ASUS TUF Gaming A15 FA507NU-LP159 alınır mı?

Hocam güçsüz olduğuna emin misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

i5 12450HX ile kağıt üzerinde kıyaslaması.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ne yazık ki direkt karşılaştırmalarını bulamadım dolaylı olarak karşılaştıracağız, burada i5 12450'nin H modeliyle kapışması, anı FPS değerleri fakat soğutma ve işlemcinin kullanayım değerleri konusunda daha başarılı.

H vs HX modellerinin kapışması, aralarında fark neredeyse yok.
Mod olarak verdiğiniz bilgilere dikkat etmeniz araştırmanız gerekiyor. Ben AMD ve ASUS olduğu için ASUS modelini tercih ederdim.

Ben mod olarak verdiğim bilgilere yeterince dikkat ediyorum, emin olabilirsiniz. Gosterdiginiz şekilde karşılaştırma yapılmaz, bu şekilde gelip laf anlatmanız da ayrı garip olmuş.

7535HS TUF Cinebench testi videoda yer alıyor, 8.1k civari çoklu puani var, 1300 bandında tekli.

12450HX LOQ testi de videoda var, yaklasık %25 sadece çokluda önde, tekliyi saymıyorum bile.

Ek olarak HX LOQ ayarlarıyla oynanirsa çok daha iyi seviye de gelecektir.

Ben mod olarak verdiğim bilgilere yeterince dikkat ediyorum, emin olabilirsiniz. Gosterdiginiz şekilde karşılaştırma yapılmaz, bu şekilde gelip laf anlatmanız da ayrı garip olmuş.

7535HS TUF Cinebench testi videoda yer alıyor, 8.1k civari çoklu puani var, 1300 bandında tekli.

12450HX LOQ testi de videoda var, yaklasık %25 sadece çokluda önde, tekliyi saymıyorum bile.

Ek olarak HX LOQ ayarlarıyla oynanirsa çok daha iyi seviye de gelecektir.

Hocam yine araştırmanızı düzgün yapmadan geldiniz, laf atmadım, sadece hatanızı düzeltiyorum bu kadar, kötü bir niyet yok.
Arkadaşın yaptığı testin koşullar tam değil, zaten arkadaşta belirtiyor.
Sitede zaten puanlar verilmiş bunun üzerinden kıyaslama yapabilirsiniz, İ5 hala daha güçlü fakat arada %25 devalar bir fark yok, tekli de %15 lik bir fark var, çokluda fark çok az fakat burada benim eleştirdiğim konu direkt kötü demeniz ve bu konuda yanılıyorsunuz ek olarak yazımı düzenledim tekrar okursanız oyun perfonmansı ve soğutma değerlerini verdim ve bu konuda da hatalısınız, soğutma perfonması kötü diyorsunuz arada fark yok.
İşlemci kötü diyorsunuz sadece tekli de %15 fark var, %15 farkla kötü bir işlemciden mükemmel bir işlemciye mi geçiyoruz ? Peki bunun oyun performansına etkisi ? Videolarda tam aynı modeller bulamadım fakat soğutma blokları aynı olduğundan karşılaştırmayı yapabildim.
Soğutma bloklarını kontrol ettim kafama göre aynı demiyorum.

Hocam yine araştırmanızı düzgün yapmadan geldiniz, laf atmadım, sadece hatanızı düzeltiyorum bu kadar, kötü bir niyet yok.
Arkadaşın yaptığı testin koşullar tam değil, zaten arkadaşta belirtiyor.
Sitede zaten puanlar verilmiş bunun üzerinden kıyaslama yapabilirsiniz, i5 hala daha güçlü fakat arada %25 devalar bir fark yok, tekli de %15'lik bir fark var, çokluda fark çok az fakat burada benim eleştirdiğim konu direkt kötü demeniz ve bu konuda yanılıyorsunuz ek olarak yazımı düzenledim tekrar okursanız oyun performansı ve soğutma değerlerini verdim ve bu konuda da hatalısınız, soğutma performansı kötü diyorsunuz arada fark yok.
İşlemci kötü diyorsunuz sadece tekli de %15 fark var, %15 farkla kötü bir işlemciden mükemmel bir işlemciye mi geçiyoruz? Peki bunun oyun performansına etkisi? Videolarda tam aynı modeller bulamadım fakat soğutma blokları aynı olduğundan karşılaştırmayı yapabildim.
Soğutma bloklarını kontrol ettim kafama göre aynı demiyorum.

İşlemciye kötü derken modeldeki performansını da kapsiyorum, Nanorewiew'e göre de islemci karsilastirmasi düzgün yapılmaz çünkü bulduklari en yüksek puanı koyuyorlar. Zayif sogutmali TUF'un yanina bu işlemci güçsüz hale getiriyor gayet, 8K multi Core bunun sonucu.

Mod olmadan önce de yillardir laptop kategorisinde ilgilendim, oneri sundum çözüm yaptım. Yeni araştırdığım bir şeymiş gibi anlatılması maalesef sinir bozucu geliyor.

İşlemciye kötü derken modeldeki performansını da kapsiyorum, Nanorewiew'e göre de islemci karsilastirmasi düzgün yapılmaz çünkü bulduklari en yüksek puanı koyuyorlar. Zayif sogutmali TUF'un yanina bu işlemci güçsüz hale getiriyor gayet, 8K multi Core bunun sonucu.
Hocam bir hatam varsa düzeltin, R5 TUF 10k almıyor mu?
1724769216073.png

Mod olmadan önce de yillardir laptop kategorisinde ilgilendim, oneri sundum çözüm yaptım. Yeni araştırdığım bir şeymiş gibi anlatılması maalesef sinir bozucu geliyor.
Hocam soğutma kötü değil o zaman Lenovo'nımda soğutması kötü, aynı blokları kullanıyorlar, (Atığın oyun testlerinde aynı modellerini bulamadım fakat aynı blokları kulandığındna aynı değerleri verecekler soğutmada) dostum evet haklısın aynı durum bende de olsa ben de aynı tepkiyi verirdim fakat ben bilgisiz biri değilim, ben onlarca,laptop tamir edip sattım, işim çoğu chipset tamiri yapmakla (Yazılım mühendisiyim) ve amacım kötü değil sadece bazı konularda fikir belirtirken saha dikatli olmanız gerekiyor benim mesela demin morelim bozulmuştu bunları sizi yargılamak siz yanlış bilgi veriyorsunuz siz kötüsünüz demek için söylemiyorum eminim verdiğiniz bilgilerin %98 i insanların yararınadır. Bilgisiz değilim bana sorarsanız arada ciddi bir fark yok ikisi de tercih edilebilir arada asıl fark, marka ve özelikler.

Son düzenleme:
@814347 Soğutmada olay bloğun dıştan gorünüşüyle bitmiyor, bunun etkeni çok görünüş değil en basitinden bloğun kalinligi ve ağırlığı da önemli etkenlerden sadece bir tanesi. TUF'un soğutması kotu, bunu basit bir şekilde anlayabilirsiniz testlerini izleyerek. LOQ sogutma, CPU ve panel olarak yer yer daha üstün durumda, olay sadece markada değil. TUF pil omru dışında LOQ'a tercih edilebilecek bir model değil.

Kankam, ilk yorumunda soğutma testlerini attım. Soğutma olarak bir fark yok, ordan kontrol edebilirsin. Aynı bloğu kullanıyorlar derken biliyorum tabii. Kalınlık, hatta fanların çapı, kullanılan materyaller, kanallar vs. aynı işte. LOQ'nun bazı özel modelleri çok sağlam soğutmalara sahipler ama attığın model onlardan değil. İlk yorumunda oyun testlerinde sıcaklık değerleri yazıyor, işlemcilerin kullanım oranları ve vs. de ordan kontrol edebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı