ASUS TUF B460 Plus anakartın işlemci giriş pinleri eğildi

DreaminquE

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 10400F / SAPPHİRE Pulse RX 6600 / Asus Tuf B460-Plus / 16 GB DDR4 Xpg D30 Ram / Dark Diamond PRO 600w Kasa / 1 Tb Toshiba HDD / 250 GB Samsung EVO SSD.
Temizlik yapayım termal macun yenileyim derken anakartın işlemci giriş pinlerini eğdim çoğu eğildi birkaç bilgisayarcıyı arayıp sordum yapamayız diyorlar soketin komple değişmesi gerektiğini ve anakartın markası olan ASUS teknik servise göndermemi önerdiler. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz? Anakartım ASUS TUF B460PLUS işlemcim i5 10400F.

Eğer ki çok fazla pin yamulduysa zor. Resim atabilir misiniz? Büyüteç ile daha kolay olur. 0,7-0,9 kalem de kullanabilirsiniz.

Yapılması çok zor ya anakartı değiştirin ya da teknik servise gönderin geçmiş olsun bu arada.

Teknik servise göndermeyi düşünüyorum ASUS'a göndersem tahmini kaç gün sürer yapılıp geri gönderilmesi? Ve maliyet ne olur?

Eğer ki çok fazla pin yamulduysa zor. Resim atabilir misiniz? Büyüteç ile daha kolay olur. 0, 7-0, 9 kalem de kullanabilirsiniz.

Neredeyse hepsi eğilmiş kırık da vardı şu an bilgisayar yanımda değil aklıma geldi ne yapmam gerektiği hakkında bilgi almak amaçlı konu açtım. Yakınımda bulunan tüm bilgisayar bakım onarım servisleri biz yapmıyoruz dediler ASUS'a göndersem nasıl bir süreçten geçer bilginiz var mı?

Net olarak bir rakam vermek zor.

Servis yaparsa olur hocam. Onlardan gelen bilgiye göre hareket edin derim.

Temizlik yapayım termal macun yenileyim derken anakartın işlemci giriş pinlerini eğdim çoğu eğildi birkaç bilgisayarcıyı arayıp sordum yapamayız diyorlar soketin komple değişmesi gerektiğini ve anakartın markası olan ASUS teknik servise göndermemi önerdiler. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz? Anakartım ASUS TUF B460PLUS işlemcim i5 10400F.
Intel işlemci soketleri çok narin, o koruma boşuna durmuyor orada.

Intel işlemci soketleri çok narin, o koruma boşuna durmuyor orada.

Dediginiz gibi MSI H81m P33'den ASUS TUF'a geçince biraz afalladım. Daha da temizliğine elimi sürmem. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı