Çözüldü ASUS TUF A15 FA507NV Laptop'ta VBIOS flashlarken "no NVIDIA GPU not detected" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Hatay
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B450m s2h
Ryzen 5 1600 (14nm) O.C. @3.8 GHz
G-Skill ripjaws 2x8 2666 MHz RAM
MSI GTX 1060 3GT O.C.
Meslek
öğrenci :D
Cihazı satın alalı birkaç gün oldu ve my ASUS üzerinde güncellemeleri gördüm. Update dedikten sora "ASUS VBIOS Update Utility for FA507NV" %50 oldu ve hata verdi, şimdi GPU cihazda gözükmüyor. sanırsam VBIOS çöktü ve tekrar flashlamam gerekiyor. Ancak nvbios ile flashlamaya çalıştığım zaman "no NVIDIA GPU not detected" diyor.

Çözüm
Kart şu an yok, yani bricked o yüzden görünmüyor, en güzeli servis, sizin hatanız değil sonuçta.

Hocam BIOS downgrade yaptım ve dGPU only seçtim şu an GPU gözüküyor. Armoury Crate sıfırladım, my ASUS uygulamasını sildim GPU driverlarını tekrar kurup BIOS sıfırladım şu an kart çalışıyor yardımlarınız için teşekkür ederim.
Verdiği hata nasıl bir hataydı? Sanırım VBIOS uçmuş, servise yollamanız gerekebilir. Garanti kapsamında değerlendirilir diye düşünüyorum.

Verdiği hata nasıl bir hataydı? Sanırım VBIOS uçmuş, servise yollamanız gerekebilir. Garanti kapsamında değerlendirilir diye düşünüyorum.

Evet MyASUS üzerinde bu lanet güncellemeyi yaparken %50 oldu ve hata verdi ilk basta dikkat etmedigim için BIOS Update sandım ve yaptım. Şimdi GPU hiçbir şekilde gözükmüyor NVFlash ile de baktım ancak orada da yok.
DDU ile baktım ve burada kart mevcut.

Dosya Ekleri

• 17093789384661612216825801866535.jpg
    160,1 KB · Görüntüleme: 43
--List dediğinizde kart görünüyor mu?

Varsa adaptör numarasına bakın.

Hayır gözükmüyor. DDU uzerinde GPU0 yazıyordu driver silince kayboldu.

Maalesef, yine görünmüyor.
Brute Force şeklinde flashlamamız sanırsam mümkün değil ve dışarıdan müdahale etmem gerekiyor.
Farklı önerileriniz varsa deneyebiliriz olmazsa da pazartesi ASUS ile tekrar görüşüp garantiye gönderirim.

Kart şu an yok, yani bricked o yüzden görünmüyor, en güzeli servis, sizin hatanız değil sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…