Daha fazla
Hocam tek tek cevap vereyim.
Settings vs bir şeye dokunmadan dediklerimi yaparsanız yeterli.(Kurduğunuz dosya konumu başkaysa Ryzen Controller programını klasör dosya yoluna atacaksınız.)
Forumda yazdıklarımı yapmanız yeterli yani.
Fan sesi olayı da şöyle. Servise ilk göndermeden önce defalarca belirttim adamlara. Düşük devirde fandan tıkırtı geliyor. Yüksek devirde -tıkırtı veren sebep neyse artık- daha fazla gürültüye neden oluyordu bir de fan sağdaki fan arkaya üflemek yerine havayı sağa üflüyordu.(Orijinal hali yandan alıp alttan alıp arkaya üflemesi. Ve ayrıca alt ızgaralar kapalı( TUF A15'de daha da fan delikleri tıkanmış.)
Kısacası fandan silent modda veya işlem yapmazken tıkırtı geliyor ve laptop saçma sapan ısınıyorsa sizde ısrarla servise sorunu net şekilde belirterek gönderin. Ama unutmayın ki ASUS servisi benim gözümde çok berbat bir servis.
Böyle kronik bir arızayı üst modelde değişmiyor. Üstüne üstlük hava alacak delikleri de kapatıyorlar. Ben anlam veremiyorum.
Fanlarının ses çıkartması tamamen yağsızlıktan kaynaklanıyor(Plastik kaynak olmasa fanları ben de söküp yağlayacağım da plastik kaynak olduğu için biraz bekletiyorum aşırı bir ses olmasa da yağladığımda daha sessiz hale kavuşacağından hiç şüphem yok.) Birçok yabancı kaynaktan araştırma yaptığımda birçok kullanıcı sorunu fanı yağlayarak veya değişim yaparak çözüyor.
Servis konusunda da laptopu aldığımda hoparlörün sol kısmından ses gelmiyordu. Gittim kendim servisine götürdüm pandemi falan girdi araya sanırım 2 haftada yapıldı. Bana söylenene göre anakart değişti dendi. Açıp baktığımda hoparlörün kablosu kesilmiş tekrar bağlanıp bantlanmış gördüm. Ha sorun çözülmüş mü çözülmüş evet ama anakartın değiştiğini düşünmüyorum.