ASUS TP501UB anakart arızası

Sıcaklık değerleri ne durumda ? Termal macunu ne zaman değiştirdiniz ?

Aklımı okudunuz vallahi :D
İlk açılış anı PC nin hiç ısınma yoktu dedim belki hissedilmiyor termal macununuda yeniledim yaklaşık 2 hafta önce nafile.
Kimisi de çıkıp dememiș ki: "Yahu, bu bilgisayar ısınıyor mu?". Sıcaklıkları kontrol ettiniz mi hiç?
Ettim sıcaklık yoktu

BIOS ta da kapanıyor mu? Sıcaklıklara bakar mısınız bir de?
Aynen yaklaşık 2-3dk çalışıyor sonra kendini kapatıyor ve bios ekranı aşağıda sıcaklık değerini bulamadım biliyorsanız söylermisiniz

Dosya Ekleri

• 9850AF15-3517-440A-BAD5-F38140C50FA5.jpeg
    9850AF15-3517-440A-BAD5-F38140C50FA5.jpeg
    1,1 MB · Görüntüleme: 55
Ekran çipinde arıza olsaydı ekranda garip görüntüler vs. oluşmaz mıydı ? Çünkü öyle bir sorun belirtmemiş.

Çipin100 lerce bacağı var hangi hatta bacak soğuk lehim oluşturduysa ona göre tepki verir. birkaç belirti örneği yazayım ona göre değerlendirin.

1. Makina açılır görüntü var ama çizgiler, Yarım ekran, yada panele genişlemeyen küçük görüntü.
2. Makina açılır çip termal ölçüm bilgisi vermez ve FAN full devir döner sistem kapanır.
3. Makina açılır hiç görüntü olmaz fan full çalışır.
4. Makina açılır windows yüklenirken mavi ekran verir.
5. makina açılır masa üstü gelir UMA ile görüntü verir ama Harici aygıt yöneticisinde gözükmez yada ünlem işareti ile gözükür.

Çipin100 lerce bacağı var hangi hatta bacak soğuk lehim oluşturduysa ona göre tepki verir. birkaç belirti örneği yazayım ona göre değerlendirin.

1. Makina açılır görüntü var ama çizgiler, Yarım ekran, yada panele genişlemeyen küçük görüntü.
2. Makina açılır çip termal ölçüm bilgisi vermez ve FAN full devir döner sistem kapanır.
3. Makina açılır hiç görüntü olmaz fan full çalışır.
4. Makina açılır windows yüklenirken mavi ekran verir.
5. makina açılır masa üstü gelir UMA ile görüntü verir ama Harici aygıt yöneticisinde gözükmez yada ünlem işareti ile gözükür.
yazdıklarınız arasında 2.sorun var gibi görünüyor fan full devir dönüyor ısımamasına rağmen ve kendini kapatıyor.Peki bu işlemin tamiri gerçekleştirilebilirmi? Ve de bu sorun durduk yere yapabilirmi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı