ASUS TUF Gaming A15 FA507NU LP053 çok ısınıyor

Dostum eve geçemedim yarına inşallah bakarız gerçekten anlamadım değerlerin çok yüksek. Makine duvara falan yakın mı kullanıyorsun? Altına yükseltmek için bişeyler koydun mu denemek için?

Hocam sorunu hallettiniz mi çünkü bende aynı sorunu yaşıyorum ve değerler normal değil çünkü bu sabah standart mod açıkken valorantta 67 72 derece görürken gün içinde yeni 8 gb ram taktıktan sonra yaptığım testlerde 85 95 arası seyrediyor.Ram taktıktan sonra bir fps sorunu yaşamıştım onu düzeltmek için birçok ayarlarla vs uğraştım sonra düzelttim ama sıcaklıklar bu değerlere ulaştı yani yazılımsal bi sıkıntı olabilir.

Buralarda mısın ben PC başındayım bakalım istersen duruma.

Abi şu an müsait değilim KB akşam baksak olur mu bu konu benim için önemli olmaya başladı laptopun sağlıklı olmasını istiyorum çünkü beni üniversiteye kadar idare etmesi lazım bu sabah Windows güç ayarlarından dengeliye çektim Armoury Crate üzerindende sessiz moda çektim ETS 2 Ultra ayarlar Max 70 gördü.

Buralarda mısın ben PC başındayım bakalım istersen duruma.

Ya da abi istersen gel şimdi bakalım.

Son düzenleme:
Abi seninki nasıl ısınmıyor o zaman ben Turbo'ya çekince 95 derece görüyor.
Ekran görüntüsü 2023-07-07 152314.png

Bak kardeşim bu leş gibi sıcakta makine 2 saattir açık olmasına rağmen değerlerim bu. Boşta ki ısı değerlerim bu şekilde makine yükte değil. Fan turbo seçili ss te görebilirsin.

Ekran görüntüsü 2023-07-07 152921.png

Fan modunu sessiz e aldığımda ısı değerlerim bu halde.

Ekran görüntüsü 2023-07-07 153142.png

Warzone 2.0 açtım oyunun kendi menüsünde ki GPU sıcaklığım 55 oyundayken de max 63-64 derece .
Ekran görüntüsü 2023-07-07 153302.png

Bu da oyun açıkken Armory Crate ss. Gördüğün gibi işlemci sıcaklığım 72 derecede ara ara kontrol ettiğimde en yüksek 83 dereceyi gördüm. Hatta dur arkada oyun aktif olarak açıkken de ss alıcam.
Ekran görüntüsü 2023-07-07 153852.png

Bu da oyunda aktif açıkken aldığım ss işlemci 83 ekran kartı 63 derecede Nerdeyse full ayarlarda Warzone 2.0 oynuyorum fps değerlerim ortalama 110 civarında ve son derece akıcı fps drop hiç yemedim. Warzone Caldera da ise fps lerim 140 civarında ısı değerlerim ise 2-3 derece daha yüksek oluyor. Sanırım oyunun optimizasyonu ile alakalı bu durum. Bunlardan yola çıkarak umarım bi sonuca varabilirsin. Makine soğutma konusunda gerçekten efsane bence... Evimde klima yok şu an ben sıcaktan eriyorum buna rağmen değerler bu şekilde.

Abi şu an müsait değilim KB akşam baksak olur mu bu konu benim için önemli olmaya başladı laptopun sağlıklı olmasını istiyorum çünkü beni üniversiteye kadar idare etmesi lazım bu sabah Windows güç ayarlarından dengeliye çektim Armoury Crate üzerindende sessiz moda çektim ETS 2 Ultra ayarlar Max 70 gördü.

Ya da abi istersen gel şimdi bakalım.
Attım post bak onlara bi ss lere evdeyim bende müsaitsen discord da yaparız..
cptaincnr discord adım

Eki Görüntüle 1851620

Bak kardeşim bu leş gibi sıcakta makine 2 saattir açık olmasına rağmen değerlerim bu. Boşta ki sıcaklık değerlerim bu şekilde makine yükte değil. Fan Turbo seçili SS te görebilirsin.

Eki Görüntüle 1851627
Fan modunu sessiz e aldığımda sıcaklık değerlerim bu halde.

Eki Görüntüle 1851630
Warzone 2.0 açtım oyunun kendi menüsünde ki GPU sıcaklığım 55 oyundayken de Max 63-64 derece.
Eki Görüntüle 1851631
Bu da oyun açıkken Armoury Crate SS. Gördüğün gibi işlemci sıcaklığım 72 derecede ara ara kontrol ettiğimde en yüksek 83 dereceyi gördüm. Hatta dur arkada oyun aktif olarak açıkken de SS alacağım.
Eki Görüntüle 1851639
Bu da oyunda aktif açıkken aldığım SS işlemci 83 ekran kartı 63 derecede neredeyse Full ayarlarda Warzone 2.0 oynuyorum FPS değerlerim ortalama 110 civarında ve son derece akıcı FPS düşmesi hiç yemedim. Warzone caldera da ise FPS'lerim 140 civarında sıcaklık değerlerim ise 2-3 derece daha yüksek oluyor. Sanırım oyunun optimizasyonu ile alakalı bu durum. Bunlardan yola çıkarak umarım bir sonuca varabilirsin. Makine soğutma konusunda gerçekten efsane bence... Evimde klima yok şu an ben sıcaktan eriyorum buna rağmen değerler bu şekilde.

Attım post bak onlara bir SSlere evdeyim bende müsaitsen Discord da yaparız.
Cptaincnr Discord adım.

Abi peki Turbo Boost kapalı mı?

hocam aynı model pc de bende buz gibi klimalı ortamda pc yerden biraz yüksekte sırasıyla boşta,valorantta ve witcher 3 deki değerlerimi paylaşıyorum
Ekran Görüntüsü (4).png
Ekran Görüntüsü (7).png
Ekran Görüntüsü (6).png

hocam aynı model pc de bende buz gibi klimalı ortamda pc yerden biraz yüksekte sırasıyla boşta,valorantta ve witcher 3 deki değerlerimi paylaşıyorum Eki Görüntüle 1851804Eki Görüntüle 1851808Eki Görüntüle 1851815
benim değerlerden yüksek , güncelleme eksiğiniz var mı yeni bios update geldi myasus üzerinden yaptım. pc nin fabrika çıkış ayarları ile pek oynamadım ben. teferruata girmedim. performans monuda aldım armory crate de ultimate seçili fan turbo da evde hamam gibi yanıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı