Asus TUF 9070XT değerleri nasıl?

• Konuyu başlatan LeFeyn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 203
Dilekleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

@Novelist hocam GPU, Afterburner'a göre 430W'a sıçrıyor. GPU-Z'a göre ise 332W'ı geçmiyor. Hangi senaryo daha mantıklı. Eğer 430'a sıçrıyorsa 750W PSU sağlıklı olmayacak diye düşünüyorum.

@cansuwx siz de aynı kartı kullanıyorsunuz, böyle bir şeye kendi kartınızda şahit oldunuz mu acaba?

O pık attığı degerdır, dıkkate alma. 750W fazlasıyla yeterlı. Kalıtelı guc kaynakları boyle durumlara hazırdır. Sıstem anlık guc kaynagının verebılecegı gucten fazlasına ıhtıyac duysa bıle bu tolere edılır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu ıcerıkten faydalan. Karttan aynı performansı daha az gucle ve daha serın sekılde alabılırsın.

@Novelist bazen temp sensörleri donuyor sanıyorum, dereceler o kadar istikrarlı. RPM'leri ise sıcaklığa göre değil de sanırım çekilen güce göre ayarlamışlar. Kart gayet sessiz çalışırken 300W üzerine çıktığında fanlar da 1200 RPM'den 1700 RPM'lere bir sıçrıyor fakat dereceler aynı. Çekilen gücü sanırım referans almışlar.

Dediğiniz gibi bunlar çok kısa süreli pikler. PSU olarak XPG Core Reactor 750W var, kart 430W'lara çıkınca acaba yetmez mi diye düşündüm. Forumlardan şimdi baktım ve 500-600W'lara pik atan kartlar varmış.

Bu video muazzam bir içerik. Daha önce görmüştüm ama kartı aldıktan sonra izlerim diye izlememiştim. Mutlaka uygulayacağım. Ayrıca GPU-Z'la Afterburner'ın neden farklı tüketim gösterdiğine de cevap verilmiş. Nebi Bey'in içerik kalitesine tekrar hayran kaldık.🙂

Son düzenleme:
Dilekleriniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

@Novelist hocam GPU, Afterburner'a göre 430W'a sıçrıyor. GPU-Z'a göre ise 332W'ı geçmiyor. Hangi senaryo daha mantıklı. Eğer 430'a sıçrıyorsa 750W PSU sağlıklı olmayacak diye düşünüyorum.

@cansuwx siz de aynı kartı kullanıyorsunuz, böyle bir şeye kendi kartınızda şahit oldunuz mu acaba?
Evet oyunda bile zaman zaman 400-420 gibi bir değer görmüştüm ama sabit değil anlık olarak sıçramalardı bunlar kart zaten sabit 330 tüketiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı