ASUS TUF B350M Plus'da BIOS geç açılıyor

Stalkerlp

Kilopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Herkese selam,

Sistemim,
AMD Ryzen 5 1600.
ASUS TUF B350M Plus.
2x8GB G.Skill flarex 2400MHz RAM.
ASUS TUF GTX 1660 Super o6g.
Windows 10 64 Bit Home orijinal son sürüm.
Güç kaynağı Corsair CX750 watt.

Sorun şöyle PC'yi ilk açtığımda hiçbir problem yok roket gibi açılıyor. Ancak, ne zaman yeniden başlatsam Windows'dan yeniden başlat ile. Ya da bir şey yeniden başlatsa.
Bazen yine her zaman olmamakla beraber böyle PC 20-25 sn kadar siyah ekran da BIOS'u bekliyor. Hatta o ara del tuşuna basarsam süre bitince BIOS'a girebiliyorum ya da basmadan direk Windows'a giriyorum.
Bu 20-25 sn neden siyah ekran bekliyorum çözemedim. İlk kurduğumdan beri var.
Denediklerim,
BIOS güncel yeniden yüklesem de fark etmiyor son sürüm yüklü. 5606.
Tek tek HDD'lerin Power'ını çıkarıp taktım. Yani hani bir tanesi mi sebep oluyor diye yok.
Bu arada 5 tane disk var.
1 adet 4TB WD HDD Blue 5400.
1 adet Samsung HDD 1TB.
1 adet Samsung SSD 860 EVO 256 GB.
1 adet Kingston Hyper Fury SSD 120GB.
1 adet transcend SSD 128 GB.

Doluluk yüksek acaba bundan olabilir mi bilmiyorum mesela 4TB HDD 4'e bölünük 1 TB şeklinde Total'de 1 TB boş alan var.
Windows olan SSD ise sadece Windows yüklü.

Sistemde çok oyun yüklü hiçbir problemim yok yani FPS olsun vs ya da sistemsel bir sorun yok. Her şey güncel. Windows 10 temiz kurulum halinde. Sürücülerim güncel chipset vs her şey. BIOS da Fast boot açıp kapattım CSM'yi açıp kapattım sadece UEFI vs ayarlarını değiştirip denedim sadece Windows olan diski boot yaptım yani bilmiyorum yapabileceğim her şeyi yaptım ama bu arada olan 20-25 sn siyah ekranı neden bekliyorum bulamadım çözemedim.

Sadece belirteyim samsuıng HDD eski SATA 2 ama çalışmasında problem yok bad sector yok.
UserBenchmark programında SSD'lerden birinde bu SSD SATA 3 kablosu ile mi bağlı kontrol edin gibi bir mesaj çıkarıyor ama bunun sebebi kablo değil eminim SSD de yavaşlık var onu biliyorum ayrıca onu bağlamasam da oluyor bu sorun.
Sistemi 3D mark yaptığımda 14200 puan aldım normal yani.

Son olarak işlemciyi 3.8 GHz sabitleyip o. Cli olarak kullanıyorum. 2400MHz RAM'leri DOCP standart de 2666 MHz yaptım voltaj vermeden (daha üstü olmuyor zaten).
Ve son olarak default voltaj 1.397 gibi rakamlar da olduğu için ben onu offest + yapıp 4317 gibi bir değer ile kullanıyorum kararlılık testinden geçiyor zaten her şey stabil böylece 1.275 civarı ortalama kullanıyorum söyleyeceklerim bu kadar. Sistem sorunsuz çalışıyor ama BIOS'u ne bekletiyor bulamıyorum bunun için başka bir yer var mıdır bakabileceğim olay günlüğü vs tarif ederseniz bakarım üst düzey program bilgim yok.

Yardım edecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı