ASUS TUF Gaming A15 FA507NU-LP051 alınır mı?

mrcek98

Megapat
Daha fazla  
Ever değerli Technopat Sosyal üyeleri herkese tatlı günler diliyorum.

Şimdi gelelim konumuza, sosyal üyelerinin çılgınlar gibi kapıştığı bu laptopla alakalı bazı bireysel şüphelerimden bahsederek sizlerden tavsiyeler almak istiyorum, sürçülisan edersem affola. Ben daha önce ASUS ROG STRIX G15 6800H ve RTX 3060 modelini satın almış deneyimlemiş ve deneyimlerim sonucunda memnun kalmamış bir kullanıcıyım. Cihaza vermiş olduğum 30.000TL sonrasında cihazdan asla umduğum etkiyi bulamadım. Bunda uzun süredir masaüstü kullanıyor olmamın da etkisi vardır belki ama cihazın fanlarının oyundayken çok sesli çalışması, günlük kullanımda bile sıcaklık değerlerinin yüksek olması, oyunlarda 90 derecelere çıkması, bilgisayarın çalışması esnasında kafaya takmış olduğum coil whine sesleri, ekrandaki beni çok rahatsız eden ışık sızmaları sonucu cihazı ilk 14 gün içerisinde iade etmiş bulunmaktayım. Şimdi daha alt segment olan bu TUF serisi cihazı alırken de doğal olarak tereddütlerim var. Bu cihazda da aynı sorunları yaşar mıyım sizce? Yoksa yeni bir cihaz olduğu için benim yaşamış olduğum sorunları büyük ölçüde aşmışlar mıdır? Diğer bir sorum da aynı TUF serisi cihazın bir de RTX 4060 ekran kartlı bir modeli var 29.000TL fiyatı ile sizce iki cihaz arasında fiyat farkı da değerlendirildiğinde tercih edilebilir mi? Özellikle @Artoria Pendragon yorumlarınızı merakla bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o zamanda belirtmiştik diye hatırlıyorum, fan sesi yük altında gayet normal. Coil whine, ışık sızması ise şans işi durumlar. Fan sesinden rahatsız oluyorsanız TUF gene aynısını yaşatır size, diğer durumlar şans işi zaten. Fiyatına göre alınabilir bir cihaz.

Yaşadığın sorunlara bir Gaming laptop kullanıcısı olarak kendimce cevap vermek isterim, eğer cevaplarımda bir yanlış varsa bilen arkadaşlar düzelirse sevinirim.

- Oyun laptopları oyun esnasında elbette sesli çalışır bu gayet normal ha illaki sessiz çalışsın istersen sessiz modda kullanabilirsin ama bu sefer de oyunda FPS'in düşecektir.
- Günlük kullanımda ASUS laptoplar yani en azından TUF serisi diğer serileri bilmem ortalama sıcaklığı mod ayarına bağlı olarak ortalama 60-70 derece arası çalışabiliyor maalesef ama bence çok rahatsız edici değil.
- Gaming laptopların oyunlarda 90 derecede çalışmaları bence gayet normal sonuçta bunlar masaüstü gibi kasa içi geniş şeyler değil haliyle hava sirkülasyonu masaüstü bilgisayarlara göre daha az.
- Normal kullanımda coil whine sesleri demişsiniz ama bu ses bildiğim kadarıyla normal değil yani size anormal bir model gelmiş galiba.
- Işık sızması olayına gelince ona verebilecek bir cevabım yok çünkü ben daha düşük model bir Gaming laptop kullanmama rağmen hiç fark etmedim, belki de kafaya takmadığım içindir bilemiyorum. Gaming laptopları masaüstüne göre yargılamamak lazım eğer sorunsuz bir Gaming laptop istiyorsanız ya paraya kıyacaksınız ciddi miktarda ya da şansı olacaksınız ki size gelen model iyi çıksın. :D

Not: Yanlış biliyor olabilirim ama bildiğim kadarıyla ROG STRIX serisi TUF serisine göre daha premium bir segment yani ROG STRIX de aradığınızı bulamadıysanız TUF serisinde aradığınızı bulmanız zor bence.

arkadaşlar, Ryzen 7 işlemcili Asus TUF Gaming A15 normal kullanımda yani youtube, film falan izleme, internette takılma yapılırsa kaç saat gider? Oyunda 1,5 saat falan gidiyor sanırsam. kullanan arkadaşlar bir yorum yapabilir mi?

Çok ağır oyunlar oynamasam da Football Manager falan oynayabilirim. Bir de bazen video edit işleri falan.

arkadaşlar, Ryzen 7 işlemcili Asus TUF Gaming A15 normal kullanımda yani youtube, film falan izleme, internette takılma yapılırsa kaç saat gider? Oyunda 1,5 saat falan gidiyor sanırsam. kullanan arkadaşlar bir yorum yapabilir mi?

Çok ağır oyunlar oynamasam da Football Manager falan oynayabilirim. Bir de bazen video edit işleri falan.
Konu açarsan daha iyi yardımcı olurlar

Hocam o zamanda belirtmiştik diye hatırlıyorum, fan sesi yük altında gayet normal. Coil whine, ışık sızması ise şans işi durumlar. Fan sesinden rahatsız oluyorsanız TUF gene aynısını yaşatır size, diğer durumlar şans işi zaten. Fiyatına göre alınabilir bir cihaz.
Aynen öyle şans işi bir durum Monster kullanan arkadaşımda ne benimki kadar ışık sızması ne de benimki gibi bir coil whine problemi vardı. O yüzden dediğiniz gibi ilk dizüstü bilgisayar deneyimim sorunlu geçmişti, tekrar alınabilir mi kuşkuluyum açıkçası.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı