Anlayışınız için teşekkür ederim. Evet çift fan olduğuna eminim. Ama ekran kartı TDP değerini satın almadan önce kontrol edin. Mesela ağırlık bilgisi verildiyse kontrol edin. İçinde M.2 SSD var mı yok mu? Kontrol edebilirsiniz veya tek slot mu? Çift slot mu? Bunlar iyi sorular.
A serisi kendi içinde de farklılıklar barındırıyor ufak tefek bu yüzden ben bu soruları arardım ve bayağı süremi alırdı.
Merhaba, acaba bir şey sormak istiyorum. Markaları takım tutar gibi tutanlardan mısınız?
Acer'in en iyi modellerinden biri bu gerçekten. Çok üzüldüm, sizin başınıza gelen benim de başıma gelebilirdi zira biri cihaz almadan önce bana göstermişti kendisi mühendis. Ya Nitro 5 ya Nitro 16 cihazını satın aldı, hiçbir şikayet duymadım.
Sağ olun umarım bu sefer bir sorun olmaz ne diyeyim. Siz de gayet doğru olanı yapmışsınız cihazı önce inceleyip sonra alarak. Kullanım amacınızın da ağır oyunları oynamak olduğunu düşünürsek olması gerekeni yapmışsınız.Bu laptop alma işi bütçesi ve zamanı kısıtlı insan için çok zor ya. Hani amacın net değilse daha da zorlaşıyor. Benim gibi biri için bile zor inanın. Allah yardımcın olsun, ben mesela zort marka aldım dedim biri de gitmiş beğenmedim ifadesi bırakmışta. Aslında orada benim ucuz marka alma sebebim 4060 değil o markanın ürünü aldığım yer tarafından kontrol edilmesiydi bu olay bana çok avantajlı geldi mesela. Adamlar bu hareketi yapmasalar ben satın almayacaktım belki de.
Ödemeyi yapmadan hemde bana da gösteriyorlar ki ben yıllardır laptop kullandım fan sesine kadar dikkat ettim. Böylece raf ürünü vermediklerini de görüyorsunuz bu çok önemli ve çok şeffaf bir hareket zaten güven veriyor adama. Elinize geçecek ürünü para vermeden görebilmek çok ayrı bir şans. Kargo ile gelen üründe her şey mümkün, fabrika test eder sorunsuzdur, kargoda sarsılır ölü piksel çıkar. Yani ilmek ilmek emeğim var diyebilirim. İnsanlar çok ön yargılı, kalite kontrol sadece markalarla sınırlı değildir, kullanıcının da bilgisine dayanır. Bu yüzden markaları takım tutar gibi tutmamalıyız.
Umarım yeni cıhazınızda bu sorunları yaşamazsınız zira Asus'ta olsa biliyoruz ki endüstri içinde ortamda fabrika hatası mümkün. Bir de fiyatlar hiç uygun değil, 1 aylık 2 aylık asgari ücretler veriyoruz ciddi rakamlar sizin mesajınızı okurken ben stres oldum. O kadar para ver forumlarda araştır bir de sorunlu çıksın. Sektörün durumu ortada maalesef.
Markaları takım tutan gibi tutanlardan değilim, bu fiyata kronik sorunlu Lenovo'lar HP Victus 16'lar yerine ASUS TUF serisini alırım. FA507NU modelini 2 yıldır kullanıyorum herhangi bir sorun çıkmadı ayrıca bundan önce yine ASUS TUF 3050 laptop kullanıyordum onu da 1.5 yıl boyunca kullandım paranızı riske atmak yerine 5 bin daha koyup en azından sorunsuz laptop almak daha mantıklıayrıca bu fiyattaki Monster'lerde alınır her ne kadar ısınsa da bazı modellerinde MUX switch olmasa da RTX 3050 modelini yıllarca sorunuz kullanıldığını çok yakından gördüm.
Ayrıca arkadaş ASUS olması şart demiş bütçesine göre alınabilecek en iyi ASUS modeli o zaten o yüzden alınır yazdım RTX 3050'nin bende dandik kart olduğu biliyorum.
Hep diyorum yine diyeceğim RTX 3050 laptop alacağınıza laptop almayın daha iyi. Alacaksaniz 2.el 1650GTX laptoplar var. 15 bin TL'ye satılıyor onlardan birini alın. Laptop alırken 10 bin TL'nin hesabı yapılmamalı ver 10 bin TL fazla sağlam donanimi olan kaliteli bir laptop al hem geleceğe yönelik olur. A15 serisi en son kronik ısınma sorunu vardı eski modelmis zaten. A16 TUF da ısınma sorununu giderdiler diye biliyorum.
Bütçeyi arttırın bunu alın 5050 laptop sana 4060 performansı verir. 8VRAM ve MFG bulunuyor. GTA 6'yi bile keyifle oynayabilirsiniz.
Markaları takım tutan gibi tutanlardan değilim, bu fiyata kronik sorunlu Lenovo'lar HP Victus 16'lar yerine ASUS TUF serisini alırım. FA507NU modelini 2 yıldır kullanıyorum herhangi bir sorun çıkmadı ayrıca bundan önce yine ASUS TUF 3050 laptop kullanıyordum onu da 1.5 yıl boyunca kullandım paranızı riske atmak yerine 5 bin daha koyup en azından sorunsuz laptop almak daha mantıklıayrıca bu fiyattaki Monster'lerde alınır her ne kadar ısınsa da bazı modellerinde MUX switch olmasa da RTX 3050 modelini yıllarca sorunuz kullanıldığını çok yakından gördüm.
Ayrıca arkadaş ASUS olması şart demiş bütçesine göre alınabilecek en iyi ASUS modeli o zaten o yüzden alınır yazdım RTX 3050'nin bende dandik kart olduğu biliyorum.
A15 çıkmadan önce F15'ler sorunluydu A15 ile düzeltildi dediler şimdi de F16'larda kullanıyorlar aynı söylemi.Hep diyorum yine diyeceğim RTX 3050 laptop alacağınıza laptop almayın daha iyi. Alacaksaniz 2.el 1650GTX laptoplar var. 15 bin TL'ye satılıyor onlardan birini alın. Laptop alırken 10 bin TL'nin hesabı yapılmamalı ver 10 bin TL fazla sağlam donanimi olan kaliteli bir laptop al hem geleceğe yönelik olur. A15 serisi en son kronik ısınma sorunu vardı eski modelmis zaten. A16 TUF da ısınma sorununu giderdiler diye biliyorum.
Bütçeyi arttırın bunu alın 5050 laptop sana 4060 performansı verir. 8VRAM ve MFG bulunuyor. GTA 6'yi bile keyifle oynayabilirsiniz.
ASUS olması şart biliyorum da ben GTX 1650 kullandım laptopta. Zaten en çok kullandığım laptop markası da ASUS. ASUS kaliteli bir marka evet ama her modeli güzel değil ve konudaki model eski kasası. Yani kasa hakkında fikrim yok, ne yorum yapsam yalan şimdi. Güncel A15'in de soğutmasını bilmiyorum ama en azından dokunmuşluğum var diyeyim. Tek bildiğim 3050 hemen hemen GTX 1650 gibi bir kart.
ASUS risksiz bir tercih de hani laptop 10 yıl sorunsuz gidecekse o ekran kartı sayesinde 2 3 yıl sonra sıkacak. Bu da bir gerçek zaten benim başıma geldi bu. Sanırım sizin de benim mesajımı beğenmeme sebebiniz bu. Aslında fark etmeden markacılık yapıyorsunuz hep beraber. Hiçbir marka sonradan sorun çıkmayacağının garantisini de veremez çıkın bu kafadan. Victus'un veyahut Lenovo'nun yaşayacağı problemler her markanın başına gelebilecek durumlar.
ASUS alıp sorun yaşayacağını sanmasamda olasılık %1 olsa bile vardır. Sonra arkanızı yaslayıp saşırmayın demek için söylüyorum yoksa 5050 olan model F/P tam.
A15 çıkmadan önce F15'ler sorunluydu A15 ile düzeltildi dediler şimdi de F16'larda kullanıyorlar aynı söylemi.
Ama linkteki model para çıkmaya değer tabii 16k çıkabilirse.
Haklıyım da adama Asus dersek bu kadar 3050 de olsa Asus alır yani burada konu sahibine sitem edemem zaten Asus'ta klasik 3050 laptopu 34K fiyata satar hiç affetmezde. Böylede översek 2050 modele de güncel işlemci ile olur 27K fiyat. İşin sonu yok. Lenovo'nun sorunları yeni seri ile muhtemelen bitti ama garanti veremem malum anakart sorunları cihaz çıktıktan 1 yıl sonra bile gösterebilir kendini. HP için bir şey diyemem HP'nin de çok savunanı var ama.Sizde haklısınız benim mesajınızı beğenmeme sebebim zart zort marka laptop alırım dediğinizden dolayı, teknik servislerle biraz alakam var ve özellikle Lenovo 15XX9 modeli ve HP Victus 16'lar çok fazla geliyor ASUS'lar buna nazaran daha az bu sebepten piyasa buna göre şekillendi geçen sene fiyatlar böyle değildi ASUS'un 3050 laptopunun 35 bin TL'ye satılması hiç ekonomik değil, 3050 gerçekten berbat kart önceki laptopumda 3050ydi ve en azından CS bile zar zor oynattığı için 4050 modeline geçtim yoksa benim planımda o laptopu ömürlük kullanma niyetim vardı şu anki 4050 modelide eskiyene kadar kullanacağım bütçe arttırılırsa alınabilecek laptop modeli doğru orantıda artıyor maalesef 35 bin TL bütçeye bile insanlar doğru düzgün laptop alamıyor.
4 sene önce 3050'ler inanılmaz satıyordu hatta Monster'in reklamı falan vardı ben o yüzden 3050 aldım zaten ilk sene yeterliydi sonra CS'ye falan güncelleme geldi oyunları kaldırmamaya başladı bakımda yaptırmamıştım elime de para geçince tam 2 sene önce şubat ayında 4050 laptopu aldım 19 bin TL'ye o zamana ggöre iyiydi çünkü asgari ücret 17bin TL'ydi şimdi asgari ücret 22 ve 4050 laptoplar 40 bin liralarda.Haklıyım da adama Asus dersek bu kadar 3050 de olsa Asus alır yani burada konu sahibine sitem edemem zaten Asus'ta klasik 3050 laptopu 34K fiyata satar hiç affetmezde. Böylede översek 2050 modele de güncel işlemci ile olur 27K fiyat. İşin sonu yok. Lenovo'nun sorunları yeni seri ile muhtemelen bitti ama garanti veremem malum anakart sorunları cihaz çıktıktan 1 yıl sonra bile gösterebilir kendini. HP için bir şey diyemem HP'nin de çok savunanı var ama.
Bu arada nasil bir tesadüfse herkeste bir 3050 kullanmış.
Valla reis ben yapmadım ama bu işlerde inanılmaz adam kayırma var. Milletçe böyleyiz de neyse, şimdi kişi kendinden bilir işi derler ya o yüzden uzatmayacağım ama hiç beklemediğiniz marka model bile bazen insana daha hayırlı olabiliyor. Şimdi biz bu tarz yorumlar yaptıkça 3050 almamak için gider 4050 bir model alır memnun kalmaz belli olmaz yani kendi özgürlüğüne bırakma kararı aldım ben. Baktı 3050 yetmiyor satsın yani ne yapalım. Başka çaresi yoksa...4 sene önce 3050'ler inanılmaz satıyordu hatta Monster'in reklamı falan vardı ben o yüzden 3050 aldım zaten ilk sene yeterliydi sonra CS'ye falan güncelleme geldi oyunları kaldırmamaya başladı zaten bakımda yaptırmamıştım elime de para geçince tam 2 sene önce şubat ayında 4050 laptopu aldım 19 bin TL'ye o zamana ggöre iyiydi çünkü asgari ücret 17bin TL'ydi şimdi asgari ücret 22 ve 4050 laptoplar 40 bin liralarda.
Zaten şu konudaki 3050 modeli bana da kazığa satmaya çalıştılar bende gittim Casper aldım sinirden. Asus hep böyle. Bir Dünya da Casper hakkında eleştiri var. Afedersiniz ama laptop piyasası da ondan sonra forumlar içinde bulunan mesajları da kanalizasyon götürüyor. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Sonra duydum ki stok saklamışlar ben G870 alıyorum 4060 ekran kartlı o fiyata 3050 Asus satılıyor sonra arkadaştan duydum benim G870'i aldığım fiyata Tuf A15 varmış 4060 ki ddr5 ram falan var içinde açık ara marka farkı var nasip olmadı yani yüzüm gülmedi. Dedim ben bir ton araştırma yaptım sen nasıl buldun ? Satıcı vardı diyor son cihazı bana söyledi diyor ellerinde kalan. Kimin ne nasibi varsa o en hayırlısı. Çok kafaya takmayacaksın. Dünya'nın sonu değil.4 sene önce 3050'ler inanılmaz satıyordu hatta Monster'in reklamı falan vardı ben o yüzden 3050 aldım zaten ilk sene yeterliydi sonra CS'ye falan güncelleme geldi oyunları kaldırmamaya başladı bakımda yaptırmamıştım elime de para geçince tam 2 sene önce şubat ayında 4050 laptopu aldım 19 bin TL'ye o zamana ggöre iyiydi çünkü asgari ücret 17bin TL'ydi şimdi asgari ücret 22 ve 4050 laptoplar 40 bin liralarda.