ASUS TUF Gaming A15 RTX 3050 RDR2 oynarken oyundan atıyor

İşletim sistemi
Windows 11
Hocam oyun kapanırken herhangi bir şey olmuyor sadece oyun kapanıyor ve PC ana ekranına geri dönüyor ve maalesef hata koduda vermiyor.

Dediğim gibi belirsiz bir durum belki format veya oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamak işinizi görebilir.

FPS kaybı yaşarsın ancak sistemin güç seçeneklerinden, gelişmiş güç ayarlarını değiştir, en yüksek işlemci durumunu %100'den %99'a çekip tekrar dener misin?

FPS sabit 90 alıyorum hocam 60a kadar düşsün sorun değil dediğin ayara nereden erişebilirim?

Fps kaybı yaşarsın ancak sistemin güç seçeneklerinden, gelişmiş güç ayarlarını değiştir, en yüksek işlemci durumunu %100 den %99 a çekip tekrar dener misin?
denicem hocam sağolun

Dediğim gibi belirsiz bir durum belki format veya oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamak işinizi görebilir.
tamamdır hocm sağolun ilginiz için teşekkür ederim

@SirMrPolarBear arkadaşımızın dediklerine ek olarak ısınma kaynaklı olabileceğini düşündüğümden önermiştim, sorun ısınma kaynaklı değilse geriye yazılımsal en kötü ihtimalle de donanımsal sorunlar kalıyor. Kolaydan zora sıralamak isterim ancak zaman alıcı ve yorucu olabilir. Elindeki cihazda Armoury Crate uygulaması olmalı ve tahminime göre BIOS ve Chipset dahil tüm güncellemeleri yaptın değil mi?

@SirMrPolarBear arkadaşımızın dediklerine ek olarak ısınma kaynaklı olabileceğini düşündüğümden önermiştim, sorun ısınma kaynaklı değilse geriye yazılımsal en kötü ihtimalle de donanımsal sorunlar kalıyor. Kolaydan zora sıralamak isterim ancak zaman alıcı ve yorucu olabilir. Elindeki cihazda Armoury Crate uygulaması olmalı ve tahminime göre BIOS ve Chipset dahil tüm güncellemeleri yaptın değil mi?
hocam bios sürümüm 308 olarak gözüküyor

evet hocam armoury crate

Bios sürümünüz güncel. Bazı dosyaları manuel olarak kurup şansımızı deneyelim.

C++ bu linkten en üstteki 2 taneyi 2022 ve latest version indirip kurun.
DirectX bu linkten dxwebsetup'ı indirip kurun eğer eksik varsa tamamlar.
Chipset+Graphics bu linkten Önce Chipset'i kurup bilgisayarı yeniden başlatın daha sonra Graphics Driver'i kurun tekrar yeniden başlatın.

Sanal belleği arttırın, nette araştırırsan kolayca bulabilirsin.
Masaüstüne sağ tık NVIDIA Denetim Masası, 3D Ayarlarının Yönetilmesi sekmelerden Program Ayarları, Ekle butonuna basıp istediğiniz oyunları seçin ve Yüksek Performanslı NVIDIA yapın uygulayın.

Bios sürümünüz güncel. Bazı dosyaları manuel olarak kurup şansımızı deneyelim.

C++ bu linkten en üstteki 2 taneyi 2022 ve latest version indirip kurun.
DirectX bu linkten dxwebsetup'ı indirip kurun eğer eksik varsa tamamlar.
Chipset+Graphics bu linkten Önce Chipset'i kurup bilgisayarı yeniden başlatın daha sonra Graphics Driver'i kurun tekrar yeniden başlatın.

Sanal belleği arttırın, nette araştırırsan kolayca bulabilirsin.
Masaüstüne sağ tık NVIDIA Denetim Masası, 3D Ayarlarının Yönetilmesi sekmelerden Program Ayarları, Ekle butonuna basıp istediğiniz oyunları seçin ve Yüksek Performanslı NVIDIA yapın uygulayın.
hocam yaptım dediklerinizi müsait olunca denicem ilginiz için teşekkür ederim sonuçtan haber ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı