ASUS TUF A15 FA507NU Wi-Fi kopuyor

EnisSensei

Hectopat
Daha fazla  
İyi sosyaller öncelikle. Başlıkta da belirttiğim gibi Wi-Fi'mde kopmalar oluyor sebepsiz yere. Sebebini bilmiyorum fakat tahminimce yanlış veya eksik bir sürücü yüklediğimi düşünüyorum. ASUS'un destek sayfasında iki adet sürücü bulunmakta bunlarda Realtek ve MediaTek ben sadece Realtek'i kurdum. Yardımcı olursanız sevinirim cidden canımı sıkmaya başladı bu durum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi Sosyaller öncelikle. Başlıkta da belirttiğim gibi Wi-Fi'mde kopmalar oluyor sebepsiz yere. Sebebini bilmiyorum fakat tahminimce yanlış veya eksik bir sürücü yüklediğimi düşünüyorum. ASUS'un destek sayfasında iki adet sürücü bulunmakta bunlarda Realtek ve MediaTek ben sadece Realtek'i kurdum. Yardımcı olursanız sevinirim cidden canımı sıkmaya başladı bu durum.

Sorun devam ediyor mu?

Evet devam ediyor. Sürücüleri de kontrol ettim doğru yüklemişim. Ayrıca şöyle ilginç bir şey fark ettim; bilgisayar şarjda değilken oyunda hem pingim yüksek oluyor hem de Wi-Fi'da kopmalar oluyor. Ama şarjdayken hiçbir sorun yok.

Tek çözüm Wi-Fi kartı değiştirmek. Intel AX 200 Wi-Fi 6 bir Wi-Fi kartı alıp takarsanız düzelir sorununuz. Aynı marka laptop sahibiyim. 2. senesinde tam garantisi bitmeden bir ay önce bu sorun başıma geldi yaklaşık 2 ay mücadele ettim ama düzelmedi. Sonra zaten RAM alacaktım Dual channel 32 GB RAM ve Wi-Fi kartı aldım şu anlık bir sıkıntı yok kaç ay oldu.
Bunu alır takar isen sorunun çözülür denendi onaylandı.

Evet devam ediyor. Sürücüleri de kontrol ettim doğru yüklemişim. Ayrıca şöyle ilginç bir şey fark ettim; bilgisayar şarjda değilken oyunda hem pingim yüksek oluyor hem de Wi-Fi'da kopmalar oluyor. Ama şarjdayken hiçbir sorun yok.

Bu sorun cihaz bana geldiğinden beri var. Bende ASUS TUF A15'in 2023 modeli var. Bende şarjda da CS 1.6'da karakter ara ara donuyor Wi-Fi kartları kötü maalesef, oyunlarda deli gibi ping vs. (Realtek 8852be Wireless lan Wi-Fi 6 PCI-e nic) ara sıra Wi-Fi'den atıp otomatik 2-3 saniye sonra bağlanıyor falan... Benim daha garantisi yeni makinem, tek çarem servislerine yollayıp iyi bir Wi-Fi kartıyla değiştirmelerini talep etmem. Garantisi biten veya çok az kalan kullanıcılar için bir şey diyemem. Intel'in AX ngw varyantlı modelleri temin edebilirler AX200, AX210 vs. Arkadaş üstte belirtmiş. ASUS'tan bunu beklemezdim 40k cihaz şu an yazık bir durum.

Bu sorun cihaz bana geldiğinden beri var. Bende ASUS TUF A15'in 2023 modeli var. Bende şarjda da CS 1.6'da karakter ara ara donuyor Wi-Fi kartları kötü maalesef, oyunlarda deli gibi ping vs. (Realtek 8852be Wireless lan Wi-Fi 6 PCI-e nic) ara sıra Wi-Fi'den atıp otomatik 2-3 saniye sonra bağlanıyor falan... Benim daha garantisi yeni makinem, tek çarem servislerine yollayıp iyi bir Wi-Fi kartıyla değiştirmelerini talep etmem. Garantisi biten veya çok az kalan kullanıcılar için bir şey diyemem. Intel'in AX ngw varyantlı modelleri temin edebilirler AX200, AX210 vs. Arkadaş üstte belirtmiş. ASUS'tan bunu beklemezdim 40k cihaz şu an yazık bir durum.
Yaşadığım yerde ASUS'un yetkili servisi bulunmuyor. Bilgisayarıda daha yeni aldım, garantisi vesaire duruyor. Sizce bir bilgisayarcıya mı götüreyim? Yoksa dediğiniz gibi kart alıp kendim takmaya mı çalışayım?

Ayrıca servise nasıl gönderdiğiniz hakkında detaylı bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum.

Son düzenleme:
Yaşadığım yerde ASUS'un yetkili servisi bulunmuyor. Bilgisayarıda daha yeni aldım, garantisi vesaire duruyor. Sizce bir bilgisayarcıya mı götüreyim? Yoksa dediğiniz gibi kart alıp kendim takmaya mı çalışayım?

Ayrıca servise nasıl gönderdiğiniz hakkında detaylı bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum.
WİFİ kartını kendin değiştirirsen garanti dışı kalır, termal macunu yenilemek, temizlik yapmak garanti dışı bırakır cihazı, sadece SSD ve RAM yükseltmesi yapabilirsin. (Cihazın hiçbir yerine hasar vermeden) Yapacağın en mantıklı şey Asusu arayıp cihazı servislerine ulaştırman kapından alıyorlardı

WİFİ kartını kendin değiştirirsen garanti dışı kalır, termal macunu yenilemek, temizlik yapmak garanti dışı bırakır cihazı, sadece SSD ve RAM yükseltmesi yapabilirsin. (Cihazın hiçbir yerine hasar vermeden) Yapacağın en mantıklı şey Asusu arayıp cihazı servislerine ulaştırman kapından alıyorlardı
İlginiz için teşekkür ederim.

İlginiz için teşekkür ederim.

Bu arada aynı kartı takacak ve aynı sorunu yaşayacaksın belli bir süre sonra haberin olsun. Bazı kişiler başka başlıklar altında belirtti burada. Servis, içinde hangi kart varsa aynısını takar. Kronikse kronik olanı takar. Senin belirtmene bakmıyorlar maalesef

Bu arada aynı kartı takacak ve aynı sorunu yaşayacaksın belli bir süre sonra haberin olsun. Bazı kişiler başka başlıklar altında belirtti burada. Servis, içinde hangi kart varsa aynısını takar. Kronikse kronik olanı takar. Senin belirtmene bakmıyorlar maalesef
Kanka benim cihaz 3 aylık sayılır servise yolladım Wifi kartından dolayı donanımsal ve yazılımsal hiçbir sorun bulunamadı testlerde diyip geri yolladılar cihazı sadece içini açıp bakım yapmışlar o yönden + dayız sadece xd. Tekrar yollasam değiştirmeyecekler %100, daha 2025 ortalarında bitiyor garantisi, garanti giderse gitsin diyip ax200 takasım var kafaya koydum gibi :d

Technopat Haberler

Geri
Yukarı