ASUS TUF Gaming F15 ekran kartı kullanımı düşük

Laptopta halihazırda DDR4 8 GB 3200MHz bir RAM var. Bunun yanına DDR5 ve MHz değeri farklı olan bir dizüstü RAM'i takmamda herhangi bir sakınca olur mu uyum sorunu kısıtlama vs. bilgi almak icin soruyorum.

Maalesef siz takamazsınız. Bir anakart aynı zamanda hem DDR5 hem DDR4 olamıyor sizin anakartınız DDR4.

Merhaba ASUS TUF Gaming F15 FX506LI bilgisayara sahibim. Çoğu oyunda ekran kartı kullanımım düşük seviyelerde oluyor. ASUS'un uygulamasında Armoury cratede diğer bilgisayarlarda olan GPU güç tasarrufu ekranında olan optimize ya da standart seçenekleri bende gözükmüyor bile. Aşağıya ilgili görselleri bırakacağım. Garanti kapsamındayken servise götürdüm bu durumun Armoury cratede olan bir yazılımsal sorun oldugunu güncellemeyle düzeleceğini söylediler fakat en son sürümler kurulu ve aynı sürümlerin olduğu diğer laptoplarda bu seçenekler mevcut.
System model: ASUS TUF Gaming F15 FX506LI_fx506'li.
Ekran kartı: GTX 1650 Ti.
8 GB RAM 1TB SSD.

Eki Görüntüle 1916285

Eki Görüntüle 1916289

Eki Görüntüle 1916291

Normalde olması gereken görüntü. Müşteri temsilcisini arayıp sorunları söyleyince de beni direkt bunu yapamaya yöneltti. Dedim bende böyle bir seçenek yok. Bu ekrana geldim ve milisaniyelik gözüküp kayboldu bu seçenekler daha sonrasında gözükmedi hiç zaten gözükmüyordu.

Eki Görüntüle 1916293

Bu da bendeki görüntü. MUX teknolojisi var mı yok mu bilmiyorum. Olmasa bile en kötü Ultimate modunu kullanamam diğerlerinin olması lazım. Bilgi için oyunlardaki ortalama FPS değerlerini de yazayım.
FIFA 23: 40-50 FPS (1920*1080) 60-70 FPS (1440*900) kullanım %40-50 civarlarında.
Valorant: 80-90 FPS.
Ayarlar en düşükte olmasına rağmen. Her yolu denedim hiçbiri olmadı. Cihazın garantisi de yeni bitti. Her türlü optimizyonu da denedim. Herhangi bir bilgisi olan yazarsa şimdiden çok teşekkür ederim.

Bende de aynı PC var ama bende Valorant 120-140 arası?

Valorant ayarlarınız ve oyun içinde Armoury Crate ana sayfasından GPU kullanımınızı atar mısınız karşılaştırayım.
şöyle hocam, arka planda diye tam doğru olmayabilir

Dosya Ekleri

• resim_2023-08-26_113649259.png
    resim_2023-08-26_113649259.png
    1 MB · Görüntüleme: 37
  • Ekran görüntüsü 2023-08-26 113516.png
    Ekran görüntüsü 2023-08-26 113516.png
    663,5 KB · Görüntüleme: 45
Şöyle hocam, arka planda diye tam doğru olmayabilir

Hocam bir de Armoury cratede İ butonunun altında cihaz sistem falan bir secenek oluyor orada GPU tasarruf modu var aydınlatmanın yanında oranın ekran görüntüsünü atabilir misiniz aynı cihaza sahibiz benimkinde mi sıkıntı var diye bakacağım zahmet olmazsa.

8 GB RAM GTX 1650 Ti gibi bir karta gayet yeterli?

Yetmez kanka minimum 16 şart bu devirde

Merhaba ASUS TUF Gaming F15 FX506LI bilgisayara sahibim. Çoğu oyunda ekran kartı kullanımım düşük seviyelerde oluyor. ASUS'un uygulamasında Armoury cratede diğer bilgisayarlarda olan GPU güç tasarrufu ekranında olan optimize ya da standart seçenekleri bende gözükmüyor bile. Aşağıya ilgili görselleri bırakacağım. Garanti kapsamındayken servise götürdüm bu durumun Armoury cratede olan bir yazılımsal sorun oldugunu güncellemeyle düzeleceğini söylediler fakat en son sürümler kurulu ve aynı sürümlerin olduğu diğer laptoplarda bu seçenekler mevcut.
System model: ASUS TUF Gaming F15 FX506LI_fx506'li.
Ekran kartı: GTX 1650 Ti.
8 GB RAM 1TB SSD.

Eki Görüntüle 1916285

Eki Görüntüle 1916289

Eki Görüntüle 1916291

Normalde olması gereken görüntü. Müşteri temsilcisini arayıp sorunları söyleyince de beni direkt bunu yapamaya yöneltti. Dedim bende böyle bir seçenek yok. Bu ekrana geldim ve milisaniyelik gözüküp kayboldu bu seçenekler daha sonrasında gözükmedi hiç zaten gözükmüyordu.

Eki Görüntüle 1916293

Bu da bendeki görüntü. MUX teknolojisi var mı yok mu bilmiyorum. Olmasa bile en kötü Ultimate modunu kullanamam diğerlerinin olması lazım. Bilgi için oyunlardaki ortalama FPS değerlerini de yazayım.
FIFA 23: 40-50 FPS (1920*1080) 60-70 FPS (1440*900) kullanım %40-50 civarlarında.
Valorant: 80-90 FPS.
Ayarlar en düşükte olmasına rağmen. Her yolu denedim hiçbiri olmadı. Cihazın garantisi de yeni bitti. Her türlü optimizyonu da denedim. Herhangi bir bilgisi olan yazarsa şimdiden çok teşekkür ederim.

Hocam dereceler ne durumda %50 de olup 90 derece olursa kısar kendini tabi

Yetmez kanka minimum 16 şart bu devirde

RAM'i 2.8 şeklinde yapmamızın sebebi ekran kartı performansını arttırıp rekabetçi oyunlar özellikle olmak üzere performansı arttırmak. Normalde RAM'in yetip yetmeyeceği oyuna göre değişir. TLOU oynarsan mesela yetmez ama zaten 1650 ile oynayamazsın. RAM'in yetip yetmeyeceği ekran kartına göre belirlenmiyor.

Olay burda çift kanal olması. 2.4 olsada çift kanal olacağı için yine ekran kartı kullanımı artar. Arkadaş 1650 ile ultra ayarlarda oyun oynayamayacağı için zaten 8 gb ram çift kanal olsaydı bile yetebiliridi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı