ASUS TUF B450 Plus 3200 MHz RAM 2133'te çalışıyor

usta aynısı bana oluyor çözdün mü lütfen çözdüm de :D
Bendede aynı sıkıntı vardı. Ramler 2933 de çalışıyor şuanda 3000 mhz çalıştığında kararsız oluyor bilgisayari açınca 3 kere açılır gibi olup biosa yonlendiriyor ondan sonra aciliyor bilgisayar docp profilden yapma direk ram frekansini 2933 çek biosunda güncel değilse, güncelle. Bu arada bendeki ramler gskill trident rgb 3000 mhz.

Konuyu biraz hortlatacağım ama ben şu şekilde çözdüm;

Asus Tuf B450-Plus Gaming + Gskill Trident Z Rgb 16gb 3000mhz belleklerim var. Bilgisayarı daha yeni topladım. Sürekli "memory management" mavi ekran hatası almaktaydım ve bios kendini sürekli sıfırlamaktaydı. Aşağıdaki rehberi izledim. Docp seçili halde belleklerin voltajını birazcık arttırmam sorunu çözdü. Yarım saat kadar prime95 testine tabi tuttum. Hiç bir sorunla karşılaşmadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Konuyu biraz hortlatacağım ama ben şu şekilde çözdüm;

Asus Tuf B450-Plus Gaming + Gskill Trident Z Rgb 16gb 3000mhz belleklerim var. Bilgisayarı daha yeni topladım. Sürekli "memory management" mavi ekran hatası almaktaydım ve bios kendini sürekli sıfırlamaktaydı. Aşağıdaki rehberi izledim. Docp seçili halde belleklerin voltajını birazcık arttırmam sorunu çözdü. Yarım saat kadar prime95 testine tabi tuttum. Hiç bir sorunla karşılaşmadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dostum aynı sorun bende de mevcut. Merak ettiğim bir şey var default vddcr soc voltaj sende ne görünüyordu acaba? bende 0.825 gibi bir değer mevcuttu videoda 1.100V görünüyor. ilgili voltajı 1.100 voltaja arttırdım ve rami 2666 mhzye çektim. 2933e çekmeyi düşünüyorum sende aynı adımları uyguladın ve problem olmadıysa

Dostum aynı sorun bende de mevcut. Merak ettiğim bir şey var default vddcr soc voltaj sende ne görünüyordu acaba? bende 0.825 gibi bir değer mevcuttu videoda 1.100V görünüyor. ilgili voltajı 1.100 voltaja arttırdım ve rami 2666 mhzye çektim. 2933e çekmeyi düşünüyorum sende aynı adımları uyguladın ve problem olmadıysa
Hocam bu mesajı yazdıktan sonra tekrar aynı sorunları yaşamaya başladım. Güncellemeyi unuttum. Sorun işlemcinin içindeki bellek kontrolcüsündeymiş ramlerde değil. Ryzen 2200g işlemciyi garantiye yolladım yenisiyle değiştirdiler. Hiç bir sıkıntım kalmadı. Zaten mem86 testlerinde hata başlıklarında hep "cpu" yazıyormuş onu sonradan farkettim.

Hocam bu mesajı yazdıktan sonra tekrar aynı sorunları yaşamaya başladım. Güncellemeyi unuttum. Sorun işlemcinin içindeki bellek kontrolcüsündeymiş ramlerde değil. Ryzen 2200g işlemciyi garantiye yolladım yenisiyle değiştirdiler. Hiç bir sıkıntım kalmadı. Zaten mem86 testlerinde hata başlıklarında hep "cpu" yazıyormuş onu sonradan farkettim.

Anladım geçmiş olsun sorunun düzelmesi sevindirici. Aslında benim tarafta her şey oyunlarda ufak ufak takılmalar ve fps problemi ile başladı. Bios'a girdiğimde ram'leri 2133 mhzde gördüm. Daha sonra yukardaki rehber videoyu izledim. Az önce vddcr soc voltajı 1.1 volta ve ramleri 2933mhz'ye çektim bakalım ne olacak. Oyun oynarken 140 150 fps birden 80 90 lara düşüyor ve ufak takılmalar oluyordu.

Ryzen5 2600
1070 Ti
Asus B450-F gaming
Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz C15

Anladım geçmiş olsun sorunun düzelmesi sevindirici. Aslında benim tarafta her şey oyunlarda ufak ufak takılmalar ve fps problemi ile başladı. Bios'a girdiğimde ram'leri 2133 mhzde gördüm. Daha sonra yukardaki rehber videoyu izledim. Az önce vddcr soc voltajı 1.1 volta ve ramleri 2933mhz'ye çektim bakalım ne olacak. Oyun oynarken 140 150 fps birden 80 90 lara düşüyor ve ufak takılmalar oluyordu.

Ryzen5 2600
1070 Ti
Asus B450-F gaming
Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz C15
Sağolun hocam. Umarım sizin de sorununuz çözülür.

Hocam şuan benim ramlerim 3000Mhz demi çalışıyor?

Konuyu hortlatmış olacağım ama işlemci ve anakartımız aynı.. Kullandığım ram modelini tam olarak kodu ile birlikte ve nasıl 3000 mhz de çalıştırdığınızı yazabilir misiniz lütfen? Ayrıca ramlar hangi slotlarda takılı?

Şu linkte

ve şu linkte

aynı problemlerden bansettim, yeni ram alacağım o yüzden tekrar yanlış almak istemiyorum.

Ryzen 7 2700x ve Asus tuf b450-plus gaming kullanan arkadaşlar, ramları 2933 mhz ve 3000 mhz de çalıştırabiliyorsa hangi ram ları satın aldınız lütfen yazar mısınız? Teşekkürler...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı