ASUS TUF Gaming A15 FA507NU LP053 çok ısınıyor

Hocam aynı model PC de bende buz gibi klimalı ortamda PC yerden biraz yüksekte sırasıyla boşta, Valorant'ta ve Witcher 3'teki değerlerimi paylaşıyorum Eki Görüntüle 1851804Eki Görüntüle 1851808Eki Görüntüle 1851815

Hocam kendi ayarlarımı vereceğim ilk önce Armoury Crate üzerinden Turbo moda al sonra bu videodaki gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güç ayarlarından Turbo Boost kapat PC aşırı ferahlayacaktır benim laptop bu şekilde ETS 2 en yüksek ayarlarda 65 dereceyi geçmedi The Forest 1 Ultra yüksek ayarlarda 70 dereceyi geçmedi tek sorun fan sesi oluyor. Ve ek olarak şunu söyleyeyim FPS kaybı yaşayacaksın ama çok rahatsız edecek derecede değil oyuna göre değişir ben ETS 2 de 20 FPS civarlarında FPS kaybı yaşadım.

AMD Ryzen 7000 CPU overheating issues fixed with latest firmware hocam sorun işlemcide bir yongaya giden fazla voltajdan kaynaklanıyormuş,amd anakart üreticileriyle sorunu bios güncellemesi yardımıyla çözmüş turbo boost kapatmaya gerek kalmadan.
— AMD

Sorundan etkilenen herkes, AMD desteğiyle iletişime geçmelidir, ancak şirket henüz etkilenen yongaları değiştireceğini özellikle belirtmedi. Benzer şekilde, AMD ve yönetim kurulu ortaklarının şu ana kadar münferit olayların bazılarını değiştirmek için adım atmasına rağmen, aşırı ısınma ve şişkin CPU'lardan zarar gören anakartların toplu olarak değiştirilip değiştirilmeyeceği henüz belli değil.

AMD destek şu an bakımdaymış açılır açılmaz konu hakkında etiket atıcam, fps farkı az diyip bu özellikten faydalanmamak doğru değil boşuna para vermiyoruz sonuçta

AMD Ryzen 7 7735HS running very hot amd forum sayfasında birisi bu sorunu aynı işlemcide yaşamış ve sorunu destek aracı ile çözmüş.

Son düzenleme:
AMD Ryzen 7000 CPU overheating issues fixed with latest firmware hocam sorun işlemcide bir yongaya giden fazla voltajdan kaynaklanıyormuş,amd anakart üreticileriyle sorunu bios güncellemesi yardımıyla çözmüş turbo boost kapatmaya gerek kalmadan.
— AMD

Sorundan etkilenen herkes, AMD desteğiyle iletişime geçmelidir, ancak şirket henüz etkilenen yongaları değiştireceğini özellikle belirtmedi. Benzer şekilde, AMD ve yönetim kurulu ortaklarının şu ana kadar münferit olayların bazılarını değiştirmek için adım atmasına rağmen, aşırı ısınma ve şişkin CPU'lardan zarar gören anakartların toplu olarak değiştirilip değiştirilmeyeceği henüz belli değil.

AMD destek şu an bakımdaymış açılır açılmaz konu hakkında etiket atıcam, fps farkı az diyip bu özellikten faydalanmamak doğru değil boşuna para vermiyoruz sonuçta

AMD Ryzen 7 7735HS running very hot amd forum sayfasında birisi bu sorunu aynı işlemcide yaşamış ve sorunu destek aracı ile çözmüş.
Attığınız ilk linkteki durum sadece masaüstü işlemcileri için geçerli idi lakin.

Attığınız ilk linkteki durum sadece masaüstü işlemcileri için geçerli idi lakin.
işte bu üzdü.

hay aga yani laptoplara benzer bi şey gelse ne olur yani ben şimdi bu laptopu nasıl iade edicem,etsem yerine ne alacağım çünkü uzun vade de 90 derece sıcaklık sıkıntı çıkarabilir of of bi laptop aldık pişman olduk ya

Son düzenleme:
İşte bu üzdü.

Hay aga yani laptoplara benzer bir şey gelse ne olur yani ben şimdi bu laptopu nasıl iade edeceğim, etsem yerine ne alacağım çünkü uzun vade de 90 derece sıcaklık sıkıntı çıkarabilir of of bir laptop aldık pişman olduk ya.

Hocam dediğim gibi Turbo kapatın ben Valorant'ta yüksek ayarlarda Max 62 derece gördüm.

işte bu üzdü.

hay aga yani laptoplara benzer bi şey gelse ne olur yani ben şimdi bu laptopu nasıl iade edicem,etsem yerine ne alacağım çünkü uzun vade de 90 derece sıcaklık sıkıntı çıkarabilir of of bi laptop aldık pişman olduk ya
Masaüstü işlemciler için yaşanan bir sorunu laptopuna yıkma dostum böyle bir sorun yok makinelerde , bak dün dead isimli arkadaşla discord üzerinden fikir alışverişinde bulunduk ve o da mesaj yazmış buraya zaten ısı değerleri gayet stabil ve normal seviyelerde. Konular içerisinde bu tür şeyleri konuştuğumuz zaman özellikle yeni alacak olan insanlar bundan etkilenir. Piyasada ki bana sorarsanız bu seviye laptoplar da tartışmasız fiyat performans ürünüdür Asus A15.

Turbo boostu kapatmak zorunda kaldım çünkü witcher 3 oynarken sıcaklık 80 derece ile 93 derece arasında hızlı değişiyordu yani stabil değildi şu an kapattım dedidiğin gibi 67 74 arasında stabilite kazandı ama pc fabrika ayarlarında sizinki gibi stabil değildi maalesef

Turbo Boost'u kapatmak zorunda kaldım çünkü Witcher 3 oynarken sıcaklık 80 derece ile 93 derece arasında hızlı değişiyordu yani stabil değildi şu an kapattım dedidiğin gibi 67 74 arasında stabilite kazandı ama PC fabrika ayarlarında sizinki gibi stabil değildi maalesef.

Evet hocam fabrika ayarlarında nedense stabil değil ben biraz önce yeniden Turbo Boost açıp Valorant ve The Forest oyunlarında test ettim tekrardan Turbo Boost agresifte Armoury Crate Turbo mod işlemci Ultimate modda Valorant 86 derece civarlarında oldu The Forest ise 90 dereceye kadar çıktı bunu denemek isteyişimin sebebi ETS 2 Truckers MP oyununda FPS değeri 30 FPS'lere kadar düştü bu da Turbo kapatınca oluşan FPS kayıpının aslında önemli olduğunun göstergesi olduğunu anladım keşke Turbo Boost modda ısınmadan kullanabilsek.

Hocam sorunun yazılımsal olduğunu varsayarak format attım,sıfırdan kurulum yaptım hiç turbo boost vs dokunmadım ve sorun düzeldi 2 3 gündür işlemciyi test ediyorum witcherda 81 derecede valo vs de max 85 derecede çalışıyor size de öneririm

Hocam sorunun yazılımsal olduğunu varsayarak format attım, sıfırdan kurulum yaptım hiç Turbo Boost vs dokunmadım ve sorun düzeldi 2 3 gündür işlemciyi test ediyorum Witcher'da 81 derecede Valorant vs de Max 85 derecede çalışıyor size de öneririm.

Hocam işletim sistemi nedir?

Hocam sorunun yazılımsal olduğunu varsayarak format attım, sıfırdan kurulum yaptım hiç Turbo Boost vs dokunmadım ve sorun düzeldi 2 3 gündür işlemciyi test ediyorum Witcher'da 81 derecede Valorant vs de Max 85 derecede çalışıyor size de öneririm.

Ve FPS değerleri nedir hocam.

Ve hocam ek olarak söyleyeyim Valorant gibi bir oyunda 85 derece fazla uzun vadede sağlıklı olmayabilir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı