ASUS TUF Gaming A15 için DDR5 4800MHz 8 GB RAM önerisi

Bütçe
1000 TL

Botox Reis

Hectopat
Bayramdan sonra laptopuma RAM almayı düşünüyorum. Şu an 8 GB var ben 8*8 yapacağım. Laptop almadan önce bana bu RAM'i önermişlerdi. Laptopta WD markalı RAM var modelini hatırlamıyorum laptop şu an yanımda değil. Sizlerden de tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı mübarek olsun.
Cihaz: ASUS TUF Gaming A15.

Son düzenleme:
Laptopta WD markalı RAM var modelini hatırlamıyorum

Bunu yanlış hatırlıyor gibisiniz. Cihaz yanınızda olsa içinden çıkana bakmamız güzel olurdu fakat yüksek ihtimal Crucial ya da Micron çıkmıştır. Attığınız alınabilir, hangi TUF bu arada işlemciyi belirtir misiniz?

Bayramdan sonra laptopuma RAM almayı düşünüyorum. Şu an 8 GB var ben 8*8 yapacağım. Laptop almadan önce bana bu RAM'i önermişlerdi. Laptopta WD markalı RAM var modelini hatırlamıyorum laptop şu an yanımda değil. Sizlerden de tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı mübarek olsun.
Cihaz: ASUS TUF Gaming a15.

Aynı modele 1 ay önce transcend in 8 GB RAM ile Dual channel yaptım, RAM'den gayet memnunum bir sıkıntı yaşamadım ben, zaten markaya fazla takılmamak lazım CL 40 olması önemli onun haricî o almayı düşündüğünüz RAM'i de alabilirsiniz.

TUF A15 Ryzen 5 7535HS. Laptop yanımda olunca CPU-Z SPD bilgileri atacağım.

4050'li model ise içinden çıkan RAM Samsung'un RAM idir.

Aynı modele 1 ay önce transcend in 8 GB RAM ile Dual channel yaptım, RAM'den gayet memnunum bir sıkıntı yaşamadım ben, zaten markaya fazla takılmamak lazım CL 40 olması önemli onun haricî o almayı düşündüğünüz RAM'i de alabilirsiniz.

4050'li model ise içinden çıkan RAM Samsung'un RAM idir.
Evet hocam model 4050. Geçen gün CPU-Z bakmıştım Samsung marka ram kullanıyordu.

Bunu yanlış hatırlıyor gibisiniz. Cihaz yanınızda olsa içinden çıkana bakmamız güzel olurdu fakat yüksek ihtimal Crucial ya da Micron çıkmıştır. Attığınız alınabilir, hangi TUF bu arada işlemciyi belirtir misiniz?
Hocam selamlar. CPU-Z SPD özellikleri paylaştım.

@Artoria Pendragon hocam merhabalar. Zam gelmesin diye Crucial'in 16*16 almayı düşünüyorum. SPD özellikleri eklemiştim önceden. Doğru bir karar mıdır?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-21 131120.png
    Ekran görüntüsü 2025-04-21 131120.png
    121,6 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı