ASUS TUF A15 laptop fişe takıp çıkartınca güç modu değişiyor

Blghns

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Elektronik Müh.
Merhaba,

Geçen hafta ASUS TUF A15 serisi bir laptopa geçiş yaptım. Bilgisayarı fişten çıkartınca kendi kendine sessiz moda geçiyor, takınca da Turbo moda geçiyor. Bu mod seçimlerini ayarlama(fişe takınca şu moda, çıkartınca bu moda geç gibi) veya tamamen kapatmanın bir yolu var mıdır? Güç seçeneğini armoury crate programı değiştiriyor muhtemelen çünkü çıkan bildirim onun arayüzü tasarımına ait.

Teşekkür ederim.

Böyle olması daha faydalı. Çünkü eğer fişte değilken Turbo'da kullanırsan ciddi bir pil azalması yaşarsın. Tek tavsiyem fişten çıkartınca sessize geçince 60Hz'ye düşüyor.
Bunu ayarlamak için masaüstü ekranına sağ tıkla görüntü ayarlarını aç oradan ekran yenileme hızı yazan sekmeye gir ve onu 144Hz'ye al.

Böyle olması daha faydalı. Çünkü eğer fişte değilken Turbo'da kullanırsan ciddi bir pil azalması yaşarsın. Tek tavsiyem fişten çıkartınca sessize geçince 60Hz'ye düşüyor.
Bunu ayarlamak için masaüstü ekranına sağ tıkla görüntü ayarlarını aç oradan ekran yenileme hızı yazan sekmeye gir ve onu 144Hz'ye al.
Güç ayarlarından turbo boost kapattım ve armoury crate yazılımından fan hızlarını ideal şekilde ayarlayıp hem soğuk hem sessiz bir kullanım tasarlamış oldum. Laptopta chrome vs. uğraşırken 48-54 derece arası çok çok az fan sesiyle kullanıyorum. O yüzden silent veya turbo mod benim ayarımdan daha sıcak ve daha sesli oluyor. Oyuna girerken turbo boost açıp ön ayarlı turbo modunu kullanıyorum. O yüzden kendi modumdan çıkmasını istemiyorum ben istemedikçe.

Güç ayarlarından Turbo Boost kapattım ve Armoury Crate yazılımından fan hızlarını ideal şekilde ayarlayıp hem soğuk hem sessiz bir kullanım tasarlamış oldum. Laptopta Chrome vs. uğraşırken 48-54 derece arası çok çok az fan sesiyle kullanıyorum. O yüzden silent veya Turbo mod benim ayarımdan daha sıcak ve daha sesli oluyor. Oyuna girerken Turbo Boost açıp ön ayarlı Turbo modunu kullanıyorum. O yüzden kendi modumdan çıkmasını istemiyorum ben istemedikçe.

FN+F5 tuşundan ayarlayabiliyorsun.

FN+F5 tuşundan ayarlayabiliyorsun.
Manuel ayarlanan ayara geçmiyor oradan. Ön ayarlı; sessiz, performans ve turbo modları arasında geçiş yapıyor. Lütfen sorunun asıl çözümüne odaklanalım. Güç ayarının değişmemesini istiyorum, değiştikten sonra düzeltmeyi zaten biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı