Çözüldü ASUS TUF A15 internete bağlanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Azer Aliyev

Kilopat
Katılım
17 Ağustos 2016
Mesajlar
59
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. ASUS TUF A15 kullanıyorum. Normal bir şekilde kullanmaya devam ediyordum, bir gün bilgisayarın Wi-Fi bağlantısını kendiliğinden kopardığını gördüm. Yeniden bağlanmaya çalışıyorum, can't connect to this network yazıyor. Adapteri kapatıp yeniden açayım diyorum bu sefer kapanıyor fakat açılmıyor. Aygıt yöneticisine girdiğim zaman da bu aygıt kapatılmış gibi bir hata alıyorum. Bulduğum çözüm geçici bir çözüm. Sorun giderme aracını açıyorum networking reset öneriyor bilgisayarı yeniden başlatınca düzeliyor. 7-8 saatlik kullanımdan sonra yeniden adapter sıkıntı çıkarıyor. Günde 2 defa falan bu işlemi tekrarlıyorum. Bu sorunun sebebi nedir? Kalıcı olarak nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
 
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Windows Ağ Sıfırlama çözümde yardımcı olabilir diye düşünüyorum. Maalesef ki bu işlem bilgisayarınıza kayıtlı Wi-Fi bilgilerini sıfırlayacaktır. Aşağıdaki bağlantı size rehberlik edecektir.

Sıfırlama işlemi sonrasında Windows Tuşu + R tuş kombinasyonu ile açabileceğiniz Çalıştır uygulamasına "shutdown -a" yazıp Tamam'a tıklayarak ağ sıfırlama işlemi sonrasında otomatik olarak ayarlanan oturum yenileme işlemini iptal edin ve ardından Windows arama çubuğunda aratarak ulaşabileceğiniz Aygıt Yöneticisi'ni açıp en üstte bulunan bilgisayarınızın adının üzerine sağ tıklayarak "Donanım değişikliği tara" tıklayın ve ağ adaptörünüzün yeniden algılanmasını sağlayın.

Eğer sorununuz hâlâ çözülmüyorsa Aygıt Yöneticisi'nden ilgili ağ sürücüsünün yazılımını bilgisayarınızdan silip yeniden yüklemenizi öneririm. Sürücünüzün yazılımı silindikten sonra donanım değişikliği taraması yaparak Bilinmeyen Sürücüler listesinde yer almasını sağlayabilirsiniz. Yüklemeyi elle yapamasanız bile, Windows Update çoğunlukla bilgisayarınıza yüklenmesi gerekli sürücüleri indirir. Fakat unutmayın, Wi-Fi sürücü yazılımınızı silerseniz Wi-Fi erişiminizi kaybedersiniz ve bu durumda kablolu bağlantı gerçekleştirmek durumunda kalırsınız.
 
Son düzenleme:
Öncelikle zaman ayırıp bu yazıyı yazdığınız için teşekkürler. Ağ sıfırlama işlemi zaten benim bu sorun oluştuğunda yaptığım çözüm. Fakat sürücü yazılımını silip deneyeceğim hata tekrarlanırsa. Teşekkürler
 
Estağfurullah hocam, mesajlarımı sorununuzun çözümünden emin bir şekilde göndermeyi çok isterdim. Elimden geldiği kadarıyla... Fakat sizin bahsettiğiniz şey Wi-Fi ağ adaptörünü devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirmek; yani mesajınızın içerisinde adaptör geçtiği için benim anladığım bu. Ağ Sıfırlamada ise adaptörle bir işimiz olmuyor ve bu yöntem çok daha kapsamlı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru. Mesajı yeniden gözden geçirip denedim çözümü ama dün yine aynı sorun oldu. Kardeşimde de aynı laptop var. Onda da böyle oldu fakat bu çözümler işe yaramadı. İçini açıp wifi adaptörünü çıkartıp yeniden taktığında sorun ortadan kalkmıştı. Birkaç gün daha bekliycem olmazsa bende çıkartıp yeniden takıcam. Düzelir diye umuyorum
 
Doğru. Mesajı yeniden gözden geçirip denedim çözümü ama dün yine aynı sorun oldu. Kardeşimde de aynı laptop var. Onda da böyle oldu fakat bu çözümler işe yaramadı. İçini açıp wifi adaptörünü çıkartıp yeniden taktığında sorun ortadan kalkmıştı. Birkaç gün daha bekliycem olmazsa bende çıkartıp yeniden takıcam. Düzelir diye umuyorum
Çözüldü mü dostum?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı