ASUS TUF 3070 Ti backplate kısmı çok ısınıyor

TURKUAZ42

Decapat
Daha fazla  
ASUS TUF Gaming 3070 Ti OC Edition satın aldım. Ekran kartım sıcak lıkları normal gibi ama backplate kısmı çok ısınıyor. Bu durum normal mi bu kart için? Yoksa bir sıkıntı oluşturur mu bu yüksek sıcaklık?
700W'lık Power suplly var sistemim için yeterli midir?
*İntel i5 11600K.
*Gigabyte Z490 Aorus Master.
*Gskill Trident Z 3200MHz 2*8GB
*Samsung 980 Pro 250 GB NVMe.
*Xigmatek grip 700 watt kasa.
*Xigmatek Aurora Arctic 240 sıvı soğutma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isıyı alıp dağıtması için değil mi backplate sonuçta hocam? Kasa içerisinde ısınmaya sebebiyet vermiyorsa normaldir.

Normal. Sonuçta backplate pasif soğutmaya yardımcı olduğu için ısınıyor. Ekran kartından bağımsız orası. Siz bilgisayardan sıcaklık değerlerine bakın, 80 derece üstüne çıkmıyorsa normaldir.

Bende AMD 5600X ve MSI 3070 Gaming X Trio kullanıyorum kasa Xigmatek cockpit model yan kapak açık sıvı soğutucu Xigmatek Aura 360, Battlefield 1 FPS 60'a sabitliyorum ve görüntü kalitesini orta seçiyorum GPU ısısı 70 derece CPU ise 46 derece de seyrediyor, acaba kasadaki 700 watt PSU yetersiz mi kalıyor bunu nasıl anlayabilirim?

Bende AMD 5600X ve MSI 3070 Gaming X Trio kullanıyorum kasa Xigmatek cockpit model yan kapak açık sıvı soğutucu Xigmatek Aura 360, Battlefield 1 FPS 60'a sabitliyorum ve görüntü kalitesini orta seçiyorum GPU ısısı 70 derece CPU ise 46 derece de seyrediyor, acaba kasadaki 700 watt PSU yetersiz mi kalıyor bunu nasıl anlayabilirim?
Bende de aynı kasa var xigmatek cockpit. Ekran kartı ve işlemci çekirdek ısısı/sıcaklığı 65 derece üstüne çıkmadı. Valorant cod tarzı oyunlarda (bi kısmı eski oyunlardı.) Servisi aradım eski oyunlar ve bazı oyunlarda bir ayar var v-sync diye onu açmam gerektiğini, 700 wattlık psunun kasadaki aksesuarlar rgb aydınlatna extra fan vb. gibi durumlarda yetersiz kalacağını stabil bir akım güç vermekte sorun oluşturabileceğini belirtiler. En sonunda kartı servise gönderdim çok fazla ısınıyor dış yüzeyi diye. Servisten geldi, herhangi bir sorun olmadığı düzgün çalışıyor denildi. Ben de Termaltake 850wattlık bir psu aldım. Valorantta 2K ile 340-480 arası fps var menü sınırladım140 fps gibi. şimdilik kurulu bu şekilde çalışıyor. Oda sıcaklığı etkili bilginize. Bir de bizim kasanın iç hacmi biraz dar/küçük gibi. ekran kartından dolayı ısı artıyor fanlardan gelen sıcak hava ile saçlarınızı kurutabilirsiniz :)
Size tavsiyem affınıza sığınarak: PSUyu değiştimenizdir. Böylece sistem elektrik konusunda güç konusunda daha stabil olacaktır. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Saçlarınızı kurutabilirsiniz :) bende PSU değiştirmeyi düşünmüyor değilim bakalım karar verirsem net buradan yazarım unutmazsam PSU'dan sonraki durumu hocam.
Yalnız UPSniz varsa onu da değiştirmeniz gerekebilir. PSU wattı ve bileşenlerle watt artacağı için 650 va lık upsler yetersiz kalıyor bilginize. Durmadan aşırı yük uyarısı vermeye başladı benimkisi. normal çalışırken bir şey yok. Oyunlarda yapıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı