ASUS TUF Dash F15 laptopta çok darboğaz oluyor

Aldığın laptopun dizayni pek iyi degil dostum. MUX Switch olmamasi, tek kanal RAM olmasi ve islemcinin 4 cekirdekli olmasindan dolayi cok fazla darbogaz problemi yasayan bir laptop. Iade etme sansin varsa iade etmeni tavsiye ederim. Eger oyle bir sansin yoksa darbogaz problemin yeni RAM'i taktiginda buuyk oranda rahatlayacaktir.
 
Şöyle ki RAM, işlemciyi etkiler. İşlemci ihtiyacı olan belleği RAM'den alamazsa SSD'den, HDD'den almaya başlar. Bu da çok yavaşlamasına sebep olur. Yüksek kullanım yapar mı bilmiyorum ama yüksek kullanım olsa da olmasa da RAM'in yetmediği durum sıkıntılıdır işlemci için.

Hocam kız arkadaşım tamamen aynı modeli yeni aldı ve GPU kullanımı düşük bilgisayar çok kötü performans veriyor oyunlarda. Gaming laptop adı altında satılan bir bilgisayarın bu durumda olması çok trajikomik, ne yapacağımızı da bilmiyoruz bir çözümü var gibi durmuyor. Ek olarak da RAM 8 GB değil 16 GB bizim bilgisayarımızda. Destek ile iletişime geçtik ve NVIDIA sürücüsünü kaldırıp ASUS'un kendi ekran kartı sürücüsünü indirmemizi söylediler. Yaptık ve hiçbir şey değişmedi. Ne yapacağız?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı