ASUS TUF Gaming A15 FA507XI CPU 85 derece oluyor

tpfk92

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF Gaming A15 507XI
Asus TUF Gaming VG27AQ
XPG Summoner Cherry MX Red Switch
Razer Deathadder V2
Razer Blackshark V2 X
Meslek
Mühendis
Dostlar selam. ASUS TUF Gaming A15 FA507XI model laptop aldım 2 gün önce. CPU ve GPU sıcaklıkları hakkında sorum var. Henüz çok oyun oynayamadık, CS 2 oynadım birkaç saat. Şöyle ki, yaklaşık 1 - 2 saatlik CS 2 oynayışı sonunda (Turbo Boost kapalı, Armoury Crate Optimize ve Turbo/Performans modunda) CPU 85 dereceyi buluyor. GPU da yanlış hatırlamıyorsam 60 dereceyi geçiyordu.

Bu durum normal mi? Harici klavye, mouse ve monitör kullanıyorum. Ama klavyenin üstü özellikle inanılmaz sıcak oluyor 1 2 saatin sonunda bile.

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Normal sıcaklıklar CS, Valorant, LoL gibi oyunlarda işlemci daha aktif rol oynar. Farklı oyunlarda tam tersi olabilir ekran kartı 70-80 derece olur işlemci 60 derecelere düşer. İşlemci galiba Ryzen 9 7940HS, 100 dereceye kadar yolu var gözüküyor AMD'nin sayfasında.

Normal sıcaklıklar CS, Valorant, LoL gibi oyunlarda işlemci daha aktif rol oynar. Farklı oyunlarda tam tersi olabilir ekran kartı 70-80 derece olur işlemci 60 derecelere düşer. İşlemci galiba Ryzen 9 7940HS, 100 dereceye kadar yolu var gözüküyor AMD'nin sayfasında.
Evet hocam R9 7940HS.
Peki turbo boost kapatma dışında, performans kaybını minimize ederek bu sıcaklığı düşürmenin yolu var mı? Ve cihaz kasasının bu kadar hissettirmesi normal mi? i7 13650HX RTX 4060'lı ROG ile bunun arasında kalıp bunu seçmiştim ama TUF için bahsedilen ısınma problemleri bunlarmış galiba. Kasanın bu kadar ısınması uzun vadede sorun çıkarmaz mı ki?

Evet hocam R9 7940HS.
Peki turbo boost kapatma dışında, performans kaybını minimize ederek bu sıcaklığı düşürmenin yolu var mı? Ve cihaz kasasının bu kadar hissettirmesi normal mi? i7 13650HX RTX 4060'lı ROG ile bunun arasında kalıp bunu seçmiştim ama TUF için bahsedilen ısınma problemleri bunlarmış galiba. Kasanın bu kadar ısınması uzun vadede sorun çıkarmaz mı ki?
Sorun çıkarmaz. ROG ile arasında ki fiyat farkı neydi? Fazla fiyat farkı olmaması senaryosunda ROG yerine TUF tercih etmek bir hata çünkü.

Sorun çıkarmaz. ROG ile arasında ki fiyat farkı neydi? Fazla fiyat farkı olmaması senaryosunda ROG yerine TUF tercih etmek bir hata çünkü.
Şöyle ki, fiyatları aynıydı. Ben sipariş verdikten sonra TUF'ta ekstra kampanya oldu, ben de iptal edip tekrar aldım. İkisi de 43.999 TL'ydi, sonrasında TUF 41.800 civarına düştü ve o fiyattan almış oldum.

Şöyle ki, fiyatları aynıydı. Ben sipariş verdikten sonra TUF'ta ekstra kampanya oldu, ben de iptal edip tekrar aldım. İkisi de 43.999 TL'ydi, sonrasında TUF 42.800 civarına düştü ve o fiyattan almış oldum.
Hayırlı olsun öncelikle. ROG için 1000 TL fark bence fazla değilmiş. ROG daha iyi bir tercih olurmuş gibi geldi konudan bağımsız.

Hayırlı olsun öncelikle. ROG için 1000 TL fark bence fazla değilmiş. ROG daha iyi bir tercih olurmuş gibi geldi konudan bağımsız.
41.800 yazacaktım hocam yanlış olmuş :) 2200 TL gibi bir fark vardı yani.
i7 13650HX ve 4060 yerine 9 7940HS 4070 tercihi etmiş oldum ama bu ısınma hep böyle olacaksa ve ROG'da durum böyle değilse biraz pişman olacağım açıkçası :(

Evet hocam R9 7940HS.
Peki Turbo Boost kapatma dışında, performans kaybını minimize ederek bu sıcaklığı düşürmenin yolu var mı? Ve cihaz kasasının bu kadar hissettirmesi normal mi? i7 13650HX RTX 4060'lı ROG ile bunun arasında kalıp bunu seçmiştim ama TUF için bahsedilen ısınma problemleri bunlarmış galiba. Kasanın bu kadar ısınması uzun vadede sorun çıkarmaz mı ki?

Bu sıcaklıklar laptoplar için çok yüksek değil ekstra olarak altına bir soğutucu alabilirsiniz belki biraz etkisi olur, fakat endişe edilecek bir durum yok şu an ve ileri zamanlarda bir problem oluşturmaz. Genelde laptopların ilk macunları vasat kalitede olur siz 8-9 ay sonra alabileceğiniz en iyi macun ile değişim yaparsanız bir miktar daha ısılar düşebilir. Dolaylı yoldan FPS sabitleyerek ısıyı düşürebilirsin, atıyorum CS2'de 250FPS alıyorsundur bunu 200FPS'ye sabitlersen işlemciye daha az yük oluşturacağı için ısı düşecektir.

Bu sıcaklıklar laptoplar için çok yüksek değil ekstra olarak altına bir soğutucu alabilirsiniz belki biraz etkisi olur, fakat endişe edilecek bir durum yok şu an ve ileri zamanlarda bir problem oluşturmaz. Genelde laptopların ilk macunları vasat kalitede olur siz 8-9 ay sonra alabileceğiniz en iyi macun ile değişim yaparsanız bir miktar daha ısılar düşebilir. Dolaylı yoldan FPS sabitleyerek ısıyı düşürebilirsin, atıyorum CS2'de 250FPS alıyorsundur bunu 200FPS'ye sabitlersen işlemciye daha az yük oluşturacağı için ısı düşecektir.
Soğutucu olarak şu linkteki ürünü kullanıyorum.
https://www.hepsiburada.com/frisby-...Y?magaza=Vip+Trend&url_src=and-product-detail
Çok iyi bir şey değil sanırım ama idarelik almıştım seneler önce. Pek etkisi oluyor gibi gelmiyor bana ama her oyuna girdiğimde açıyorum yine de.

Özellikle CPU'nun 85leri görmesi tedirgin etti beni ama normal diyorsunuz yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı