ASUS TP500LB Maksimum RAM Desteği

eses123

Hectopat
Merhaba, ASUS TP500LB-CJ077T model cihazımın anakartı 6 GB'a kadar RAM destekliyormuş. ASUS teknik destek bunu söylüyor. İlk slotta 4 GB RAM var, ikinci slota en fazla 2 GB takılabiliyormuş.

Cihazın özellikleri:
4 GB DDR3L 1600 MHz SDRAM
i5-5200U İşlemci
Geforce GT940M
(ayrıca dokunmatik ve 360 derece dönebilen ekran)

Bu özelliklerde bir cihazın anakartının yalnızca 6 GB'a kadar desteklediğine pek inanmadım doğrusu. Sizce nasıl? Kingston'un resmi düstribütörü olan bilendenal.com'a sordum ve böyle bir cihazda sadece 6 GB desteği olası değil, ASUS'un elindeki bilgi yanlış olabilir dedi.

Eğer en fazla 6 GB ise 2 GB bir RAM almam gerekecek. O zaman da ne alacağımı bilmiyorum. Çok kararsızım.
@Recep Baltaş , seni ekleme sebebim daha önce ASUS'ta çalışmış olman. Daha iyi yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

Bende bu dizüstü bilgisayarı almak istiyorum ve kullanım deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim. Şimdi cevaba gelelim dizüstü olan bu bilgisayar drr3l ram destekliyor onun için ekte bulunan ram bilgisayara güzel bir şekilde uyar ama siz yinede teknik servise başvurmadan kurcalamayın belki gözümüzden kaçan bir ayrıntı olabilir.

Ve lütfen deneyimlerinizi bizimle paylaşırmısınız

Eğer hala almadıysanız size bazı önerilerim olacak. Cihaz normal kullanıcı için fazla bile. Oyun oynamıyorum fakat oynatamayacağı oyun yok diyebilirim. Cihazın RAM'ini 6 GB'a çıkardım ve 120 GB Samsung EVO 840 SSD'yi taktırdım. Dokunmatik ve 360 derece dönebilen ekran kimileri için "gereksiz" görünse de "hayat kurtarıyor" diyebilirim. Biraz yüklü programlar kullanmama rağmen Maşaallah'ı var :)

Eğer kullanım rahatlığı ve tasarım sizin için önemliyse mutlaka alın derim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı