ASUS TUF 5700XT 80-85 derece

Tetsu

Decapat
Daha fazla  
Arctic MX-4 2020 termal macun 4 gr (ar-actCP00002B) kullanarak ASUS TUF 5700XT ( EVO değil ) ekran kartımın temizlemesini macun yenilemesini yaptım. 1 hafta kadar performans ve ısınma sorunum yoktu. Fakat işler değişti. Şu an ısınıyor ve bu da performansa yansıyor. Macunu doğru kullandığımı düşünüyorum. Bu işlemi yaptığım için 3 ay garantisi kalan ürünümün garantisini de yoketmiş oldum sizce tekrar macun sürmeyi denemeli miyim? Yoksa servise göndereceğim Allah ne verdiyse yapıştırsınlar mı?
Alternatif tavsiyelere açığım.
*Sıcaklık değerleri oyun içi yaklaşık 80C-85C boşta 45C.
*Fanlar 3800 RPM

*Voltaj düşürdüğümde hatalar havalarda uçuşuyor; WattMan'lar errorlar halay çekiyorlar.

Bi daha deneyin eğer elinizde macun varsa ve aleti tekrar açma riskine girmek istiyorsanız. Soğutucuyu takarken kaymış vs olabilir, vidaları çok/az sıkmış olabilirsiniz. Bi açıp bakın bakalım macunun işlemci ve coldplate üzerinde yayılımı nasıl. Hangi macunu kullandınız?

Tekrar açıp tekrar yenileyin macunu en kısa yol bu olmazsa diğer seçeneklere bakarsınız. Değişimden önce kaç oluyordu bu arada dereceler?

85-95C civarındaydı değişimden önce. Başka bir macun sipariş edeyim madem. Var mı tavsiyeniz?

Arctic MX-4 2020 termal macun 4 gr (ar-actCP00002B). Vidaları cok / az sıkmadım. Macun o şekilde sogutucuyu takarken kayıp gidecek kıvamda da değildi sanırım. Ama açıp bakacağım bakalım gaza gelimde bir

En iyisi açıp kontrol edin. Eğer sıkıntı yoksa aldığınız macun da sahte olabilir. MX-4'lerin piyasada oldukça fazla sahtesi mevcut.

Bu kartın power limit'i 225W, 3 fanlı TUF soğutucusuyla siz macun değiştirmeden önce de 85-95 santigrat dereceye ulaşıyorsa, acaba sorun kasanızın hiç hava almaması olabilir mi? İçerden dışardan fotoğraf atar mısınız?

Sıcaklık düşmüş hocam işte. Bir arkadaşta vardı 5700XT oyunda rahat 95 derecelere çıkıyordu normal sanırım. Kasanın kapağını açıp deneyin bir de düşerse kasanız sıkıntılıdır. Macun yeterli bence çok da abartmaya gerek yok.

"Bi arkadaşınki şunu yapıyordu" gibi gerçeklikle alakası olmayan bir argüman sunmanız; fotoğrafı, uygulamayı görmeden "yeterli bence" demeniz çok yanıltıcı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…