ASUS TUF Gaming A15 (2023) FA507NV Windows 10 mu kurulmalı 11 mi?

Slym11

Hectopat
Bu bilgisayar FreeDOS ile geliyor ve performans testleri dolayısı ile Windows 10 yüklemek istiyorum fakat ASUS resmi sitesinde bana sadece minimum işletim sistemi olarak Windows 11 driverlarını veriyor. Windows 10 yüklesem kendisi driverlarını yükleyebilir mi yoksa hiç riske atmayıp direkt Windows 11 mi yükleyeyim? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler :)

Sürücü olarak sitesinde sadece Windows 11 sürücülerinin mevcut olduğunu görüntülüyorum.

Arkadaşa aldığımız HP Victus'a Windows 10 kurduğumuzda birkaç sürücüyü bulamadık. Meğer Windows 11 sürücüleri varmış sadece. Bence siz de Windows 11 kurun.

10 tavsiye ederim. Windows 10 sürücülerini de kurduktan sonra gayet hızlı ve stabil çalışıyor bende. 11 kurdum iki defa sildim, çok takılma var arayüzde.

Bulamadığın sürücü olursa ben yardımcı olurum, özellikle USB4 Host driver Asus'un sitesinde yok, onu başka yerden indirip kurdum sorunsuz çalışıyor.

Daha vakti var bence, dediğim gibi 10 sürücüleri kurulunca makine yağ gibi akıyor.
İki seneye kadar geçilebilir.
Normal şartlarda vakti olabilir fakat bu modeli mi kullanıyorsun bilmiyorum, güncel cihazlarda zorunlu kıldıkları için Windows 11'de yaşayacağın sorunların fazlasını yaşayacak olması muhtemel.

Normal şartlarda vakti olabilir fakat bu modeli mi kullanıyorsun bilmiyorum, güncel cihazlarda zorunlu kıldıkları için Windows 11'de yaşayacağın sorunların fazlasını yaşayacak olması muhtemel.

Aynı cihazı bir aydır kullanıyorum dediğim gibi iki defa 11 kurup geri 10'a döndüm.
Sürücüleri bulduktan sonra sıkıntı olmuyor, Asus'un sitesinde bir iki sürücü eksik 10 tarafında ama onu da Lenovo Dell gibi firmaların "Generic" sürücülerini kullanarak çözdüm.

Öncelikle tüm cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim. Olmaza ilk 11 kurup deneyeceğim takılma durumları olursa eğer Windows 10'a geçiş yaparım çünkü 10 da sıkıntı yaşarsam 11 ISO dosyası hazırlacağım bir PC olmayacak bilgisayar ulaştığında ve kurduğumda sistemin durumu hakkında buraya yazarım :)(BlackrazorX ısınma sorunu baya var diyorlar laptopta can sıkcak türden mi ?)

Öncelikle tüm cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim. Olmaza ilk 11 kurup deneyeceğim takılma durumları olursa eğer Windows 10'a geçiş yaparım çünkü 10 da sıkıntı yaşarsam 11 ISO dosyası hazırlacağım bir PC olmayacak bilgisayar ulaştığında ve kurduğumda sistemin durumu hakkında buraya yazarım :)(BlackrazorX ısınma sorunu baya var diyorlar laptopta can sıkcak türden mi ?)
Pubg Steam gibi oyunlarda işlemci 90-93 dereceye kadar çıkıyor, ancak endişelenecek bir durum yok. Masaüstü cihazlar için tehlike olsa da bu ısılar laptop için sorun değil. Yine de ısı düşürmek istiyorsanız birkaç regedit ayarı ile turbo boost kapatabilirsiniz, base hızda 3.20Ghz çalışırken 77 dereceyi geçmedi bende, performans kaybı da pek hissetmedim. (photoshop gibi uygulamalar açılırken bir sn gecikme oluyor) o sebeple tekrardan turbo boostu aktif ettim. Yani oynarken klavyede pek ısı hissetmezsiniz, kasası gayet kaliteli.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı