ASUS TUF FX505DU "termal throttle" yazılımsal çözüm

Fanlarının ses çıkartması tamamen yağsızlıktan kaynaklanıyor(Plastik kaynak olmasa fanları ben de söküp yağlayacağım da plastik kaynak olduğu için biraz bekletiyorum aşırı bir ses olmasa da yağladığımda daha sessiz hale kavuşacağından hiç şüphem yok.) Birçok yabancı kaynaktan araştırma yaptığımda birçok kullanıcı sorunu fanı yağlayarak veya değişim yaparak çözüyor.

Servis konusunda da laptopu aldığımda hoparlörün sol kısmından ses gelmiyordu. Gittim kendim servisine götürdüm pandemi falan girdi araya sanırım 2 haftada yapıldı. Bana söylenene göre anakart değişti dendi. Açıp baktığımda hoparlörün kablosu kesilmiş tekrar bağlanıp bantlanmış gördüm. Ha sorun çözülmüş mü çözülmüş evet ama anakartın değiştiğini düşünmüyorum.

Rica ederim. Bu modelde fanlar tıkırtı yapıyor. Yağlamak gerekiyormuş. Yada değişim gerekiyor. Servis değişim yapıldı diye not düşmüş. Şunu diyeyim. Alta soğutucu alacaktım, sonra 2 tane tahta ile arka ayağa yükseltme yaptım. Artık hem klavye eğim kazandı hem de hava akışı sağlandı. Alt ayak zaten yükseklik olarak yetersiz bir de alt ızgaraları ASUS nedense TUF serisi laptoplarda bir türlü açıkta bırakamıyor. Anlayacağınız TUF serisi nedense bir türlü düzelemedi.

Merhabalar özelden iletişime geçebilir miyiz acaba bende aynı sorunu yaşıyorum da sormam gereken şeyler var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…