ASUS TUF B450M-Plus II Gaming socket AM4, DDR4 4400MHz uyumlu RAM ve M.2 SSD önerisi

Onur ÖZGÜL

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımı güncellemek istiyorum. Konu başlığında belirtiğim gibi anakart modelim B450 AMD M.2 SSD ve RAM almak istiyorum. Onun için yardım etmenizi rica ediyorum. Ben aşağıda belirtiğim RAM ve M.2 SSD almak istiyorum herhangi bir uyumsuzluk yaşar mıyım? Onun için bilgi vermenizi rica ediyorum teşekkür ederim.

Corsair 32 GB(2x16 GB) Vengeance RGB Pro SL siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual kit RAM.
Samsung 990 Pro MZ-V9P2t0bw PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle DDR5 sisteme geçmenize tavsiye ederim. Anakartınız PCI Express 3.0 destekliyor. Yani Gen 4 SSD'nin verdiği hızların tamamını alamazsınız. Maksimum 4000 MB alırsınız. Gen 4 için anakartın soğutma bloğu olmadığı için soğutma bloğu olan SSD almanızı öneririm. Samsung'dan daha fiyat performans SSD'ler var.

Öncelikle DDR5 sisteme geçmenize tavsiye ederim. Anakartınız PCI Express 3.0 destekliyor. Yani Gen 4 SSD'nin verdiği hızların tamamını alamazsınız. Maksimum 4000 MB alırsınız. Gen 4 için anakartın soğutma bloğu olmadığı için soğutma bloğu olan SSD almanızı öneririm. Samsung'dan daha fiyat performans SSD'ler var.
Anladığım kadarıyla ramler uyumlu m2 pcı 3 olandan almam lazım bu anakartı uyumlu önerdiğin hızlı m2 var mı peki ? Şuanda anakartı değiştirmeyi düşünmüyorum

PCI 4.0 da alsanız sıkıntı olmaz. Yani Full hızını almazsınız. Ortalama %5 kaybetsek 3800 MB hız alırsınız. RAM olarak daha fiyat performans RAM'ler bulmak mümkün. RAM konusunda DDR4'e büyük yatırımlar yapmak saçma. Şu an için DDR5'e yatırım yapmak daha mantıklı. Yani RAM alacak isek gelecekte yeni sistem Update'inde sıkıntı çıkaracağı için daha fiyat performans ürünlere bakmalıyız.

PCI 4.0 da alsanız sıkıntı olmaz. Yani Full hızını almazsınız. Ortalama %5 kaybetsek 3800 MB hız alırsınız. RAM olarak daha fiyat performans RAM'ler bulmak mümkün. RAM konusunda DDR4'e büyük yatırımlar yapmak saçma. Şu an için DDR5'e yatırım yapmak daha mantıklı. Yani RAM alacak isek gelecekte yeni sistem Update'inde sıkıntı çıkaracağı için daha fiyat performans ürünlere bakmalıyız.
Bilgisayar daha 2 senelik ama mevut işlemcim AMD Ryzen 5 5600X 6-Core Processor 3.70 GHz 3060 ekran kartım var bunlara uyumlu önerdiğin anakart varmı fiyat önemli değil. Asus marka ilk önceliğim.Alta attığım anakart iyise almaya düşünüyorum

Son düzenleme:
Bilgisayar daha 2 senelik ama mevut işlemcim AMD Ryzen 5 5600X 6-Core Processor 3.70 GHz 3060 ekran kartım var bunlara uyumlu önerdiğin anakart var mı fiyat önemli değil. ASUS marka ilk önceliğim. Alta attığım anakart iyise almaya düşünüyorum

Hocam bu anakart DDR5 için yani şu an kullandığınız işlemciyi kullanamazsınız. Şu anki RAM lerinizi de kullanamazsınız. Bu anakartı aldığınız zaman yeni bir DDR5 işlemci, yeni RAM almanız gerekir. Eğer ki DDR4'te RAM'leriniz var ise ve de RAM leriniz kullanımda yetiyor ise yüksetlemeye gerek yok. SSD'yi tabii ki daha iyi model alabilirsiniz. Yani demek istediğim DDR5 sisteme geçmek için işlemci, anakart, RAM'leri tekrardan almanız gerekir.
En ucuz DDR5'e geçme için sistem önerisi
En ucuz alınabilir DDR5 AMD İşlemci
DDR5 2x16 32 GB RAM
Sizin attığınız anakart alınabilir. M.2 soğutucu bloğu var ve de 2 adet M.2 destekliği var.
İşlemci Soğutucusu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı