ASUS TUF A15 FA507NV PUBG'de kasıyor

ibohappy

Kilopat
Makaleler
1
Selam. Bu bilgisayar hakkında kaçıncı konu açışım bilmiyorum ama cidden sinirimi bozdu. Artık güzel bir laptop alalım keyfini çıkaralım dedik ama PUBG'ye giriyorum yüksek ayarlarda oynayayım diyorum gerekli performans ayarları da yapıldı fakat oyuna ilk giriş yaptığımda etrafa bakarken takılmalar yapıyor. Sonrasında uçaktan anladıktan sonra loot yaparken ufak tefek takılmalar oluyor. Bunu nasıl çözerim? Temiz format atsam geçer mi? Belki de formatta sorun vardır daha PC'yi alalı 2 gün oldu.

Giriş ekranı gibi yükleme ekranlarında takılmalar olur sonuçta işlemci full yükte dosyaları yüklüyor. Oyun içinde takılmalar sıcaklıklardan veya RAM’dan dolayı olabilir. İnternet de olabilir. Eğer tek slot 8 RAM varsa bir 8 daha ekleyin veyahut tek slot 16 varsa çift kanal yapın 16 daha ekleyerek. Gerçi 16 da yetmesi lazım ama rekabetçi oyunlarda genelde çift kanal RAM çok önemli oluyor.

Bildiğim kadarıyla 8GB ram ile geliyor, ekleme yapmadiysaniz ramden dolayı olabilir, PUBG cihazı yoran bir oyun bir de ultra da oynayınca 8gb ram yetersiz gelmiştir.

Giriş ekranı gibi yükleme ekranlarında takılmalar olur sonuçta işlemci full yükte dosyaları yüklüyor. Oyun içinde takılmalar sıcaklıklardan veya RAM’dan dolayı olabilir. İnternet de olabilir. Eğer tek slot 8 RAM varsa bir 8 daha ekleyin veyahut tek slot 16 varsa çift kanal yapın 16 daha ekleyerek. Gerçi 16 da yetmesi lazım ama rekabetçi oyunlarda genelde çift kanal RAM çok önemli oluyor.
Giriş ekranından sonra takılmaları anlarım fakat oyun içinde evde loot yaparken vb. kasmalar bana hiç normal gelmiyor. İnternet kafede oynadığım pclerde bu sorun yoktu ek olarak rame gelirsek 8x2 16gb 4800mhz ram internetim de 100mbps ve ethernetle bağlanıyorum.

Bildiğim kadarıyla 8GB ram ile geliyor, ekleme yapmadiysaniz ramden dolayı olabilir, PUBG cihazı yoran bir oyun bir de ultra da oynayınca 8gb ram yetersiz gelmiştir.
Hayır dediğim model 16gb ram ile geliyor 8x2 16gb 4800mhz ve rtx 4060 ekran kartı var.

Giriş ekranından sonra takılmaları anlarım fakat oyun içinde evde loot yaparken vb. kasmalar bana hiç normal gelmiyor. İnternet kafede oynadığım pclerde bu sorun yoktu ek olarak rame gelirsek 8x2 16gb 4800mhz ram internetim de 100mbps ve ethernetle bağlanıyorum.

Hayır dediğim model 16gb ram ile geliyor 8x2 16gb 4800mhz ve rtx 4060 ekran kartı var.
Bu cihazin 3060 lısını kullanıyorum pubg de kasma olmuyor bende. Sıcaklıkları kontrol ettiniz mi? Bu tür başka oyunda da oluyor mu?

Valorantta çok nadir oluyor. Sorunun düzelmesi için ne yapmam lazım
Değinmedim ama DRIVER kaynaklı da olabiliyor. Her sürücü iyi değil. Belki bir güncellemeden sonra stabilizesi bozulmuş olabilir mi? Veya Nvidia Experience bazen oyun ayarlarını optimize edip bozabiliyor ona da bir bakabilirsiniz.

Valorantta çok nadir oluyor. Sorunun düzelmesi için ne yapmam lazım
Sıcaklıklara bakın hocam msı afterburner ile.

Değinmedim ama DRIVER kaynaklı da olabiliyor. Her sürücü iyi değil. Belki bir güncellemeden sonra stabilizesi bozulmuş olabilir mi? Veya Nvidia Experience bazen oyun ayarlarını optimize edip bozabiliyor ona da bir bakabilirsiniz.
@ibohappy Evet nvidia dan optimize etmeyin bence eğer ediyorsanız. Ben de bir kere yapmıştım fps çok düşürmüştü.

sıcaklıklar normal, gece temiz format atmayı düşünüyorum bu konuda bilgiliyseniz discord adresinizi yazabilir misiniz, yardımcı olabilir misiniz?
Format konusunda çok bilgili değilim hocam. Ama formattan sonrası için yardım edebilirim.
Armoury Crate kurun Armoury Crate
MyAsus kurun, otomatik güncelleme yapıyor ama arada bir müşteri desteği< Canlı güncelleştirme kısmından güncellemeleri kontrol et. MyAsus
Bunlar gerekli driverleri kuracaktır bir sorun olursa veya ayrıyetten bir driver kurmak isterseniz Asus'un sitesinden seri numaranız ile indirebilirsiniz.
Size ayriyeten benimde yapmış olduğum bir ayarı tavsiye edeceğim. İşlemci turbo boost kapatarak işlemciniz 15-20 derece serin çalışacak ve dolayısıyla daha sessiz çalışacak. Oyunlarda fps düşmesi olmuyor ama işlemci odaklı iş yapacaksanız performans kaybı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı