ASUS TUF Gaming A15 güç ışığı yanıyor ama tek seferde açılmıyor

Gökay Yıldız

Hectopat
Katılım
22 Nisan 2020
Mesajlar
60
Çözümler
2
Arkadaşlar selam herkese.
ASUS TUF Gaming A15 FA507NV modelini kullanıyorum laptopu yaklaşık 5-6 ay önce satın aldım, ve satın aldıktan 1 ay sonra aynı değerlere sahip 1 RAM daha alarak 8+8 16 GB belleğe yükselttim, hala daha öyle kullanmaya devam ediyorum.
Fakat geçtiğimiz 2-3 ayda bilgisayarda açılmama durumları baş göstermeye başladı, ilk başlarda 3-5 kere güç düğmesine basmak yeterli iken şimdi cihazı çalıştırmak yarım saate kadar çıkabiliyor.
Statik elektrik birikmiştir diye düşünüp bataryayı söktüm ve güç düğmesine 1 dakika kadar basıp pili geri taktım fakat sorun çözülmedi.
Aradan haftalar geçti ve bugün de RAM kaynaklı olabileceğini düşünüp satın aldığım modülü söktüm ama yalnız fabrika çıkışlı RAM takılı iken sorun devam etti, bu sefer stok RAM'i söküp sonradan eklediğim modülü taktım, yerlerini değiştirdim silgiyle sildim vesaire derken yine çözüme ulaşamadım.
BIOS ve Driver'lar çözüm önerisinde bulunabilecek bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Çok can sıkıcı bir hal almaya başladı.

STOCK RAM:
STOCK RAM.png


SONRADAN EKLEDİĞİM RAM:
SONRADAN EKLENEN RAM.png


Acaba güç düğmesi mi sorunlu diye şüphelenip güç seçeneklerinden uyku ayarına getirdim ama neredeyse her basışımda uyku moduna giriyor, sorun düğmede de değil gibi.
Acaba yazılımsal olabilir mi?

Günaydın forum halkı konuyla ilgili bir bilgisi olan var mı?
 
Son düzenleme:
Garantiye gönderiniz hocam hiç uğraşmayın laptoplar küçük chipsetlere sahip aynı RAM eklediğinizde bile tuhaf davranabiliyorlar.
Bu konuyu açtığım günün akşamı format attım sorun çözülmüştü dün akşam bir kaç oyun yükleyip kapattım şimdi tekrar aynı sorunu yaşıyorum ssd mi sorunlu acaba
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı