ASUS TUF A15 RTX 4050 40 watt fazlasını kullanmıyor

fevzidurmayan

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
asus tuf a15 r5 7535hs rtx4050 24gb ram
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bilgisayarı alalı bir ay oldu. Şu ana kadar bilgisayarı zorlayan Forza oynamıştım onda da aldığım FPS sorun değil diye watt değerine bakmadım ama geçen GTA 5 indirdim 2060 olan bilgisayardan bile daha az FPS alıyorum. Hele Online'da oyun donuyor. Watt değerine baktım hiçbir şekilde 40'dan yukarı çıkmıyor yardımcı olabilir misiniz?
Bilgisayarım ASUS TUF A15 R5 7. nesil ve 4050 ekran kartı var. 8 GB RAM var. Fabrika çıkışında 115+25watt olması lazım ama ben 40'dan fazlasını kullanamıyorum.
BIOS'ta Display mode ayarında dGPU only kullanıyorum. Dynamic ayarını açınca bilgisayar boşta bile çok sesli çalışıyor AMD ekran kartı da devreye giriyor iki ekran bağlı gibi görüyor o yüzden kapalı kullanıyorum. Ayrı MSI Afterburner'da Core voltage ayarında değişiklik yapamıyorum.

Ekran görüntüsü 2024-10-27 014200.png

Son düzenleyen: Moderatör:
gta 5 grafik ayarları nedir + olarak yüksek grafik ayarlarındaysanız fps değerleri normal olacak biçimde furmark testi çok çok kötü fps elle yazan kısmı sadece turbo'ya alıp denediniz mi?
Gta 5 very high ayarlarda. 8 ram yetersiz kalıyordur. Elle ayarları yapıp en maks seçeneklere çektim turbo için gerek var mı?

GTA 5 very high ayarlarda. 8 RAM yetersiz kalıyordur. Elle ayarları yapıp en maksimum seçeneklere çektim Turbo için gerek var mı?

Turbo otomatik kendi ayarlasın Turbo da kalsın very high ayarlar MSAA kaçta? 8 GB RAM çok yetersiz kalıyor dediğim üzere Windows kullanımı + oyunun da kullanması gerek acil RAM takviyesi yapın +16 eklemenizi öneririm 16 GB RAM günümüzde yine yetersiz kalmaya başladı bende de RTX 4050 i5 12.nesil laptop var Excalibur.

Turbo otomatik kendi ayarlasın Turbo da kalsın very high ayarlar MSAA kaçta? 8 GB RAM çok yetersiz kalıyor dediğim üzere Windows kullanımı + oyunun da kullanması gerek acil RAM takviyesi yapın +16 eklemenizi öneririm 16 GB RAM günümüzde yine yetersiz kalmaya başladı bende de RTX 4050 i5 12.nesil laptop var Excalibur.
Evet birkaç aydır bakıyorum zaten 16 gb ram. Param olmadığı için ekleyemedim, şu anlık okul olduğu için oynadığım çok oyun yok şimdikiler çok zorlamıyor GTA kadar.

Evet birkaç aydır bakıyorum zaten 16 gb ram. Param olmadığı için ekleyemedim, şu anlık okul olduğu için oynadığım çok oyun yok şimdikiler çok zorlamıyor GTA kadar.
gta 5 msaa ayarı kaçta?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı