ASUS TUF F15 laptop tam performans vermiyor

Myev

Centipat
Katılım
26 Şubat 2021
Mesajlar
28
Çözümler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Arduino Coder
Arkadaşlar selam, bu yakınlarda FreeDOS işletim sistemine sahip bir laptop aldım. Modeli ASUS TUF F15 FX516. içerisinde RTX 3050 Ti laptop GPU, i5 11300h 3.10GHz, 8 GB 3200 DDR4 RAM, 1TB M.2 SSD mevcut. Kurulumunu baştan kendim yaptım.

Önce Recep Baltaş'a ait rehberi izleyerek içerisinde Windows 10 Pro for workstation's kurdum ve lisansını satın aldım. Daha sonra Windows Update'i kullanarak gerekli güncellemeleri yaptım. Daha sonrasında NVIDIA Game Ready driverını kurdum ve hepsinin son sürüm olduğundan emin oldum. En son olarak adını hatırlamadım resmi bir Intel sitesinden bilgisayarın içerisindeki tüm küçük bileşenlerin ve yazılımların güncellemesini yaptım ve hazır olduğunu düşündüm.

Gelelim müzdarip olduğum konuya. Oynadığım her oyunda neredeyse aşağı yukarı 50-70FPS alıyorum. Her oyunda. Bu LoL oynadığım zaman da böyle, Battlefield 1 oynadığım zaman da, Jedi Fallen Order oynadığım zamanda da böyle. İlk başta sistemin kendini sınırlandırdığını düşündüm ancak durumun böyle olmadığı fark ettim. Şu şekilde; Battlefield oynarken sahne ne olursa olsun FPS değerim sabitti. Ben de bir ara video kaydı açmayı denedim ancak bir anda 40-30 değerlerini görmeye başladım. Daha sonra Jedi Fallen Order'da da durum bu şekilde oldu. Oynarken akıcı ancak ani dönüşler yaptığımda veya video kaydı aldığımda FPS yerlere düşmeye başladı. Hadi diyelim bunlar güçlü oyunlar, aynı durum LoL oynarken de başıma geldi, 10 sene öncesinin oyunu Red Alert 3'ü oynarken de başıma geldi. Önerilen sistem gereksinimlerini hayli hayli karşılayan oyunlarda bile hep 30-40 değerlerini izledim. Kuzenimin benden çok daha alt segmentte bir bilgisayarı olmasına rağmen o Valorant'ta 150-170 FPS baremlerinde oynarken ben 60-70 civarında takılıyordum. Bu arada öncesinde değerlerim çok daha rezil durumdaydı ama laptopun yazılımı olan ROG Armory'i sildiğimde biraz daha kabul edilebilir düzeyleri görmeye başladım. Zaten kimse memnun değilmiş bu programdan. Kısacası 11.000TL'lik bir laptopun bu performansta olması normal mi? Sizce bir şeyi başta yanlış mı yaptım? Yanlış ayarları mı kullanıyorum? Bilgisi olan paylaşmaktan çekinmezse sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nvidia ayarlarından oyunu seçip yüksek performans GPU'yu seçin. Ayrıca denetim masası güç seçeneklerinden yüksek performası seçin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı