omerfaruk94
Centipat
Daha fazla
Yeni bir bilgisayar aldım. ASUS TUF Gaming F15. FreeDOS geldiği ve elimde ne başka bir bilgisayar ne de bir flash bellek olmadığı için internet kafelere Windows kurulumu yaptırmak için başvurdum. İnanılmaz yüksek fiyatlar çektikleri için bende bu paraya flash bellek alır bir arkadaşımdan rica minnet bilgisayarını ödünç alır kendim kurarım dedim. Ki öyle de yaptım. Yeni bir flash aldım ödünç bir bilgisayar aldım ve flash belleği hazırladım. Ancak bir türlü bilgisayar flash bellekten boot olmuyor. ASUS logolu ekranda uzunca bir süre bekledikten sonra Windows mavisi bir ekran çıkıyor ve bir süre sonra bilgisayar kapanıyor. Defalarca kez denedim farklı ISO dosyalarını denedim farklı biligsayarlarda denedim ve defalarca denedim yok ne yaptıysam olmadı. En son bir internet kafeciye yaptırdım onun flash belleği ile boot oldu. Ancak sizin de tahmin edebileceğiniz üzere ISO dosyasının nereden alındığı, kaç sene öncesine ait olduğu ya da kurduğu direverları internetin hangi ücra sitelerinden bulduğu muamma. Şu an bilgisayarda FPS sorunları yaşıyorum. RTX 3050 i5 11. nesil bir işlemciyle CS:GO'da 100 FPS alabiliyorum LoL de keza aynı bunlar maksimum değerler. Ekran kartı driverını ben kendim kurayım dedim NVIDIA'nın sitesinden indirdiğim sürücü bu işletim sistemi ile uyumlu değil hatası veriyor. Tekrardan kendi elimde ki flashı hazırlamayı denedim gene aynı kurulum ekranına geçemiyorum. Sorun flash bellekte mi acaba diye düşünüyorum. Benim için ciddi bir mesele oldu artık günlerdir uğraşıyorum. Başka bir flash bellekte yok elimde o yüzden başka bir flash bellek ile de deneyemiyorum.
Ezbere cevap verecek arkadaşlar için ben önceden yazayım yaptığım kurulumu: Öncelikle Microsoft'un kendi sitesinden Windows 10 ISO dosyasını indiriyorum. Ardından Rufus'un en güncel sürümü ile GPT UEFI FAT32 (NTFS olarak da denedim) olarak flash belleğe yazıyorum. Yazma işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarı kapatıp BIOS ekranına giriyorum. Burada flash belleğim başında UEFI ibaresiyle beraber gözüküyor. Ardından flash bellekten başlatıyorum. Ancak asla ve asla kurulum ekranına geçemiyorum.
Bilgisayar ASUS TUF Gaming F15.
USB Sunıx 32 GB 2.0
Biliyorum lafı uzun tuttum belki konu içerisinde ki diğer konulara da yanıt bulabilirim diye bayağı uzun tuttum. Teşekkürler.
Güncelleme microsoftun kendi sitesinden indirdiğim (media creation tool aracılığı ile olan değil, mobil sürüme geçip manuel olarak direk iso dosyasını indirdiğim) iso dosyasını yazmaya çalıştığım da fat32 seçeneği olmuyor yalnızca nfts olarak yazabiliyorum. Media creation tool aracılığı ile oluşturduğum iso dosyası ile de denedim onda fat32 olarak yazabiliyorum ancak gene boot olmuyor.
Ezbere cevap verecek arkadaşlar için ben önceden yazayım yaptığım kurulumu: Öncelikle Microsoft'un kendi sitesinden Windows 10 ISO dosyasını indiriyorum. Ardından Rufus'un en güncel sürümü ile GPT UEFI FAT32 (NTFS olarak da denedim) olarak flash belleğe yazıyorum. Yazma işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarı kapatıp BIOS ekranına giriyorum. Burada flash belleğim başında UEFI ibaresiyle beraber gözüküyor. Ardından flash bellekten başlatıyorum. Ancak asla ve asla kurulum ekranına geçemiyorum.
Bilgisayar ASUS TUF Gaming F15.
USB Sunıx 32 GB 2.0
Biliyorum lafı uzun tuttum belki konu içerisinde ki diğer konulara da yanıt bulabilirim diye bayağı uzun tuttum. Teşekkürler.
Güncelleme microsoftun kendi sitesinden indirdiğim (media creation tool aracılığı ile olan değil, mobil sürüme geçip manuel olarak direk iso dosyasını indirdiğim) iso dosyasını yazmaya çalıştığım da fat32 seçeneği olmuyor yalnızca nfts olarak yazabiliyorum. Media creation tool aracılığı ile oluşturduğum iso dosyası ile de denedim onda fat32 olarak yazabiliyorum ancak gene boot olmuyor.
Son düzenleme: