ASUS TUF A15 açılmıyor

Cann25

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.

ASUS A15 model (RTX 4050, Ryzen 7 7535 işlemcili) bir laptop kullanıyorum. Cihazı 2 sene önce almıştım, garantisi bitmiş durumda. Yoğun kullandığım için artık termal macun değişim zamanı gelmişti. Servis fiyatları oldukça yüksek olunca işlemi kendim yapmaya karar verdim.

Cihazı dikkatli bir şekilde açtım, kablolarına zarar vermeden temizleyip termal macun değişimini yaptım. Ancak işlem sonrası cihazı açtığımda şu sorunla karşılaştım:
  • Klavye ışıkları yanıyor ama ekran hiçbir şekilde görüntü vermiyor.
  • Harici ekrana HDMI ile bağladığımda görüntü alabildim, fakat sonrasında cihazı kapatıp kabloları tekrar sök-tak yaptıktan sonra ne harici ekranda ne de kendi ekranında görüntü alamamaya başladım.
Şu an cihaz tamamen açılmıyor, sadece ışık geliyor. Servisi aradım, anakart arızası dediler ve istedikleri fiyat neredeyse yeni laptop fiyatını geçiyor.

Ankara'da bu konuda güvenilir ve uygun fiyatlı yardımcı olabilecek bir yer bilen var mı?

Aynı sorunu yaşayan veya çözüm önerisi olan varsa çok sevinirim.

Çok basit gelecek fakat güç kablosunu takıp, birkaç kez güç tuşundan kapatıp açmayı deneyiniz.

Aynı modele sahibim, altını açtığımda her zaman aynı durumla karşılaşıyorum. Birkaç kez bu durumu tekrarlamazsam ekran gelmiyor. Güç kablosunun takılı olması gerek, cihaz kendini koruma moduna alıyor ve sonrasında bir türlü açılmıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı