ASUS TUF A15 için Armoury Crate ayar önerisi

• Konuyu başlatan nexN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 3.039

nexN

Hectopat
Yer
Çankaya, Ankara
Daha fazla  
Meslek
BAKT Yönetim Kurulu Başkanı | BAKT Chairman of the executive board
Arkadaşlar iyi günler. Linkteki laptopu aldım ve bugün elime geçti. Fakat uzun zamandır masaüstü bilgisayar kullandığım için laptoplara biraz yabancıyım. Bilgisayarı yazılım ve oyun için kullanacağım. Armoury Crate uygulamasından önerdiğiniz ayar var mıdır? Performans modu sürekli açık kalmalı mı? Artı olarak arkadaşlar NVIDIA Denetim Masası'ndan ekran yönetim modunu ve PhysX yapılandırmasını RTX 4050 olarak seçtim. Doğru mu yaptım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam asus armoury crate uygulamasında oyun oynayacağınız zaman ekran kartı modunu ultimate moda ve diğer modu da turboya alın. onun dışında turbo modunu sessize alıp ekran kartı modunu da eco ya alın. Oyun oynadığınız zaman da şarjda kullanın zararı olmaz yararı olur.

Öncelikle eğer sıcaklıklar yüksekse Turbo Mod'a alın. Fakat Turbo Mod'da şöyle bir olay var, GPU Core Clock'a +100, Memory Clock'a +120 overlock veriyor. Burada ayarları sıfırlayarak ekran kartınızda yüksek sıcaklığı bir tık önleyebilirsiniz. Ekran ayarları için GameVisual'ı ayarlayabilirsiniz. Sistem Yapılandırması'nda ekran kartını ayrık GPU olarak da ayarlarsanız performans konusunda artış sağlayabilirsiniz.

Hocam asus armoury crate uygulamasında oyun oynayacağınız zaman ekran kartı modunu ultimate moda ve diğer modu da turboya alın. onun dışında turbo modunu sessize alıp ekran kartı modunu da eco ya alın. Oyun oynadığınız zaman da şarjda kullanın zararı olmaz yararı olur.
Hocam pil ayarlarında da en iyi performans olarak ayarlamıştım. Sizce öyle kalsın mı yoksa dediğiniz gibi sadece oyun oynarken bi seçeyim o seçeneği ? Bir de Nvdia denetim masasından yaptığım ayarları sıfırlayayım mı ? physX ve ekran yönetim modunu kurcalamıştım biraz.

Hocam pil ayarlarında da en iyi performans olarak ayarlamıştım. Sizce öyle kalsın mı yoksa dediğiniz gibi sadece oyun oynarken bi seçeyim o seçeneği ? Bir de Nvdia denetim masasından yaptığım ayarları sıfırlayayım mı ? physX ve ekran yönetim modunu kurcalamıştım biraz.
Sadece oyun oynarken seçin hocam forumda gezinirken şarj hızlı gitmesin. Nvidia ayarlarına daha fazla ellemeyin yaptığınız gibi kalsın.

Sadece oyun oynarken seçin hocam forumda gezinirken şarj hızlı gitmesin. Nvidia ayarlarına daha fazla ellemeyin yaptığınız gibi kalsın.
nvidia denetim masasından şunları otomatik seç olarak geri düzelttim hocam
1693568696452.png

1693568716027.png

Hocam oyun oynayacağım zaman 4 5 farklı yerden ayar yapmak çok saçma değil mi ? Sadece Asus Crate'den ayar yapsam acaba oluyor mu ? Nvidia Denetim Masasından ve pil ayarlarından ayar yapmama gerek var mı ?

Öncelikle eğer sıcaklıklar yüksekse Turbo Mod'a alın. Fakat Turbo Mod'da şöyle bir olay var, GPU Core Clock'a +100, Memory Clock'a +120 overlock veriyor. Burada ayarları sıfırlayarak ekran kartınızda yüksek sıcaklığı bir tık önleyebilirsiniz. Ekran ayarları için GameVisual'ı ayarlayabilirsiniz. Sistem Yapılandırması'nda ekran kartını ayrık GPU olarak da ayarlarsanız performans konusunda artış sağlayabilirsiniz.
Hocam bu güç modları Asus Crate uygulamasını açmadan hızlı bir şekilde nasıl değiştiriliyor? Mesela bir tuşa basarak modlar arasında geçiş yapabiliyor muyuz ?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı