ASUS TUF dash F15 vs HP Pavilion 15-EC2015NT

• Konuyu başlatan phraat
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 49
  • Görüntüleme 3.661

phraat

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Aşağıdaki iki laptop arasında kararsız kaldım.
HP Pavilion 15-EC2015NT AMD Ryzen 5 5600h 16 GB 1TB SSD RTX 3050
HP'nin SSD disk kapitesi ve Ryzen 5'i artı yönüyken.
Kasasının eski olduğunu ve sorunlu olduğunu duydum.

ASUS TUF dash F15 FX516PC-HN003 i5-11300h 16 GB 512 GB SSD RTX3050
ASUS'un da daha yeni kasa oluşu artı iken.
RAM'in bir slotunun onboard oluşu, ve kamerasının olmaması eksi.

Fiyat ikisde yaklaşık 11k ve ekranları 144Hz.
Sizin tercihiniz hangisi olurdu? Neden?
Bu bantta 16 GB RAM'min 512 GB SSD ve yeni nesil işlemcili öneriniz varsa onları da inceleyebilirim.

Herkese merhaba,

Aşağıdaki iki laptop arasında kararsız kaldım.
HP Pavilion 15-EC2015NT AMD Ryzen 5 5600h 16 GB 1TB SSD RTX 3050
HP'nin SSD disk kapitesi ve Ryzen 5'i artı yönüyken.
Kasasının eski olduğunu ve sorunlu olduğunu duydum.

ASUS TUF dash F15 FX516PC-HN003 i5-11300h 16 GB 512 GB SSD RTX3050
ASUS'un da daha yeni kasa oluşu artı iken.
RAM'in bir slotunun onboard oluşu, ve kamerasının olmaması eksi.

Fiyat ikisde yaklaşık 11k ve ekranları 144Hz.
Sizin tercihiniz hangisi olurdu? Neden?
Bu bantta 16 GB RAM'min 512 GB SSD ve yeni nesil işlemcili öneriniz varsa onları da inceleyebilirim.
Hocam bütçeniz tam olarak nedir? Attığınız laptoplar için de

Pavilion düşük kalır. Yazılımsal olarak desteğinin çok kötü olması ve genel olarak o parayı verip tatmin edebileceğini düşünmüyorum (Benim görüşüm.). Zira modelin amacı düşük bütçeler için iyi donanım sunması. Eksi olarak da temelden özelliklerin kısılması.

TUF Dash'ler göze güzel gözükse de Gaming'leri daha çok seviyorum ve dediğiniz eksiklerdense artıları çok var FX506HC/HE/HM modellerin. Ben de alırken FX506HC'yi almıştım (Alırken laptop olarak seçeneklerin azlığı ve 3050'lerin çok yeni olması da bir faktördü tabi.) Şahsen ben çok memnunum.

8-9K lardan malum doların yükselmesiyle 11'e kadar çıkmaya karar verdim.
açıkçası marka model bilgim olmadığı için parçaları filteleyerek bu iki modele ulaştım.
tuf gaming ile tuf dash arasındaki farkı bilmiyordum bir bakayım, ama ilk gördüğüm bütçeyi daha da artıracak gibi ama benim bütçe açık vermeye başladı :)

8-9K lardan malum doların yükselmesiyle 11'e kadar çıkmaya karar verdim.
açıkçası marka model bilgim olmadığı için parçaları filteleyerek bu iki modele ulaştım.
tuf gaming ile tuf dash arasındaki farkı bilmiyordum bir bakayım, ama ilk gördüğüm bütçeyi daha da artıracak gibi ama benim bütçe açık vermeye başladı :)
Hocam bütçeyi arttırabilirseniz

Bunu alın derim. ROG güzel artılar sağlar genelde. Yanlış anlamayın tabi. Asus, TUF FX505 ve FX506LI/LU modellerinin kötülüğünden sonra TUF markasına el atmış durumda. Şu anki ürünler gayet kaliteli ve uzun ömürlü ürünler. Eski TUF'ları bilmem ama şu anki kullanılan military grade sert plastik küçümsenecek bir şey değil sonuçta :D

Yanına 8GB Ram alırsanız uzun zaman götürecek bir model de bu. Benim kullandığımın ThunderBolt'suz hali. Cidden güzel cihaz :)

TUF'un yeni logosu

1633267788101.png

Eski logosu

1633267825807.png

Bu da küçük bir bilgi olsun :D Herhangi bir TUF'ta logoya bakarak az da olsa ne kadar yeni bir ürün olduğunu görebilirsiniz.

Eğer oyun gerçekten çok az oynarım diyorsanız da bunu öneririm.

Son düzenleme:
Hocam bütçeyi arttırabilirseniz

Bunu alın derim. ROG güzel artılar sağlar genelde. Yanlış anlamayın tabi. Asus, TUF FX505 ve FX506LI/LU modellerinin kötülüğünden sonra TUF markasına el atmış durumda. Şu anki ürünler gayet kaliteli ve uzun ömürlü ürünler. Eski TUF'ları bilmem ama şu anki kullanılan military grade sert plastik küçümsenecek bir şey değil sonuçta :D

Yanına 8GB Ram alırsanız uzun zaman götürecek bir model de bu. Benim kullandığımın ThunderBolt'suz hali. Cidden güzel cihaz :)

TUF'un yeni logosu

Eki Görüntüle 1179421

Eski logosu

Eki Görüntüle 1179422

Bu da küçük bir bilgi olsun :D Herhangi bir TUF'ta logoya bakarak az da olsa ne kadar yeni bir ürün olduğunu görebilirsiniz.

Eğer oyun gerçekten çok az oynarım diyorsanız da bunu öneririm.

bu son önerdiğin de iyimiş. gtx1650 olması bir dezavantaj olmaz mı?
yoksa gtx1650 daha sıkıntı yaratmadan götürür mü?

bu son önerdiğin de iyimiş. gtx1650 olması bir dezavantaj olmaz mı?
yoksa gtx1650 daha sıkıntı yaratmadan götürür mü?
Hocam ekran kartı ile ilgili şeyler yapıyorsanız alınmaz ama oyun çok az oynarım diyorsanız belki olabilir. Zephyrus serisi elit hissettiren laptoplardandır. Güzel özelleştirmeler ve özellikleri vardır. Tam olarak laptopu neyde kullanacaksınız?

F15 önermem hocam. MUX olmadığı için düşük performans alınıyor. Hangi oyunları oynayacaksınız ? Birde âdet yerine gelsin. "MoruQ o paraya doplama alınır 3060 lı filan ha" (!)

Hocam ekran kartı ile ilgili şeyler yapıyorsanız alınmaz ama oyun çok az oynarım diyorsanız belki olabilir. Zephyrus serisi elit hissettiren laptoplardandır. Güzel özelleştirmeler ve özellikleri vardır. Tam olarak laptopu neyde kullanacaksınız?
Açıkçası Lise çağına geçmek üzere olan bizim oğlana alacağım ama ben de eski bir Gamer olarak sahalara dönerim belki bu sayede.
bu yüzden şu an spesifik bir oyun söyleyemiyorum. Ama COD, FAR cry PUGB gibi oyunları denerim.
F15 önermem hocam. MUX olmadığı için düşük performans alınıyor. Hangi oyunları oynayacaksınız ? Birde âdet yerine gelsin. "MoruQ o paraya doplama alınır 3060 lı filan ha" (!)
taşınabilir olması tercihim yoksa dediğin gibi iyi bir kasa toplanır.
MUX'u bir kere daha duymuştum tam araştıramamıştım . onboard ekran kartının devre dışı kalması ile ilgili bir şey miydi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı