ASUS TUF Gaming B550-PLUS (Wi-Fi) vs MSI MPG B550 GAMING Edge Wi-Fi

Kağıt üzerindeki bilgilere bakarsak Gigabyte b450 s2h 3200MHz üstü bellek desteklemiyor ama 3600MHz ve üstü kullananlar var. Hardware Unboxed kanalında B550 VRM karşılaştırma videosu var. En serin çalışanlardan biri Gaming Edge Wi-Fi.
Ayrıca yanlış bildiğiniz ne kadar belli, ROG serisi genelde üst kalite malzemeler kullanılarak üretilen bir seri iken TUF serisi daha düşük bütçe için üretilen seridir, özellikle OC için sağlam malzemeler kullanılarak yapılmamıştır. Marka takıntılığı yapmayın bence önce biraz araştırın. Asus son zamanlarda geç gelen bios güncellemeleri ve bozuk çıkan sürümleriyle beni kendinden soğuttu.
TUF serisini ROG serisi ile karşılaştırarak söylemedim bunu lütfen farklı yerlere çekmeyin. Kendim ROG kullanmaktayım. TUF -> Tough kelimesinden gelir Sağlam anlamına gelir.

Test ettiniz mi?

Kağıt üzerindeki farklılıklar:

USB 3.0 bağlantı noktası.
ASUS: 4.
MSI: 2.

Maksimum RAM MHz desteği (OC için önemli bir detay)
ASUS: 4800MHz.
MSI: 4400MHz.

SNR (signal to raise ratio)
ASUS: 108DB.
MSI: 95DB

İnsanları yanlış bilgilendirmeyin lütfen 5100 MHz kadar OC yapabilirsiniz MSI B550 anakarta.

İki anakartı karşılaştırmasını buradan yapabilirisniz.

Son düzenleme:
Konuyu Hortlatıyorum Ama Bende Sistemimi R5 3600'e Yükseltirken Anakart Seçimi Yapıyordum. O Sırada Bu Konuya Denk Geldim Galiba MSI Az Fiyat Farkı Olsa Da Puanlama Olarak Üstte Olduğu Için Seçeceğim Benim Önerim Bu. Şimdi Yazılanlara Gelirsek Yani Arkadaşlar Tamam Marka Müşterilerine Değer Veriyor Ama Sene Oldu 2021 Yani Hala Sattığını Umursamayan Firmalar Var Ancak Elimizdeki Firmalar Koskoca MSI Ve ASUS Yani Ikiside Yıllardır İşlerinde İyiler Artık Bilgisayar Parçası Seçerken F/P Kısmına Yoğunlaşmalıyız. Benim Fikrim Bu.

Test ettiniz mi?

Kağıt üzerindeki farklılıklar:

USB 3.0 bağlantı noktası.
ASUS: 4.
MSI: 2.

Maksimum RAM MHz desteği (OC için önemli bir detay)
ASUS: 4800MHz.
MSI: 4400MHz.

SNR (signal to raise ratio)
ASUS: 108DB.
MSI: 95DB

Verilerin Hepsi Doğru Değil Gerçek Karşılaştırmaya Şu Siteden Bakabilirsiniz.
(Sitede TUF B550 Plus Wi-Fi Yok O Yüzden Sadece Normal Anakartı Seçebiliyorsunuz)

Kağıt üzerindeki bilgilere bakarsak Gigabyte b450 s2h 3200MHz üstü bellek desteklemiyor ama 3600MHz ve üstü kullananlar var. Hardware Unboxed kanalında B550 VRM karşılaştırma videosu var. En serin çalışanlardan biri Gaming Edge Wi-Fi.
Ayrıca yanlış bildiğiniz ne kadar belli, ROG serisi genelde üst kalite malzemeler kullanılarak üretilen bir seri iken TUF serisi daha düşük bütçe için üretilen seridir, özellikle OC için sağlam malzemeler kullanılarak yapılmamıştır. Marka takıntılığı yapmayın bence önce biraz araştırın. Asus son zamanlarda geç gelen bios güncellemeleri ve bozuk çıkan sürümleriyle beni kendinden soğuttu. Şimdi daha düzgün çalışmaya başladılar, umarım böyle düzelmeye devam ederler.

Dostum Sakin. Kimse İlla Şu Markayı Kullan Diye Dayatmıyor Sadece Kullanan Kişi Müşteri Hizmetlerinden Baya Memnun Kalmış O Yüzden Öneriyor. Ve Verileri Yanlış Yazmış O Kadar

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı