eemresrr
Yoctopat
Daha fazla
Öncelikle herkese merhaba, ASUS TUF A15 R7 7435HS RTX 4060 laptop sahibiyim. Alalı daha yeni 1 ay oldu. Çok az oyun oynadığım için fark etmedim ama cihazda sanırsam performans sorunu var birkaç sorunla birlikte. Bunların hangisi normal, hangisi değil çok çözemedim. Listeleyeceğim, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
1- Fanlar dönmüyorken bile bilgisayardan hafif cızırtı sesi gelmesi.
2- Fanlar yüke binince arkada konuşma + televizyon + fan sesi + oyun sesine rağmen belirgin bir fan cızırtısı.
3- Sadece video izlerken bile işlemcinin 70 derecede kalması (az önce webde gezinirken Armoury Crate'i açtım ve 86 derecedeydi, şok oldum).
4- Işık süzmesi (LCD panel ama yeni cihaz olmasına rağmen aşırı geldi).
5- Klavyede parlaklık azaltma tuşunun sanki üstüne bir şey dökülmüş gibi geri yavaş dönmesi, 9 tuşunun basarken diğer tuşlar gibi tok bir ses değil de farklı, ince ve sesli bir ses çıkarması.
6- Ekran kartı hiçbir zaman tam kullanılmıyor, %60 falan sürekli.
Başka bir arkadaşımda F15 var (aynı cihaz, sadece işlemci A serisinde Ryzen, F'de Intel) bu sıkıntılar yok ve cihazı benimkinden çok daha eski. Garantiye yollasam muhtemelen normal deyip yollayacaklar. Ne yapmalıyım? Tüm sürücülerim güncel.
1- Fanlar dönmüyorken bile bilgisayardan hafif cızırtı sesi gelmesi.
2- Fanlar yüke binince arkada konuşma + televizyon + fan sesi + oyun sesine rağmen belirgin bir fan cızırtısı.
3- Sadece video izlerken bile işlemcinin 70 derecede kalması (az önce webde gezinirken Armoury Crate'i açtım ve 86 derecedeydi, şok oldum).
4- Işık süzmesi (LCD panel ama yeni cihaz olmasına rağmen aşırı geldi).
5- Klavyede parlaklık azaltma tuşunun sanki üstüne bir şey dökülmüş gibi geri yavaş dönmesi, 9 tuşunun basarken diğer tuşlar gibi tok bir ses değil de farklı, ince ve sesli bir ses çıkarması.
6- Ekran kartı hiçbir zaman tam kullanılmıyor, %60 falan sürekli.
Başka bir arkadaşımda F15 var (aynı cihaz, sadece işlemci A serisinde Ryzen, F'de Intel) bu sıkıntılar yok ve cihazı benimkinden çok daha eski. Garantiye yollasam muhtemelen normal deyip yollayacaklar. Ne yapmalıyım? Tüm sürücülerim güncel.