yonask
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- RTX 3060 i5 12400F
Merhabalar!
Arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi TP501uq model numarası olan laptopuma RAM ve SSD takviyesi yapmak istiyorum.
RAM bilgileri.
Model numarası: M471A5143EB0-CPB
DDR4.
4 GB.
2133MHz.
1.2v
CL 15.
SO-DIMM
İnternetten baktığım kadarıyla TP501uq maximum 12 GB RAM destekliyor fakat bazı kaynaklar ise 8 GB diyor hangisine güveneceğimi bilemedim.
Alacağım RAM ise şudur;
Uyumu vs baktığımda her şey uyumlu gözüküyordu datasheetlerinede baktım çünkü.
SSD konusuna gelirsek.
ASUS'un kendi sitesinde normalde diğer laptoplarda tech specs diye bir bölüm olur oradan bakarsınız ancak TP501uq modeline bakmaya çalıştığımda tech specs bölümü yok yani SSD'nin nasıl uyacağı hakkında gram bilgim yok.
Fakat izlediğim bir videoya dayanarak anakartta M.2 girişi olduğunun farkına vardım.
DRAGOS M2ssd2280 St-vlw128g 128 Gb M.2 Ssd Fiyatı, Yorumları - Trendyol
SSD için ise bunu düşündüm sizin daha iyi fikirleriniz varsa yazabilirsiniz.
Sizce SSD ve RAM uyumu nasıldır uygun mudur?
Arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi TP501uq model numarası olan laptopuma RAM ve SSD takviyesi yapmak istiyorum.
RAM bilgileri.
Model numarası: M471A5143EB0-CPB
DDR4.
4 GB.
2133MHz.
1.2v
CL 15.
SO-DIMM
İnternetten baktığım kadarıyla TP501uq maximum 12 GB RAM destekliyor fakat bazı kaynaklar ise 8 GB diyor hangisine güveneceğimi bilemedim.
Alacağım RAM ise şudur;
Uyumu vs baktığımda her şey uyumlu gözüküyordu datasheetlerinede baktım çünkü.
SSD konusuna gelirsek.
ASUS'un kendi sitesinde normalde diğer laptoplarda tech specs diye bir bölüm olur oradan bakarsınız ancak TP501uq modeline bakmaya çalıştığımda tech specs bölümü yok yani SSD'nin nasıl uyacağı hakkında gram bilgim yok.
Fakat izlediğim bir videoya dayanarak anakartta M.2 girişi olduğunun farkına vardım.
DRAGOS M2ssd2280 St-vlw128g 128 Gb M.2 Ssd Fiyatı, Yorumları - Trendyol
SSD için ise bunu düşündüm sizin daha iyi fikirleriniz varsa yazabilirsiniz.
Sizce SSD ve RAM uyumu nasıldır uygun mudur?