha yükseltebilirsiniz. Örneğin +230 +500 ve bir miktar daha voltaj (mv) verin.

Bu ayarlarda 3Dmark ile fire strike ultra, fire strike extreme ve fire strike stress testlerini yaptım ve test sonun da 80 C ye ulaştı sıcaklık ve kapanma vs olmadı.
Ek Açıklama 2019-09-12 080334.png
Ek Açıklama 2019-09-12 080449.png

Core Clock u 200 MHz ün üstüne aldığım an hata veriyor core voltage ne olursa olsun 45mV dan 110 mV a kadar bütün değerleri denedim Memory Clock da 700 MHz de değişik kırpmalara ve görüntü bozulmalarına neden oldu. Şu anda test ettiğim en iyi değer +55mV +200MHz Core Clock +650MHz Memory Clock değerleri.

Son düzenleme:
Kartlar voltaj yetersizliği nedeniyle de hataya düşebilir. Sizin kart da o yüzden ''3D-Mark görüntü vermeyi kesti'' hatası vermişti.
Tabi voltaj- güç vermek kartın daha da ısınmasına neden oluyor, o yüzden 80c'ye yükselmiş. Fakat 80-85c oldu diye çekinmeyin. Senin kartın (Titan X) çok güçlü ve OC'a da çok dayanıklı bir kart.
Ancak ben yine de fazla zorlamamanızı öneririm, zira stok soğutucu OC yapımına fazla olanak sunmuyor.
O kartta sıvı soğutma olmuş olsaydı, voltajı sonuna kadar verip core ve memory clock'u daha da arttırabilirdiniz.

Baktım araştırdım sıvı soğutma olayını en iyi ihtimalle 800 tl ye fiyatlanıyor sıvı soğutma elim biraz rahatlasın tekrar bakacağım.Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı