ASUS TUF B450 PRO, RAM OC yapma

onur_kakilli5

Hectopat
Elimde 16 GB(8+8) 3000MHz CL15 değerine sahip bellekler var, anakartım ASUS TUF B450 PRO.
(Bellek modeli Crucial Ballistix Gaming)

Sorum şu ben bu bellekleri nasıl 3200 ya da 3600MHz'ye çekebilirim?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yazma hızı Ryzen tarafında öyle hocam. Ryzen APU'larda olması gerektiği iyi gözüküyor bir de Intel işlemcilerde.

Yani aldığın yazma hızı normal.

Latency kısmına gelecek olursak Zen 2 işlemci için yine normal. Latency değeri Zen 3'lerde ve Intel serisinde daha düşük.

Eki Görüntüle 1110102

Biraz kendim araştırma yapıp 3400mhz'ye çıkardım ramleri ve bu değerlerde Memtest5'te herhangi bir hata almadım. Ama aklıma takılan 2 şey var birincisi yazma hızı neden çok düşük, ikincisi gecikme neden çok yüksek?
Gecikme değerinin yüksek olma sebebi 3400MHz CL16-18-18 değerinin yeterince iyi olmaması.

Normalde döngü başına 32B olmaktadır fakat Ryzen işlemcilerde Write değeri döngü başına 16B değerindedir.
Bunun sebebi ise güç tasarrufu, verimlilik vs vs.

Gecikme değerinin yüksek olma sebebi 3400MHz CL16-18-18 değerinin yeterince iyi olmaması.

Normalde döngü başına 32B olmaktadır fakat Ryzen işlemcilerde Write değeri döngü başına 16B değerindedir.
Bunun sebebi ise güç tasarrufu, verimlilik vs vs.
Peki cl15 3000mhz / cl16 3400mhz hangisi render yada oyunda daha yüksek performans verir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı