ASUS TUF B650M-E vs MSI B650M Gaming vs MSI MAG B650 Tomahawk

Bütçe
20 - 27 bin arası

Earthsea

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, DDR5'li bir sistem toplamak istiyorum hatta detay için bundan bir önce açtığım konuya bakabilirsiniz. Üç anakart arasında kaldım. Hangisini almak daha mantıklıdır?
Asus Tuf B650M-E Wifi 8+2 faz 60A
MSI B650M Gaming Wifi 10+2+1 faz
MSI Mag B650 Tomahawk Wifi 14+2+1 faz 80A (bütçeyi zorlarsam bu kartta seçeneklerimde)
Ancak MSI kendi sitesinde genel bir uyarı yayınlamış.
Uyarı: "the partial DDR5 Memory module will remain running at 4800MT/s because of the architecture design by the Ryzen 9000 series CPU."

a (5).png

a (6).png

ASUS anakartta ise böyle bir uyarı yok.

a (1).png

Toplayacağım diğer sistem parçaları:
Cougar MX600
AMD Ryzen 7 7000+Wraith Stealth Soğutucu
G.Skill Flare X5 2x16 Gb 6000 Mt/s
Not olarak şimdilik ekran kartı almayı ve güç kaynağı( elimde idarelik bir tane var) düşünmüyorum. 5000 serisi ekran kartlarını bekliyorum ve de çıktığı zaman güzel bir güç kaynağı ile sistemi tamamlamayı planlıyorum.
VRM sıcaklık testleri ise şöyle: (kaynak: hardware unboxed)

a (3).png

a (4).png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben ASUS TUF B650 Plus'un fiyatı daha düzgün olsaydı onu almayı düşünüyordum ama benzer fiyatlarda olunca tercihimi 8300 TL iken Tomahawk'tan yana kullanmıştım, ben alırken de zamlanmıştı. Şimdi tekrardan zamlanmış. Model değerleri nasıldır bilmiyorum ama 9500'e Tomahawk almaktansa https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asrock-x670e-pg-lightning-am5-ddr5-atx-fiyati,53271974.html almak daha mantıklı olabilir. Veya daha ucuz bir modele yönelmek daha mantıklı olabilir.

Ben ASUS TUF B650 Plus'un fiyatı daha düzgün olsaydı onu almayı düşünüyordum ama benzer fiyatlarda olunca tercihimi 8300 TL iken Tomahawk'tan yana kullanmıştım, ben alırken de zamlanmıştı. Şimdi tekrardan zamlanmış. Model değerleri nasıldır bilmiyorum ama 9500'e Tomahawk almaktansa https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asrock-x670e-pg-lightning-am5-ddr5-atx-fiyati,53271974.html almak daha mantıklı olabilir. Veya daha ucuz bir modele yönelmek daha mantıklı olabilir.

Wi-Fi kendi üzerinde gelmiyor ama bu da iyiymiş.

Alırken bütçem yetiyor olsaydı çok daha mantıklı gelmişti bu bana, PCI 5.0 olduğu için ekstra ilgimi çekmişti. Malum baktığımız diğer modellerde PCI 5.0 ekran kartı desteği yok.
Şuan gpular için 5.0 ihtiyaç mı değil ama evet ilerisi için göz kırpan bir özellik.

Ben de bayağıdır araştırıyordum, Tomahawk'ın 8300 fiyatı mantıklı geldi. Kargo aşamasında şu an. Bugün de bu kartı gördüm.
PCI-e 5 biraz kafamı kurcaladı ama bir daha uğraşmak istemedim. Bu işin sonu yok gerçekten az daha az daha diye diye X870'e kadar çıkarımdım muhtemelen, o yüzden kendi kendime boş ver dedim.

@Pika2000 de paylaşmış bu kartı, pardon.

Bir yerden sonra durmak lazım evet, PCI 5.0 kafamı kurcalıyor tabii hala. 🤣

Örnek veriyorum 6500'e ASUS TUF B650M Plus alabilseydim onu alırdım. Fiyat farkına değmezdi Tomahawk almaya, ama fiyatlar arttıkça artıyor maalesef kaçırmıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı