ASUS TUF Gaming F15 RTX 3050 laptopta FC 25 donuyor

Laxussss

Centipat
Daha fazla  
ASUS TUF Gaming F15 laptopum var, 8 GB RAM, RTX 3050 ekran kartı ve Intel 12500H işlemcim var ama FC 25 oynarken sorunlar yaşıyorum. Çözümü var mıdır, sizce neden kaynaklanıyordur? Benim düşüncem RAM düşük, onun yüzünden. Sizce başka bir problem mi var yoksa düşüncelerimde haklı mıyım?

ASUS TUF Gaming F15 laptopum var, 8 GB RAM, RTX 3050 ekran kartı ve Intel 12500H işlemcim var ama FC 25 oynarken sorunlar yaşıyorum. Çözümü var mıdır, sizce neden kaynaklanıyordur? Benim düşüncem RAM düşük, onun yüzünden. Sizce başka bir problem mi var yoksa düşüncelerimde haklı mıyım?

RAM en az 16 GB olmalı.
Veya daha yüksek ihtimalle laptopunun temizliğe ve termal macun değişikliğine ihtiyacı var.
En son ne zaman laptopunun bakımını yaptın?

RAM en az 16 GB olmalı.
Veya daha yüksek ihtimalle laptopunun temizliğe ve termal macun değişikliğine ihtiyacı var.
En son ne zaman laptopunun bakımını yaptın?

Aynı üründen bende de var kesinlikle 16 GB olmalı RAM'ler bende ilk aldığımda 8 GB kullandım. Ancak çok fazla drop yiyordum sonunda 16 GB'ye geçince problem büyük oranda çözüldü.

Aynı üründen bende de var kesinlikle 16 GB olmalı RAM'ler bende ilk aldığımda 8 GB kullandım. Ancak çok fazla drop yiyordum sonunda 16 GB'ye geçince problem büyük oranda çözüldü.

Ben de 8 GB laptopta problem yaşıyordum ancak 24'e yükseltmem rağmen düzelmedi.
Bakım yaptığım gibi drop sorunları kalktı.
Hem 16 GB RAM hem bakım şart.

Alalı 1 yıl oldu hocam hiçbir şey yapmadım.
Laptop fanları tozdan tıkanmış sanırım hocam.
Öncelikle laptopunuzun arka kapağını açınca garanti dışı kalıp kalmayacağını öğrenin
Eğer garanti dışı kalıyorsa bakım hizmeti talep edin
Eğer garanti dışı kalmıyorsa
Laptopunun batarya bağlantısını sökün
Laptop kasanının arka kapağındaki, fanlardaki ve bakır bloklardaki tozu alın
Fanın altındaki işlemci ve ekran kartındaki termal macunu silip yerine yenisini koyun
Ram eğer 16 gb altındaysa ekstradan 8 veya 16 gb almanız lazım

Laptop fanları tozdan tıkanmış sanırım hocam.
Öncelikle laptopunuzun arka kapağını açınca garanti dışı kalıp kalmayacağını öğrenin.
Eğer garanti dışı kalıyorsa bakım hizmeti talep edin.
Eğer garanti dışı kalmıyorsa.
Laptopunun batarya bağlantısını sökün.
Laptop kasanının arka kapağındaki, fanlardaki ve bakır bloklardaki tozu alın.
Fanın altındaki işlemci ve ekran kartındaki termal macunu silip yerine yenisini koyun.
RAM eğer 16 GB altındaysa ekstradan 8 veya 16 GB almanız lazım.

Çok sağ olun hocam belli ki anlıyorsunuz aklıma laptopun şarja takılı olmasına rağmen azalması geldi acaba bu neden oluyor bunun yüzündende bir nebze olsa sorun yaşıyor olabilir miyim?

Çok sağ olun hocam belli ki anlıyorsunuz aklıma laptopun şarja takılı olmasına rağmen azalması geldi acaba bu neden oluyor bunun yüzündende bir nebze olsa sorun yaşıyor olabilir miyim?

Seninle aynı sorunu yaşayan başka kullanıcılar da var
ASUS'un batarya ayarları ile ilgili olması lazım
Güç modunu Ultimate veya Turbo yerine performance mod yapın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı