ASUS TUF A15 Gaming mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

enco15

Yoctopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://disk.yandex.com.tr/d/rkCISXenUMXCIA
RAM
16
Ekran kartı
Nvidia 4050
İşlemci
Amd ryzen 7750Hs
Merhaba, bilgisayarı aldığım 6-7 ay sonra sürekli mavi ekran vermeye başladı. Çoğu zaman format attım maksimum 1-2 gün sonra tekrar aynıları oldu ve şimdi açılırken ve açıldıktan sonra sürekli kapanıyor mavi ekran veriyor. Dump dosyaları ekte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bilgisayarı aldığım 6-7 ay sonra sürekli mavi ekran vermeye başladı. Çoğu zaman format attım maksimum 1-2 gün sonra tekrar aynıları oldu ve şimdi açılırken ve açıldıktan sonra sürekli kapanıyor mavi ekran veriyor. Dump dosyaları ekte.

Bende de A15 FA506nf var Windows 11'den 10'a geçtim düzeldi gibi ama hala donuyor falan servise vereceğim. Minidumpını inceliyorum. Kısacası bana da test yaptırdılar hiçbir sorun çıkmadı. Belki sende çıkabilir bir dene.

MEMTEST86 ile ramlerini test et.
Muhtemel sürücüler ile ilgili sorunda var.

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (ntkrnlmp.exe)

Son düzenleme:
Bende de A15 FA506nf var Windows 11'den 10'a geçtim düzeldi gibi ama hala donuyor falan servise vereceğim. Minidumpını inceliyorum. Kısacası bana da test yaptırdılar hiçbir sorun çıkmadı. Belki sende çıkabilir bir dene.

MEMTEST86 ile ramlerini test et.
Muhtemel sürücüler ile ilgili sorunda var.

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (ntkrnlmp.exe)
Lütfen incelediğinizde haber verirmişsiniz ben yine bilgisayarı açabilirsem şimdi dediğinizi yapıcam

RAM'lerin arızalanmış olabilir. Memtest86 ile Bozuk RAM Testi
HWMonitor veya HWiNFO gibi araçlarla CPU, GPU ve anakart sıcaklıklarını, özellikle sistem yük altındayken kontrol edin.
CrystalDiskInfo ile disk saglıgına bakın.
Özellikle chipset, SATA/NVMe, ağ ve ekran kartı ve BIOS sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Sürücüleri doğrudan bileşen/anakart üreticisinin web sitesinden indirin.

Komut ıstemi'ni yönetici olarak açın ve verifier yazın.
"Standart ayarları oluştur" seçeneğini seçin.
"Bu bilgisayarda yüklü tüm sürücüleri otomatik olarak seç" veya "listeden sürücü adlarını seç" seçeneğini seçip Microsoft dışındaki tüm sürücüleri işaretleyin.
Bilgisayarı yeniden başlatın. Sistem daha yavaş çalışacaktır.
Eğer hatalı bir sürücü varsa, sistem muhtemelen DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION gibi farklı bir mavi ekran hatasıyla ve genellikle hatalı sürücüyü belirterek çökecektir.
Çökerse o minidumpı da yolla.
Driver Verifier'ı kapatmak için yönetici komut istemi'nde verifier /reset yazın ve yeniden başlatın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı