Çözüldü ASUS TUF B450 "Realtek Audio Consol bu makineyi desteklemiyor" sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ERBERKAY

Centipat
Dun oyun PC'si topladım, sıstemı kurdum her sey tamam ama ses ilgili bir sorunum var. Ses geliyor fakat bir hat girişi yaptığımda Realtek Audio Consol bu makineyı desteklemiyor diye hata veriyor. Uygulamayı acmaya calıstığım zaman ses gelıyor, sorun yok ama ınce ayarları yapabileceğim consol acılmıyor. 2 kez format attım her seyı denedım, drıveri ASUS sitesinden Realtek sitesinden indirdim hala aynı.

Çözüm
Ve Emre desteklenmiyor sorununu çözer

Adımlar
  • DDU ile Realtek sürücülerini kaldırın
  • ASUS'un vermiş olduğu en son sürüm ses sürücüsünü kurun (Buradan)
  • Buradaki sürücüyü indirip çıkarın
  • installpackage.bat dosyasını yönetici çalıştırın
  • Sistemi yeniden başlatın ve bu kadar
SORUN ÇÖZÜLMÜŞTÜR. Emre gözükara arkadaşımızın önerdiği yolu izleyerek sorunu çözdüm teşekkürler.

Sorun çözüldü kardeşim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam teşekkürler bende Realtek Audio Console'u açamıyordum. Sorunum çözüldü teşekkürler

Emre gözükara
ASUS'un vermiş olduğu en son sürüm ses sürücüsünü kurdum
installpackage.bat dosyasını yönetici çalıştırın kısmının üstündeki verdiğiniz link gitmiş bir yeniler misiniz rica etsem?

• installpackage.bat dosyasını yönetici çalıştırma için üstte link kırık, yeniler misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…