Çözüldü ASUS TUF Dash F15 laptoptaki değerler normal midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MacMellon

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merak ettim, bu işlemci ve ekran kartı değerleri laptop için normal midir, değil midir diye.
Ama ayrıca ara sıra 1-2 saniyeliğine 90'lara 80'lere çıkıp geri iniyor. Demek istediğim, dalgalı hareket ediyor (bu dediğim CPU için).

Ekran görüntüsü 2025-12-06 211451.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar merak ettim, bu işlemci ve ekran kartı değerleri laptop için normal midir, değil midir diye.
Ama ayrıca ara sıra 1-2 saniyeliğine 90'lara 80'lere çıkıp geri iniyor. Demek istediğim, dalgalı hareket ediyor (bu dediğim CPU için).

Eki Görüntüle 2617320

Laptoplarda 70-90 derece aralığı normaldir. Soğutucu kullanmayın laptopun altını yükseltin. Örneğin kitap koyun 2 kenarına, altı boş olsun. 6 ayda bir termal macun ve fan bakımı yapın. Konu çözüldü işaretlenebilir.

Eki Görüntüle 2617320

Laptoplarda 70-90 derece aralığı normaldir. Soğutucu kullanmayın laptopun altını yükseltin. Örneğin kitap koyun 2 kenarına, altı boş olsun. 6 ayda bir termal macun ve fan bakımı yapın. Konu çözüldü işaretlenebilir.

Çözüm
Laptoplarda 70-90 derece aralığı normaldir. Soğutucu kullanmayın laptopun altını yükseltin örneğin kitap koyun 2 kenarına altı boş olsun. 6 ayda bir termal macun ve fan bakımı yapın. Konu çözüldü işaretlenebilir.

Sanırım 2.6 yıl falan geçti alalı o yüzden termal macun bakımı yapmam lazım tahminimce.

Eki Görüntüle 2617320

Güzel bir termal bakım fan temizliği bir de Armoury Crate yerine G-Helper kullanın daha serin çalışır Armoury Crate sistemi yoruyor.

Güzel bir termal bakım fan temizliği bir de Armoury Crate yerine G-Helper kullanın daha serin çalışır Armoury Crate sistemi yoruyor.

Laptoplarda 70-90 derece aralığı normaldir. Soğutucu kullanmayın laptopun altını yükseltin örneğin kitap koyun 2 kenarına altı boş olsun. 6 ayda bir termal macun ve fan bakımı yapın. Konu çözüldü işaretlenebilir.

İkinize de teşekkür ederim arkadaşlar yardımınız için.

İkinize de teşekkür ederim arkadaşlar yardımınız için.

Thermal Grizzly PTM alırsanız 6 ayda bir macun yenilemenize gerek kalmaz. En az 2 yıl boyunca aynı performansı alabiliyorsunuz.

Laptop ve GPU'larda macun kullanmak pek mantıklı değil. Ben kendi masaüstü cpumda bile PTM kullanıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı