ASUS TP501uq RAM ve SSD yükseltmesi

yonask

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 i5 12400F
Merhabalar!
Arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi TP501uq model numarası olan laptopuma RAM ve SSD takviyesi yapmak istiyorum.
RAM bilgileri.
Model numarası: M471A5143EB0-CPB
DDR4.
4 GB.
2133MHz.
1.2v
CL 15.
SO-DIMM
İnternetten baktığım kadarıyla TP501uq maximum 12 GB RAM destekliyor fakat bazı kaynaklar ise 8 GB diyor hangisine güveneceğimi bilemedim.

1617276711380.png

Alacağım RAM ise şudur;
Uyumu vs baktığımda her şey uyumlu gözüküyordu datasheetlerinede baktım çünkü.

SSD konusuna gelirsek.
ASUS'un kendi sitesinde normalde diğer laptoplarda tech specs diye bir bölüm olur oradan bakarsınız ancak TP501uq modeline bakmaya çalıştığımda tech specs bölümü yok yani SSD'nin nasıl uyacağı hakkında gram bilgim yok.
Fakat izlediğim bir videoya dayanarak anakartta M.2 girişi olduğunun farkına vardım.
DRAGOS M2ssd2280 St-vlw128g 128 Gb M.2 Ssd Fiyatı, Yorumları - Trendyol
SSD için ise bunu düşündüm sizin daha iyi fikirleriniz varsa yazabilirsiniz.

Sizce SSD ve RAM uyumu nasıldır uygun mudur?

Merhabalar!
Arkadaşlar başlıkta da gördüğünüz gibi TP501uq model numarası olan laptopuma RAM ve SSD takviyesi yapmak istiyorum.
RAM bilgileri.
Model numarası: M471A5143EB0-CPB
DDR4.
4 GB.
2133MHz.
1.2v
CL 15.
SO-DIMM
İnternetten baktığım kadarıyla TP501uq maximum 12 GB RAM destekliyor fakat bazı kaynaklar ise 8 GB diyor hangisine güveneceğimi bilemedim.

Eki Görüntüle 952029

Alacağım RAM ise şudur;
Uyumu vs baktığımda her şey uyumlu gözüküyordu datasheetlerinede baktım çünkü.

SSD konusuna gelirsek.
ASUS'un kendi sitesinde normalde diğer laptoplarda tech specs diye bir bölüm olur oradan bakarsınız ancak TP501uq modeline bakmaya çalıştığımda tech specs bölümü yok yani SSD'nin nasıl uyacağı hakkında gram bilgim yok.
Fakat izlediğim bir videoya dayanarak anakartta M.2 girişi olduğunun farkına vardım.
DRAGOS M2ssd2280 St-vlw128g 128 Gb M.2 Ssd Fiyatı, Yorumları - Trendyol
SSD için ise bunu düşündüm sizin daha iyi fikirleriniz varsa yazabilirsiniz.

Sizce SSD ve RAM uyumu nasıldır uygun mudur?
SSD niz tanınmadık bir marka ve sıkıntı çıkarabilir. Bunu tavsiye ederim: https://www.hepsiburada.com/wd-120gb-sata-green-m-2-ssd-wds120g2g0b-p-HBV00000AVMZE?magaza=Elmacık&wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-ssc&isFashion=true&gclid=EAIaIQobChMIx-vWy8jd7wIVEpayCh1rRALEEAQYAiABEgIhYfD_BwE ama bana sorarsanız 240 GB lık modelini alın: WD 240gb Sata Green M.2 Ssd Wds240g2g0b Fiyatı, Yorumları - Trendyol Rami alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı