ASUS TUF A15 RTX4070 130W alınır mı?

Bütçe
50

mestefesiz

Femtopat
Daha fazla  
50K bütçem var. Uzun yıllar götürecek bir şey istiyorum. Üniversitede kullanacağım için fazla ses yapmamalı.

50K bütçem var uzun yıllar götürecek birşey istiyorum.Üniversitede kullanıcam için fazla ses yapmamalı
Bunu almayı düşünüyorum kronik sorunu falan varmı TUF serisi nasıl genel olarak başka önerileriniz varsa dinlerim

50K bütçem var. Uzun yıllar götürecek bir şey istiyorum. Üniversitede kullanacağım için fazla ses yapmamalı.

Bunu almayı düşünüyorum kronik sorunu falan varmı TUF serisi nasıl genel olarak başka önerileriniz varsa dinlerim
Alinmaz.

Selamlar TUF A 15 4060 türkiye piyasasına girdiği gün almış biri olarak yorum yapacağım.
Şu an o laptoptan yazıyorum.

4000 serisi laptoplarda 4050-4060 ve 4070de 100w'dan sonrasında güç artışı yok. Ancak 4080lerde böyle bir kısıtlama yok. Bu sebeple 4080 ile 4070 arasında ciddi bir güç farkı var. Eğer bütçeniz el veriyorsa her zaman 4080e yönelmekte fayda var.

Eğer imkan vermiyor ve 4070de kalacaksanız, tuf a 15 güzel gözüken, dayanıklı hissetiren bir laptop. Tuş takımı güzel. Ekran güzel. Mouse pad uyduruk ama zaten harici mouse kullanacaksınızdır. Bence usb slotları yeterli. Ama ucu ucuna. Panel güzel, ancak nit değerleri düşük. Dışarıda çok rahat edemeyebilirsin. Batarya yeterli güçte. Oyun oynatmaz ama 3-4 saat webde surf yaptırıyor. Eh yani bütçe gaming laptoplara göre yeterli bence.

Asus tuf a 15 wifi kartı yeterli,2 ram ve 2 ssd slotu ile birlikte arttırılabilir alan sunuyor. Her ne kadar ssd slotlarından bir tanesinin vidasını sıkan mühendis arkadaş cehennemlik olsada.

İşlemci ve asus tufun ses ve soğutmasına gelelim.
Öncelikle ben herkese cpu boostun kapatılmasını öneriyorum. Kapatırsanız 50-60 derece civarında cpu neredeyse sessiz bir laptop sahibi olacaksınız. Ancak açık tutarsanız küçük bir uçağınız ve 90 derece civarında dolaşan cpu'nuz olacak. Isındığında klavyeden pek hissetmiyorsunuz ancak yine de ses yapıyor. Diğer bütçe dizüstülere göre çok ses yaptığını düşünmüyorum. Ancak cpu boostu kapatmanız halinde oldukça sessiz çalışıyor. Ben salonda kullanıyorum. Odada bulunanlar rahatsız olmuyor.

not: bir çok arkadaş alınmaz demiş ancak bu dizüstünün bildiğim kadarıyla kronik bir problemi yok. Jarrod's techde de 2023 tuf a 15i oldukça övdüğünü hatırlar gibiyim.

Selamlar TUF A 15 4060 türkiye piyasasına girdiği gün almış biri olarak yorum yapacağım.
Şu an o laptoptan yazıyorum.

4000 serisi laptoplarda 4050-4060 ve 4070de 100w'dan sonrasında güç artışı yok. Ancak 4080lerde böyle bir kısıtlama yok. Bu sebeple 4080 ile 4070 arasında ciddi bir güç farkı var. Eğer bütçeniz el veriyorsa her zaman 4080e yönelmekte fayda var.

Eğer imkan vermiyor ve 4070de kalacaksanız, tuf a 15 güzel gözüken, dayanıklı hissetiren bir laptop. Tuş takımı güzel. Ekran güzel. Mouse pad uyduruk ama zaten harici mouse kullanacaksınızdır. Bence usb slotları yeterli. Ama ucu ucuna. Panel güzel, ancak nit değerleri düşük. Dışarıda çok rahat edemeyebilirsin. Batarya yeterli güçte. Oyun oynatmaz ama 3-4 saat webde surf yaptırıyor. Eh yani bütçe gaming laptoplara göre yeterli bence.

Asus tuf a 15 wifi kartı yeterli,2 ram ve 2 ssd slotu ile birlikte arttırılabilir alan sunuyor. Her ne kadar ssd slotlarından bir tanesinin vidasını sıkan mühendis arkadaş cehennemlik olsada.

Öncelikle ben herkese cpu boostun kapatılmasını öneriyorum. Kapatırsanız 50-60 derece civarında cpu neredeyse sessiz bir laptop sahibi olacaksınız. Ancak açık tutarsanız küçük bir uçağınız ve 90 derece civarında dolaşan cpu'nuz olacak. Isındığında klavyeden pek hissetmiyorsunuz ancak yine de ses yapıyor. Diğer bütçe dizüstülere göre çok ses yaptığını düşünmüyorum. Ancak cpu boostu kapatmanız halinde oldukça sessiz çalışıyor. Ben salonda kullanıyorum. Odada bulunanlar rahatsız olmuyor.

not: bir çok arkadaş alınmaz demiş ancak bu dizüstünün bildiğim kadarıyla kronik bir problemi yok. Jarrod's techde de 2023 tuf a 15i oldukça övdüğünü hatırlar gibiyim.
Altına kaşe imza atılır. Ben de aynı zamanlarda 4060lı sürümü satın aldım. Maalesef TUF her ne kadar güzel olsa da çok çabuk yaşlandı (rakiplerinin sunduğu özelliklere göre). 30 bin TL altında hala rakipsiz lakin bu 4060lı sürüm için geçerli değil. 4070li bir cihazı TUF veya Victus alır mıydım orasını bilmiyorum açıkçası. Her ne kadar kasa vs. olarak güzel olsa da sonuçta "budget" bir cihaz.

2. m2 slotunun vidasını sıkan kişiye ya da robota buradan ben de selam yolluyorum :D Pense ile zor çıkarttık vidayı böyle bir sıkma olmaz :D

monster Tulpar T7 V25.1

MSI Katana GF66
Lenovo Legion 5 Pro

HP Omen 16

• İşlemci : AMD Ryzen 7 6800H
  • Ekran Kartı : NVIDIA GeForce RTX 3060
  • Bellek : 16 GB DDR5
  • Depolama : 1 TB SSD
  • Soğutma : HP Omen Tempest Soğutma sistemi, geniş hava analizleri sayesinde güçlü bir soğutma sunar. Oyun sırasında bile düşük sıcaklıklar sağlar ve sessiz çalışır.
  • Fiyat : yaklaşık 50.000 TL

Acer Nitro 5

• İşlemci : Intel Core i7-12700H
  • Bellek : 16 GB DDR5
  • Depolama : 1 TB SSD
  • Soğutma : NitroSense teknolojisi ile gelişmiş soğutma sunar. Çift fan ve geniş ısı çıkışları sayesinde oyunlarda uzun süreli kullanımda bile düşük sıcaklıkları korur.
  • Fiyat : yaklaşık 50.000 TL

Gigabyte Aorus 15P

• İşlemci : Intel Core i7-12700H
  • Bellek : 16 GB DDR4
  • Depolama : 512 GB SSD
  • Soğutma : Gigabyte'ın Windforce Infinity soğutma sistemi, çift fanlı yapısıyla oyun performansı sırasında sıcaklıkların düşük kalmasını sağlar. Yüksek performanslı soğutmasıyla dikkat çeker.
  • Fiyat : 50.000 TL

Dell G15 Ryzen Sürümü

• İşlemci : AMD Ryzen 7 5800H
  • Bellek : 16 GB DDR4
  • Depolama : 512 GB SSD
  • Soğutma : Dell'in G15 serisi, geniş hava girişleri ve çift fanlı bir soğutma sistemi ile donatılmıştır. Yüksek oyun performansı sırasında bile etkili bir soğutma sunar.
  • Fiyat: 45
bunları düşünebilirsin
Dalga geçiyorsan hiç komik değil. Modlara mesaj at da silsinler yazdığını. 50 bin lira bütçelerde 4070 konuşulurken hala gidip 3060lı cihaz atmak kadar saçma bir şey yok.

Neden.Tavsiyen nedir

Altına kaşe imza atılır. Ben de aynı zamanlarda 4060lı sürümü satın aldım. Maalesef TUF her ne kadar güzel olsa da çok çabuk yaşlandı (rakiplerinin sunduğu özelliklere göre). 30 bin TL altında hala rakipsiz lakin bu 4060lı sürüm için geçerli değil. 4070li bir cihazı TUF veya Victus alır mıydım orasını bilmiyorum açıkçası. Her ne kadar kasa vs. olarak güzel olsa da sonuçta "budget" bir cihaz.

2. m2 slotunun vidasını sıkan kişiye ya da robota buradan ben de selam yolluyorum :D Pense ile zor çıkarttık vidayı böyle bir sıkma olmaz :D

Dalga geçiyorsan hiç komik değil. Modlara mesaj at da silsinler yazdığını. 50 bin lira bütçelerde 4070 konuşulurken hala gidip 3060lı cihaz atmak kadar saçma bir şey yok.
4070li bir cıhazı TUF gibi bir seriden almanın bir dezavantajı olur mu?

Son düzenleme:
Fanların az kullanımda tamamen çalışmama özelliğinin olduğunu da eklemenin gerekli olduğunu düşünüyorum, online sınava girdiğim zaman kulaklık takmazken fan sesi gelmemesi baya güzeldi.

Hocam laptop dünyasına ne kadar hakimsiniz bilmiyorum, haddimi aşmadan bir kaç şey paylaşmak isterim.

Dizüstlerini aynı arabalara benzetebilirsin.
Üstünde yazan işlemci, ekran kartı, ram vs. arabanın motoru. Yani örneğin, pejo aldın. pejo 208de de 1.2 130beygir puretech var 308,408,2008,3008de de aynı motor var. Ama hepsinin fiyatı, plastikleri, güvenirliliği, içeri ses alması birbirinden farklı.

Dizüstlerinde de benzer şekilde bir olay var. Şimdi bu cihazlarda böyle. Şimdi asus tuf a15te de asus strixde de aynı ekran kartı, işlemci, ram var. Ama güvenirlilik, panel, mouse pad, slotlar, iç dızayn farklı. Sıcaklık, fan sesi bunlar fark ediyor. Sonuçta da fiyatı da farklı oluyor.

Asus Tuf serisi bütçe dostu dediğimiz bir sınıfta, premium bir cihaz arıyorsanız o tadı vermez. Preminium için ya daha çok para vereceksiniz, ya da bir önceki seriden alacaksınız. Örneğin 3060/3070/3070ti legion pro 5 gibi...

Ama fiyat/performans hedefiniz varsa memnun kalabilirsiniz. 50k hiç az para değil. Dizüstülerinde belli bir yere kadar aynı bütçe ile ( ekran,klavye masrafı olması sebepli) benzer güçte cihaz alınabiliyor(bütçe dostu laptoplar için diyorum, preminium diyince işler kaos). Ancak bütçe arttıkça masaüstü ile fark çok artıyor. Yani 25k bütçede belki aynı bütçe ile atıyorum masaüstüne göre %5-10 zayıf bir dizüstü alırken, 50k bütçede gene atıyorum %30-40 zayıf dizüstü alabiliyorsunuz. Bunu neden diyorum konuyu çok uzattım. Üniversiteye gideceğim dediniz. Öğrenci olduğunuzu bütçeniz kısıtlı olduğunu ve sadece oyun oynamak için laptop alacağınızı farzediyorum.

Fiyat performans hedefiniz varsa, benim önerim ömürlük veya uzun bir süre aynı dizüstüyü kullanmak yerine bir düşük modelde düşünebilirsiniz. 1-2 yıl sonra 5000 serisine geçiş yapabilirsiniz.

ayrıca ufak bir not: 4000 serisi kendi aralarında en düşük performans farkı 4060dan 4070e geçerken. en büyük performans farkı ise 4070den 4080'e geçerken.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı